Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!
Ще се купува Шкода, решено е!
Като цяло имах колебания между Супърб и Октавия, но бюджета ми е леко сиромашки предвид пазара в момента.. 
Та предвид финансовото ограничение, (докато уж гледах само дизел) ми изскочи нещо, за което въобще не съм мисил, нито имам наблюдения.. но цената и годината ми привлякоха вниманието... После разгледах и се оказа, че въпросните фабрично метанови, вървят осезаемо по-евтини...
Та сега съм тук, ако може да ми помогнете:
1.Къде е уловката?
2. Колко е кофти кола на метан?
3. Каква е разликата между 1.4 g-tec и 1.5 ТGI (освен мощността ест.)

Това което ми хвана окото е Оctavia 1.5 TGI, автомат, 2019 

Бюджета ми е около 7к

п.п. Търсих неща по темата, но много оскъдна информация намерих и то от преди 8-10 години. Извинявам се, ако съм попуснал нещо. 

Публикувано

Здравейте,

Оскъдна е информацията. Нямаме хора с такива автомобили. Затова и не получавате отговор, дори и при две пуснати теми. Виждаме ги.:)

Преди 1 час, Juhter написа:

После разгледах и се оказа, че въпросните фабрично метанови, вървят осезаемо по-евтини...
Та сега съм тук, ако може да ми помогнете:
1.Къде е уловката?

Явно нямат търсене. Има вероятност и да са на голям пробег. Заради метана.

Колко км. минавате годишно. Или само ниската цена на автомобила ви привлича.

• Одобрявам 1
Публикувано

Без да искам са двете теми.. Писах на админ едната да я изтрие.. 

Доволно се возя, но не минавам някакви невероятни километри.. Определено цената ме впечатли.. Разликата от 7-8 години хич не е малка.. Съотношението е горе долу супърб 2011, октавия дизел 2012, метан 2019.. Приблизително говоря.. Явно че има няква уловка, която ми убягва, защото нищо не знам за метана.. Но все пак кола на 6 години как да не ти хване окото. 😀

Пропуснах да кажа, че хич не съм разбирач по колите...В случай, че не е станало ясно до сега 🫣

Публикувано
преди 38 минути, Juhter написа:

Определено цената ме впечатли.. Разликата от 7-8 години хич не е малка.. Съотношението е горе долу супърб 2011, октавия дизел 2012, метан 2019.. Приблизително говоря..

Така е. Скоро търсихме Супърб в този бюджет. Излизат, на снимки добри, но при втора ръка нищо не може да се каже, докато не се види на място и не мине през сервиз и диагностика.

преди 38 минути, Juhter написа:

Явно че има няква уловка, която ми убягва, защото нищо не знам за метана.. Но все пак кола на 6 години как да не ти хване окото.

И аз не знам нищо за метана. Освен, че мъкнеш едни бутилки и поддържаш две системи. Бензин и газ. За мен, ниската цена е показател.

Дано някой колега да има по-конкретна информация.

Публикувано

Аз дълги години карах на газ (LPG), няколко различни коли.. Поддържането на метан и бензин не би ме притеснило, ако е сходно с това на газ/бензин.. Но явно не е, предвид цената.

Другото което сега установих е, че по някаква причина, масово затварят метанстанциите (влезнах в една група да почета), което може също да е определящ фактор..

Благодаря за вниманието все пак!

Ще изчакам, дано се включи още някой!

• Благодаря 1

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.