Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Имаме следния проблем с Шкода Октавия 3 2.0TDI 150, dsg 7, 2019 година.
Понякога когато е по-студено или влажно времето, при студен старт, светкат всички лампи на таблото, избива грешка 03 brake assist, колата работи 10-15 секунди, гасим, палим и вече лампите не светят и няма проблеми.

Акумулаторът е нов. Закарахме колата в Д-брос и не откриха точния проблем, казаха, че трябва да се проверят масите и окабеляването, но преди време смениха инсталацията, която отива към абс модула. Те предполагат, че най-вероятно е нещо от абс модула, но не са сигурни. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и според вас какво може да е? Проблемът го има от 3 години, не при всяко палене излиза тази грешка и светкат всички лампи на таблото. Ако е топло времето, няма проблем и грешки не излизат.

Също така знаете ли дали АБС модула се рециклира?

Публикувано

На мен много ми прилича на проблем с акумулатора и/или не добра връзка някъде. 

Пробвай при палене да оставиш на контакт 5-6 секунди преди да запалиш. Идеята ми е да има повече време помпата на ABS-а, и не само, да влезнат в режим.

• Благодаря 1
Публикувано
преди 3 минути, PRR написа:

На мен много ми прилича на проблем с акумулатора и/или не добра връзка някъде. 

Пробвай при палене да оставиш на контакт 5-6 секунди преди да запалиш. Идеята ми е да има повече време помпата на ABS-а, и не само, да влезнат в режим.

Здравей,

Благодаря за съвета. Акумулатора е подменен с нов AGM.

Ще пробвам с контакт 5-6 секунди преди палене.

Публикувано
преди 35 минути, Skoda96 написа:

Благодаря за съвета. Акумулатора е подменен с нов AGM.

Предполагам това означава и че когато е сменен на колата ѝ е казано какъв е акумулатора?

• Благодаря 1

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.