Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги! Моята шкода е Румстър бензин 1,2 кубика, 70 к.с. Произведена 2007г. Кулих я през есента на 2020г, а през лятото на 2021г установих, че всяко първо палене през деня е съпроводено с високи и непостоянни обороти. Проблема се проявява само през лятото, т.е. при високи сутрешни температури. Установих, че като я изгася и при второто или трето следващо запалване проблема изчезва и така до следващата сутрин. Ходих на диагностика - казаха, че е втора ламбда сонда, но нищо не се промени след като я смених. Тази година имаше топли сутрини и проблема се появи отново. Ще съм благодарен за всякакви идеи! Веднъж дори я оставих една вечер миналото лято в сервиз, за да засекат проблема сутринта, но уви точно тогава беше запалила нормално :-)

Публикувано

Привет колега , нека някой все пак да я види на живи данни и т.н ,вярно е че няма читави сервизи , но все пак.

Моето мнение е да пробваш с почистване и адаптация на дроселова клапа , също така не помня дали този мотор беше с МАП сензор или с дебитомер , но с което и от двете да е , не пречи и те да се почистят.Не пречи да се проверят вакуми,не пречи да се нулират и тримовете на горивото,щом сте сменяли сонда.Не се знае и налягането на горивото какво е , щом на последващи паления се оправя , нищо чудно и там да се окаже.А отностно сондата,няма логика да е от 2-рата сонда ,тя затова не се е оправила,защото втората сонда е след катализатора , тя не е основна за смесите,аз даже втората сонда съм я махнал софтуерно за да не я търси.

Надявам се съм помогнал , моля пиши ако се разбере какво е.Благодаря!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.