Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги. Имам питане за 4х4.Реших да го пробвам в кал дали работи, черна улица, не е нещо екстремно. Та при включване на халдекс има по някои път едно, как да го опиша, стържене отпред(моментно). Някой каза че било abs, но имам чувството че идва от средата на купето при двигателя. Някакви идей. 

Публикувано

Там в средата е т.н. раздатка (диференциал , който подава въртящ момент към кардана при превъртане на предно колело) .. не знам без товар (на подемник) дали пак ще стърже , но не пречи да се пробва , за да се убедите , че е от него.

Публикувано

При подемник като е във въздуха нали няма да се включи халдекса? Иначе при каране по асфалт само предно, това не се е чувало

Публикувано
Преди 1 час, The Best Forman написа:

ам в средата е т.н. раздатка (диференциал , който подава въртящ момент към кардана при превъртане на предно колело) ..

Карданът се върти постоянно. Въртящият момент към задните колела се подава от съединителя на халдекса, който е на задния мост. Раздатката си е постоянно зацепена зъбна предавка.

По темата, проверете карето и опорния лагер на кардана. Може при натоварване, сработване на задния мост да се обажда.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.