Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте мили хора!

Категорично съм решила да се присъединя към клуба на гордите шкодопритежатели. 😎

НО.

Трудно взимам решение, без да съм изчела няколко тона информация, а в момента съм с едногодишна току що проходила терминаторка и чисто физически не мога да седна и да изчета всичко, което ми е нужно, а нищо не знам за тази марка. Та много ще съм ви благодарна, ако можете да ме улесните малко!

Бюджета ми е около 7к и съответно ще трябвя все с нещо да направя компромис от представата ми за 

идеалната Шкода.

Имам следните въороси (осъзнавам, че някои от тях са доста нелепи, можете да ми се смеете 🫣):

1. Преди детето исках Октавия скаут, но сега рязмислих, заради обема на колата, столчето на детето и място като цяло. Та в тази връзка, след като няма да е скаут, има ли смисъл да е 4х4?

2. Искам двигател 2.0, защото предната ми кола беше Хонда Сивик КУПЕ 1.6 и не мога да си представя че тязи двойно по-голяма кола ще върви ок с 1.6. (Осъзнавам че звучи много наивно това сигурно 😀). Та тук идва най-големия ми проблем.. Чета че има различни мотори и едните са проблемни, другите не са.. И тук въобще не мога да се оправя. П.п. Искам дизел, щото разбрах, че не се слага газ на бензина 🤭🤭🤭

3. Ръчна или автоматик? Клоня малко повече към автоматик, но нямам претенции като цяло.. Да кажете в този случай кое е по-добре. То и автоматиците май са някви различни... 

4. Две обяви ми хванаха окото, оставям линкове, да кажете дали съм на правилна посока, или има червени флагове (макар че цената ми се струва подозрително ниска)

https://www.mobile.bg/obiava-11772457962501120-skoda-superb-nov-vnos-avtomatik-panorama

и

https://www.mobile.bg/obiava-11760721789361230-skoda-superb-4x4

5. Какъв е разхода горе долу, да се настроя психически, че с това каране на газ, всичко ми се струва скъпо 😂

6. Нещо много важно - разбрах че има услуга, да си платя на човек, който да дойде с мен до колата и да я провери, дали е ок, преди да я купя, това струва ли ви се надеждно? Щото аз освен да пипна прага има ли ръжда и да видя как звучи запалена, не знам какво друго мога да направя.. 

Или пък поне да ми препоръчате надежден сервиз за проверка., в случай, че колата е в София..

Извинявяйте за вермана, това ми беше най-кратката версия..Много разчитам на вашите познания и опит!

Хубав ден!

Публикувано

Добре дошла, 

преди 4 минути, Brusche написа:

1. Преди детето исках Октавия скаут, но сега рязмислих, заради обема на колата, столчето на детето и място като цяло. Та в тази връзка, след като няма да е скаут, има ли смисъл да е 4х4?

Дали да е 4х4 или не зависи къде/кога караш. Ако зимата не ходиш на ски и основно ползваш колата за градско и/или магистрално каране, то 4х4-то е излишно, само вдига разхода и на практика не се ползва.

2. Искам двигател 2.0, защото предната ми кола беше Хонда Сивик КУПЕ 1.6 и не мога да си представя че тязи двойно по-голяма кола ще върви ок с 1.6. (Осъзнавам че звучи много наивно това сигурно 😀).

Не съм карал 1.6 бензин, но 1.6TDI със 100+ коня е напълно достатъчно за нормално каране. Поддържа си съвсем нормално скоростта според ограниченията, може да се изпреварва и не е ограничаващ, като двигател. Естествено - повече е по-добре, но ... 

3. Ръчна или автоматик? Клоня малко повече към автоматик, но нямам претенции като цяло.. Да кажете в този случай кое е по-добре. То и автоматиците май са някви различни... 

Абсолютно въпрос на лично предпочитание. Аз ненавиждам автоматици, други не искат да чуят за ръчна скоростна кутия. Накратко - какъвто и отговор да получиш на този въпрос то той ще е абсолютно субективен.

4. Две обяви ми хванаха окото, оставям линкове, да кажете дали съм на правилна посока, или има червени флагове (макар че цената ми се струва подозрително ниска)

Само кристална топка може да помогне тук :) Трябва да се види на място, по снимка не става.

5. Какъв е разхода горе долу, да се настроя психически, че с това каране на газ, всичко ми се струва скъпо 😂

Не мога да коментирам бензиновите, но дизелите очаквай от 6 до 16 според маршрута, тежеста на десния крак и т.н. 

Личния ми опит с 2.0TDI, Superb 4x4 - за близо 10 години и 160+к км - среден разход около 6.5. Колата се кара основно извънградско, по магистрали (145km/h по километраж), което не е оптимално за разхода. При каране с 90 дава около 4.5 разход ... ама не си го причинявам.

6. Нещо много важно - разбрах че има услуга, да си платя на човек, който да дойде с мен до колата и да я провери, дали е ок, преди да я купя, това струва ли ви се надеждно? Щото аз освен да пипна прага има ли ръжда и да видя как звучи запалена, не знам какво друго мога да направя.

Нямам опит по темата :(

Успех с избора!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.