Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Днес бях при майстора, тъй като климатроникът в Октавията ми започна да духа "хладно" вместо "студено".

Фреонът беше останал на 1/2 - около 250 гр.

Според сервизът имаме 2 проблема:

- изтича фреон от "тапата" на кондензатора (мисля, че е кондензатор или радиото му казват).

- клапана на климатроника на работи оптимално - показа му на уреда по-голямо налягане

Първото се тества с теста със сапунена вода и мехурчетата след като заредихме, второто на машината, с която и зареждаше.

Клапанът каза, че може и да се разработи с напълнен фреон.

Цената на общият ремонт ми беше:

- 100+ евро нов кондензатор + 100евро труд 

- около 200 евро и за смяната на клапана 

Според майстора не може да се смени само тапата на кондензатора, тъй като отдолу може да е клеясало и предлага смяна на целият компонент (кондензатор).

Виждам, че и други хора са имали подобни проблеми - сменяли ли сте успешно само тапата и ако да - знаете ли къде да продава и кой би могъл да го направи?

Изпращам снимка на болното място (едно от тях, уж).

IMG_3951.thumb.jpg.d8812be2e0580a143376a77cd73311ba.jpg

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.