Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички!

От 4 месеца съм собственик на нова Октавия 2.0 tsi, DSG, 4x4, седан. Това ми е първата нова кола. До сега съм и навъртял 3500 км.

Реших да споделя впечатленията си до момента.

Избрах Шкода октавия, защото за тези пари само тя предлагаше по динамичен двигател (което за мен е важно) и достатъчно пространство. Хибриди и електрически автомобили не ме интересуват към момента.

Ще говоря само за нещата, които не ми харесват. Извън тези неща всичко друго ме устройва напълно. 

Уточнявам, че това са субективни усещания и може да се дължат на факта че нямам много опит с по-новите автомобили. До сега съм имал все 15 - 20 годишни коли, може би за това в някои отношения очаквах повече от чисто нова кола.

И така да започна с разхода.

- Колата се кара спокойно. 

До момента (по борд компютъра) извънградско между 5 и 6.5 л., градско между 9 и 14 л. В задръстванията между 11.5 и 14 л. Още не мога да разбера защо градско разхода е в такива широки граници. В Шкода ми казаха, че след 5000 км. ще се установи разхода, който мога да очаквам. От извънградския разход съм много доволен, но очаквах по малък градски разход. Преди това карах Lexus is200 (2004г.) 2 литра, 6 цилиндъра и градско ми харчеше 12- 13 л. Ще видим по нататък.

-На следващо място бих искал да отбележа ходовата част. Хм, тук има нещо, което не ми допада. Напречни неравности, като снадки на асфалта,пукнатини, релси и други подобни ги отработва супер твърдо, сякаш карам по джанти. На паветата също се усеща така и има някакъв резонанс на скорост около 40 км/ч. Няколко пъти съм карал Шкода Октавия 3 (2014) и там такива нещо не съм забелязвал. Не знам ще видим по нататък, как ще се усеща.

-До сега не съм карал кола с толкова системи за безопасност и може би не съм свикнал, но понякога тези системи ми се струват дразнещи и  опасни. Вероятно трябва да се свикне с тях.

-Това че всички настройки и контроли са вкарани в таблета на централната конзола е непрактично. 

-Късите светлини светят прекалено ниско, и тъй като са led, там където свършва светлинния сноп, след това сякаш е черна стена. Адаптивните дълги светлини малко помагат, защото когато пред мен се движи кола, точно в секцията пред мойта кола дългите се гасят до къси и отново имам черна дупка.

-Датчика за дъжд има някаква непонятна за сега за мен логика на работа. При едни и същи настройки на лоста за чистачките и еднаква интензивност на валежите, включва чистачките през различни интервали, и даже ми се налага аз ръчно да ги включа защото вече нищо не виждам през предния прозорец.

-На два, три пъти предните фарове леко се изпотяват от вътре в долната си част.

-DSG-то при превключване от 1-ва на 2-ра и от 2-ра на 3-та се усеща лек тласък. На другите скорости не усещам такива нещо.

- Нещо интересно: В Еуратек ми казах да сипвам само 95 бензин, защото с по високите октани този двигател горял свещите. 

За сега е това. Впечатленията ми са леко противоречиви, май имах малко по високи очаквания, но за сега колата ме устройва, като цяло. Ще видим по нататък.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.