Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Преди доста години бях попадна на статия на Auto Bild относно поведението на летните гуми при температури по 7 градуса. Уви, последните години все не успявах да я намеря. До днешното попадение: ЦЪК. Да, това е нова статия, но темата е същата.

Ключовия цитат: 

Цитат

Вярно е, че при умерени температури под нулата и на суха настилка летните гуми спират по-добре от зимните. 

Накратко - при сухи настилки летните гуми са по-добрия избор! Нещо, което толкова много хора не пожелаха да възприемат! 

И, не, не агитирам да се кара с летни гуми при отрицателни температури. Особено на дълъг път и/или минаване през планинските ни преходи, където вероятността от овлажняване и/или заскрежаване на настилката е твърде вероятно. Просто ми се ще да се четат/разбират нещата, не да се цитират неназовани източници и "истини"!

• Одобрявам 1
Публикувано

Точно така, а при студено и мокро нещата се обръщат в полза на зимните. 

• Одобрявам 2
Публикувано

Като взехме Буба, преди илядо годин това😁 - 15.12.2006 - на 01.01.2007 връчихме ключовете на Тъста, който беше Именяк тогава, че да ни повози от Дама Пика в кв. Лозенец до Рилския Манастир.

4-ма възрастни и една 5-годишна госпойца отидоха и се върнаха от това пътуване с нова кола, обута от завода с нови 4броя летни Матадор 195/65/15.

Зимата на 2006/2007 колата изкара по софийските и пловдивските пътища, както и напред-назад по АМ Тракия с тези галошки.

Беше мека зима, но тез редовно пустосвани гуменетки се представиха достойно.

Вече по съвет и със съдействието на колегата @vasilisa за следващите студени месеци заложихме на Debica всесезонни, но само до март 2008.

Публикувано

И, понеже идва времето за избор на зимни гуми и изведнъж ще се напълнят автомобилните форуми с въпроси по темата - НЕ, тестовете на Auto Bild не показват, кои са най-добрите зимни/летни гуми! Те показват, които гуми най-много се доближават до зададените/нагласените от Auto Bild параметри. В тях влизат "шум", който аз тотално игнорирам за зимна гума. В тях влизат "поведение на сухо", което за зимна гума не ми е приоритет. В тях влиза и "разход", който я се промени с 2, макс 3% от най-лошата до най-добрата гума. "Комфорт", който е толкова субективен, че дори не ми се коментира. И, поне предишни години, май бяха 15% на проходимост в дълбок сняг и 10%, по спомен, за лед. Ама това е ЗИМНА гума! Как ще ми приравните проходимостта с комфорта и/или разхода?!?!? Съответно взех параметрите, смених си коефициентите според моите нужди и ... взех 4тите или 5тите в листата. Хем по евтино, хем супер доволен!

Та, моля, мислете! Да, в състезанието между Рейгън и Горбачов, предпоследен е бил Рейгън, но при по-внимателен прочит разбирате, че всъщност е бил победител! 

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.