Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично

  1. Последния час
  2. zloQQ

    Датчик на малкия километраж

    Това е просто напомняне за смяна на масло. Явно не е занулен при последната смяна. Няма проблем да се кара така. Дори ако прочетете упътването - там пише как да се замисли и да не Ви се показва. Друго важно! Преди да докосвате масло - погледнете все пак, колко има в двигателя. Да доливате 1 литър "за всекидневна случай" не е най-препоръчителното нещо, особено ако не сте погледнали до къде е в момента маслото. Не за друго, но надвишаването на определеното количество масло води до други проблеми.
  3. Kitty

    Датчик на малкия километраж

    Светва дефакто първата картинка "случай". Светва ключето и OIL примигва три, четири пъти маха се надписа за масло и остава включено ключето като донего изписва км. В ръководството пише, че е сервизния интервал. Мога ли да продължа да си карам така до август месец? Или да ходя по спешност до мсервиз? Благодаря предварително!
  4. Днес
  5. zloQQ

    Датчик на малкия километраж

    Ако свети не свети оранжева или червена ламБа, най-вероятно е сервизен интервал, който не е бил занулен. Излишно е в такъв момент да се сипва масло, защото това реално е напомняне за смяна на масло, а не индикация за липсата на такова. При следващи въпроси ако има - снимайте индикациите, за да можем да бъдем от полза в максимална степен.з
  6. joro-120L

    Подгрев на страничните огледала

    И моето е на R, защото при това положение на задна, дясното огледалото пада и виждам бордюра. Подгрева се използва при замръзнало или изпотено стъкло на огледалото. При дъжд не помага. Няма как да го изсуши. Не съм чел инструкцията, но съм съгласен с Иво, че автоматично изключва. Това е с цел да не се забрави. Тоест, подгрева се използва само при нужда и през останалото време врътката трябва да стои на L или R. п.п. на Супърба не ми се е налагало да ползвам подгрева. карал съм друга кола, при която автоматично изключваше.
  7. Kitty

    Датчик на малкия километраж

    Днес карах София-Ботевград. Не съм натискала особено много колата 120км/h. Маслото вчера го проверих на истинала кола беше си добре на щеката. Тръгвайки от Ботевград след около час след като сме пристигнали и спрели. Светна "гайчен ключ" и изписа масло на малкия километраж. Никаква друга лампа не е светвала. На връщане повече от 100 не съм дигала. Маслото е сменено миналата година август месец и не са минати повече от 5000км. Долях в София около литър масло за всеки случай. Трябва ли да се притеснявам? По спешност ли трябва да я карам на майстор? Или мога да изчакам до август месец? П.с. долях масло защото на загрята кола ми се стори че е спаднало. Благодаря предварително! П.п.с. в София се чу едно пристъргване което продължи около минута две. Но забелязах ,че малко ми омекна педала на спирачката и предполагам че е от наклатките. ( Омекването на педала се случи в същото време в което се чу пристъргването)
  8. vladkant

    Прастмаса предна дясна врата

    Темата е за кофата- намерих
  9. Izolini

    Подгрев на страничните огледала

    Ивчо, при фейслифт лостчето за огледалата и бутоните за стъклата работят не докато си на контакт, а докато не отвориш вратата. Или не минат 5 минути.
  10. ID A

    Подгрев на страничните огледала

    Огледалата работят само на контакт. Моето също стои постоянно на дясно. Понеже имам и активирано авт. заключване, отключване, преди да извадя ключа от волана, колата няма да се отключи. А като не е на контакт, все едно колко закачаш лостчето.
  11. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    При положение че всеки път дърпали ръчката за отваряне на вратата го закачам. За мен това означава всеки път качвайки се в колата да си нагласям едно от огледалата. А и аз я купих и лисчето си беше така сложено.
  12. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    Днеска пътувах около час и половина и да чух цъкането при включване на двигателя но за цялото време не се чу второ цъкане
  13. vladkant

    Десен мигач изчезна

    Еърбега му изчистих грешките, остава да изкарам колата да пробвам дали съм се справил с круиз контрола
  14. zloQQ

    Подгрев на страничните огледала

    Извинявам се за евентуално тъпото мнение (нямал съм Ф1), но...тази кола, след като няма позиция "0" на врътката, а само (L)L+R, R и "подгряване", реално трябва да седи задължително на някоя от позициите за местене L, L+R или R. Няма опасност от разместване при отваряне на вратата, а дори да се натисне и размести (само докато колата е на "контакт" или работи), лесно се намества
  15. ID A

    Подгрев на страничните огледала

    Всички ги включваме от две места. Спри музиката и при работещ двигател, сложи на положение подгрев на огледалата и почти веднага се чува как цъква едно реле под таблото. Засечи 20 минути и ще чуеш пак същото реле да цъква, с което се спира подгрева, въпреки че лоста е в положение подгрев. Подгревите и на огледалата и на задното стъкло работят само при работещ двигател.
  16. Вчера
  17. maxrpm

    Национален Шкода събор 2024 - с. Рибарица, 7-9 юни 2024г.

    Aз , ако събера пари да дойда, искам 057
  18. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    Задното стъкло и страничните огледалата са ми с отделен подгрев който се включва от две отделни места. И когато този на страничните огледала е включен ако не съм пуснала този за задното стъкло той не "топли". Да този за задното се изключва след известно време. А този на страничните огледала поне за сега не се е изключвал (от както запаля колата докато не я изгася) въпреки че март като купих колата не помня да се включваше (беше доста топло тогава). А положението на врътката си седи на същото място. Само я втрътнах да си наместя огледалата и я върнах в същото положение в което си беше. И наистина ми се струва логично да има някакъв сензор за температура. Тъй като на врътката за управление на огледалата няма 0. А ако я завъртя в едно от другите две положения има вероятност да я бутна и да си разместя огледалото. Все пак е до дръжката за отваряне на вратата. Поне да светка или нещо защото доста често като се качи някой и не затваря напълно врата а аз усещам чак като потегля. Не знам дали има жица или не тъй като колата е купена от чужбина от предния собственик и сам си я е докарал. Като е купена от човек, а не от автокъща. Но в книжката пише, че трябва да има някакъв сигнал за коланите не разбрах светлинен и/или звуков. Но е факт че светка при запалване и изгасва почти веднага.
  19. ID A

    Подгрев на страничните огледала

    Опции. Ако имаш лампа за отворена врата може и да се направи да пищи при отворена врата. Аз поне не бих го активирал това. За коланите, ако няма жици под закопчалките, няма как да се активира. Поне за БГ не се поръчваше това още на ниво вносител. @ghost_rider Къде си прочел това за подгрева? И за задното стъкло и за огледалата се казва, че е макс 20 минути и след това се гаси само. Няма връзка с околна температура. Ако искаш да го рестартираш, минаваш на друго положение и пак връщаш.
  20. joro_kem

    Смях в залата :-)

    И аз нямам думи...
  21. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    А да попитам в книжката на Шкода бяха описали че тя трябва да дава звуков сигнал при отворени врати и не сложен колан. Както и на таблото да светва съответния индикатор. Само че моята за вратите нито светва нито пищи. А за коланите светва само при палене и изгасва практически моментално, без да издава звуков сигнал. Това настройва ли се по някакъв начин или просто си е така колата... Защото според мен би трябвало поне за коланите да свети докато не се сложат, ако и не пищи. То и за вратите ама поне за коланите.
  22. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    Е сега всяко нещо се чупи и се сменя. Просто нямах представа случайно нещо да не се случи тъй като баща ми си обича колите без екстри и винаги си е карал коли преди 2000та и съответно няма кой в къщи да питам. А аз специално си избирах кола която да има екстри ...все пак нали живеем в 21 век съществуват тези екстри защо да не ги ползваме и да си улесним живота. Не че имам нещо против старите коли. Но тъй като бях с Опел Корса 99 до преди 3 месеца просто видях, че вече майстори за тези коли няма и на никой не му се занимава. Да ако разбираш и сам можеш да си я правиш, но иначе за корсата само пари хвърлях без нищо да и поправят. ( Любимото ми беше когато я заведох на един майстор и му обясних, че отнякъде ми се струва, че капе масло. Той ужким нещо беше правил. И следващия път като му я закарах ми се накара че масло нямало колата.) Благодаря за отговорите. Радвам се че все още има хора които отговарят и на най глупавите въпроси. Но все пак не може да знаем всичко. А в книжката на Шкода едно на ръка че не е на български и преводача не превежда като хората. А и не намерих нищо относно това.
  23. vladkant

    Десен мигач изчезна

    @The Best Forman предпочитам да го има, но да не ми се налага да го ползвам
  24. maxrpm

    Смях в залата :-)

    Ужасни са , някои ако стърчи, като нищо ще го удариш , отделно че лентите са супер тясни , пълна скръб е , аз къде цял живот съм "газ до ламарината" , там карам с 20 на спирачка.... Паркиране там - ХАХАХАХА .... ХАХАХАХАХАХАХА 10 места на кръст , ама модерни, красиви , 10 москвича, ама червени.... Света още не може да се оттърве от ладите , ама вече няма и тях къде да ги паркират , но зелената жигула комби на патриарха и синята 2107 на Ботев , са си там... От време на време мяркам и 120 ката на Ботев, ама явно човека е мърляч, щом колата не е в гараж , сигурно вози тухли и цимент със спортна кола ... Думи нямам.
  25. The Best Forman

    Десен мигач изчезна

    Ако не смяташ да го ползваш (да пази Бог) , намираш в снопа под волана кои са двата кабела на бега , слагаш едно съпротивление 2-2.5 Ом и приключваш с бега (няма да се налага да възстановяваш лентови кабели и пластинки).
  26. vladkant

    Десен мигач изчезна

    Тъй, два въпроса- надявам се последни Мога ли чрез ваг ком да накарам еърбега да изгасне на таблото, и през същият как да настроя темпомата- щот темпомата отказва да бачка..... П.П. наложи се да търся друг волан, има скъсана пластинка( еърбега е свалян селската, понеже колата е вкарана в Бг с удар от пред) на клаксона, която не съобразих (даже не предполагах), че ще окъсява докато въртя волана....
  27. ghost_rider

    Подгрев на страничните огледала

    Абсолютно. Идеята е, екстрата да си работи автоматично, когато е нужно. Е разбира се, не е изключено някога във времето да изгорят нагревателите, но срещу 15 лева си вземаш ново стъкло и продължаваш
  28. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    Тоест няма проблем да си седи включен. И на огледалата няма нищо да им стане.
  1. Зареди още активност
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.