Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Приятели имате ли опит със смазка на горен лагер на преден амортисьор? Дали под тази капачка мога пусна малко силиконов спрей или грес.

Имам шум в предната част на Октавията. Тракане и скърцане. Днес провериха предница и майстора ми каза че може да се смаже преден амортисьор.

По интернет не намерих никакви видеа или опити.

20260315_155053_resized.jpg

20260315_155026_resized.jpg

Публикувано

https://academy.dasautoservice.com/courses/скърцане-при-леки-неравности-легнали/lessons/въведение-6/

Опитай с това. Аз ще го направя, при първа възможност, че и моята скърца. Горе и да пръскаш не мисля, че ще влезе където трябва, а и ако е там проблема, май няма да минеш само със спрей, ами с нови лагери и тампони на макферсона.

Хрупа ли при въртене на волана, особено на място като си?

Публикувано
Преди 7 часа, ghost_rider написа:

https://academy.dasautoservice.com/courses/скърцане-при-леки-неравности-легнали/lessons/въведение-6/

Опитай с това. Аз ще го направя, при първа възможност, че и моята скърца. Горе и да пръскаш не мисля, че ще влезе където трябва, а и ако е там проблема, май няма да минеш само със спрей, ами с нови лагери и тампони на макферсона.

Хрупа ли при въртене на волана, особено на място като си?

Нямам никакво хрупане или скърцане при въртене на волан.

Когато автомобилът е студен, имам само механични звуци при преминаване през височинки и най много при "легнал полицай". Точно когато свършва неравността и предницата се пружинира надолу, чувам понякога стържене и понякога механични тракания. Не прилича на скърцане на гуми-уплътнители.

Именно затова отидох на майстор вулканизатор който оправя и предници /носачи, болтове и подобни/, повдигна колата и клати напосоки предните гуми и колата. Той направи заключение че шума идва от горната част на амортисьора. Затова тръгнах да диря за горната част. Намирам видеа за подобни неща с Пежо, под тази капачка се вижда ясно лагера и като се намаже със шпрей грес, шума изчезва. Никой не гарантира че това мазане ще трае дългогодишно, но все пак да мине стига. Чудно но не намерих никакви видеа за това нещо.

Благодаря за упътването. Тези гуми предимно скърцат и не издават много характерни механични звъци. При мен е по вече тракане, по характерно лагер или удар метал-метал. Почти всяка година като минавам към летни гуми, пръскам тези гуми със силиконов шпрей.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.