Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично

  1. Последния час
  2. maxrpm

    DaRK board theme

    And so far , and so forward , the two previous threads were deleted without question , but i still wanna know will there be , is it possible to have a dark skin for the board or not ? As i stated yesterday, it is clear to me that normal language , such as English , will never be present. Just as in communism both threads dissapeared.
  3. Вчера
  4. boss302

    Национален Шкода събор 2024 - с. Рибарица, 7-9 юни 2024г.

    Моля за номер 302
  5. Kitty

    Датчик на малкия километраж

    Ако трябва да съм напълно честна днес за пръв път разбрах, че индикатора на маслото светва в оранжево или червено. За червеното знаех. Като търсих дали пише нещо из простора на интернет разбрах за съществуването на жълтия индикатор. Но досега съм се водизила и съм карала коли преди 2000 и дори не знам дали те имат два индикатора. Иначе светвала ми е червената лампа за маслото на предишното ми опелче 99 и ми се е налагало да спра на пътя. И дет се вика да долея масло. Но там знаех че трябва. Е накрая така и не я заведох на майстор да я поправи цялата а купих нова. Поправката на старата щеше да ми струва колкото че и отгоре новата кола. Но колата чак при мен видя майстор. А е в семейството от 2014/2015. Но това не беше мой проблем докато не я взех аз да я карам и с нея си изградих мнението че светне ли нещо или издаде ли някой звук отивай веднага на майстор, че иначе после се развалят още 10 неща и става страшно като не си си обслужил колата. Благодаря много за цялата информация!
  6. PRR

    Подгрев на страничните огледала

    Подгрева съм го ползвал само и единствено, когато е имало нужда, т.е. когато огледалата са се запотявали и/или са намокрени от силен дъжд. Личното ми мнение е, че няма смисъл да работи един агрегат, ако няма нужда от него в даден момент.
  7. Kitty

    Датчик на малкия километраж

    Благодаря много утре ще пробвам.
  8. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    Благодаря за помощта на всички. Сложих лосчето на R. Защото ми се струва безсмислено да работи подгрева в това време. Да зимата като са се заледили добре ще е дошло да не ги ръчкам за да ги изчистя и да не се чудя как да ги изчистя. Така като тук коментираме стъкла. Има ли нещо с което мога да обработя стъклата отвътре да не се запотяват. Или поне не толкова. В сряда в поройния дъжд колата стана като парна баня вътре и нищо не се вижда. Включих подгревите на предното и задното стъкло, но положението не се оправи особено много. Особено задното и стъклата на задните врати нищо не се виждаше през тях. Задното малко премахна запотяването, но само по линиите на подгрева и то не беше кой знае какво. Благодаря предварително на всички!
  9. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    Само да кажа че да автоматично изключва като заключиш изгасиш колата и автоматично включва като я запалиш. На задното стъкло след 20 минути като си цъкнал бутончето изключва докато на страничните не е направено така. Иначе и аз го врътнах на R. Тъй като ми се вижда безсмислено сега да подгрява огледалата. Интересното е че самата врътка можеш в свободно положения да я натиснеш като копче ( когато е на подгрев позиция) но не го изключва. Намерих инструкциите за това няма никъде забележка за изключване след 20 минутки като при задното стъкло. И единствените посоки на движение които са описани са напред, назад, горе и долу. За това натискане като копче няма написано нищо. Благодаря за помощта.
  10. zloQQ

    Датчик на малкия километраж

    Долу, тези надписи са, да речем - безобидни. Ако обаче светне нещо оранжево по таблото - почва да е притеснително. Светне ли червена лампа - хубаво е да се спре и да се чуе човек с някой, който разбира от автомобили. Общо взето е това - оранжеви светлини - внимание, червени - стоп. Има и изключения, но...по-добре да се спре колата.
  11. The Best Forman

    Датчик на малкия километраж

    Натиснете и задръжте бутона за зануляване на дневния километраж и включете контакт и тогава на дисплея започва да мига кой брояч ще бъде занулен. Със заввъртане на бутана вляво или дясно се променя брояча - INSP/OIL. Избирате кой брояч ще се занулява и натискате бутона и ключето или надписа INSP изчезват. По спомен това е процедурата . Успех!
  12. PRR

    Formula 1 - 2024

    Днешната квалификация изкара доста странни резултати. Първо лекето се издъни, но и колата определено вече не е от друга класа, както беше досега. Не знам дали нещо объркаха лимонадите или останалите дръпнаха, но е факт, че лекето се наложи да натиска и се издъни. Ще видим утре, но Монако е състезание при което изпреварванията са по-скоро изключение. И Маклараните са интересни за утре. PS: Всъщност изпуснах най-важното от днес! Никола Цолов с победа във Ф3 в Монако! Това момче има талант. Дано продължи да го развива и не се вземе на сериозно! Стискам му палци! https://www.facebook.com/watch/?v=1131981278081472
  13. Kitty

    Датчик на малкия километраж

    Благодаря много за отговора. Все пак едно е да си карал колата 2/3 години друго е 2/3 месеца и всяко нещо което светне, мигне, изпищи те стряска малко или много.
  14. zloQQ

    Датчик на малкия километраж

    Това е просто напомняне за смяна на масло. Явно не е занулен при последната смяна. Няма проблем да се кара така. Дори ако прочетете упътването - там пише как да се замисли и да не Ви се показва. Друго важно! Преди да докосвате масло - погледнете все пак, колко има в двигателя. Да доливате 1 литър "за всекидневна случай" не е най-препоръчителното нещо, особено ако не сте погледнали до къде е в момента маслото. Не за друго, но надвишаването на определеното количество масло води до други проблеми.
  15. Kitty

    Датчик на малкия километраж

    Светва дефакто първата картинка "случай". Светва ключето и OIL примигва три, четири пъти маха се надписа за масло и остава включено ключето като донего изписва км. В ръководството пише, че е сервизния интервал. Мога ли да продължа да си карам така до август месец? Или да ходя по спешност до мсервиз? Благодаря предварително!
  16. zloQQ

    Датчик на малкия километраж

    Ако свети не свети оранжева или червена ламБа, най-вероятно е сервизен интервал, който не е бил занулен. Излишно е в такъв момент да се сипва масло, защото това реално е напомняне за смяна на масло, а не индикация за липсата на такова. При следващи въпроси ако има - снимайте индикациите, за да можем да бъдем от полза в максимална степен.з
  17. joro-120L

    Подгрев на страничните огледала

    И моето е на R, защото при това положение на задна, дясното огледалото пада и виждам бордюра. Подгрева се използва при замръзнало или изпотено стъкло на огледалото. При дъжд не помага. Няма как да го изсуши. Не съм чел инструкцията, но съм съгласен с Иво, че автоматично изключва. Това е с цел да не се забрави. Тоест, подгрева се използва само при нужда и през останалото време врътката трябва да стои на L или R. п.п. на Супърба не ми се е налагало да ползвам подгрева. карал съм друга кола, при която автоматично изключваше.
  18. Kitty

    Датчик на малкия километраж

    Днес карах София-Ботевград. Не съм натискала особено много колата 120км/h. Маслото вчера го проверих на истинала кола беше си добре на щеката. Тръгвайки от Ботевград след около час след като сме пристигнали и спрели. Светна "гайчен ключ" и изписа масло на малкия километраж. Никаква друга лампа не е светвала. На връщане повече от 100 не съм дигала. Маслото е сменено миналата година август месец и не са минати повече от 5000км. Долях в София около литър масло за всеки случай. Трябва ли да се притеснявам? По спешност ли трябва да я карам на майстор? Или мога да изчакам до август месец? П.с. долях масло защото на загрята кола ми се стори че е спаднало. Благодаря предварително! П.п.с. в София се чу едно пристъргване което продължи около минута две. Но забелязах ,че малко ми омекна педала на спирачката и предполагам че е от наклатките. ( Омекването на педала се случи в същото време в което се чу пристъргването)
  19. vladkant

    Прастмаса предна дясна врата

    Темата е за кофата- намерих
  20. Izolini

    Подгрев на страничните огледала

    Ивчо, при фейслифт лостчето за огледалата и бутоните за стъклата работят не докато си на контакт, а докато не отвориш вратата. Или не минат 5 минути.
  21. ID A

    Подгрев на страничните огледала

    Огледалата работят само на контакт. Моето също стои постоянно на дясно. Понеже имам и активирано авт. заключване, отключване, преди да извадя ключа от волана, колата няма да се отключи. А като не е на контакт, все едно колко закачаш лостчето.
  22. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    При положение че всеки път дърпали ръчката за отваряне на вратата го закачам. За мен това означава всеки път качвайки се в колата да си нагласям едно от огледалата. А и аз я купих и лисчето си беше така сложено.
  23. Kitty

    Подгрев на страничните огледала

    Днеска пътувах около час и половина и да чух цъкането при включване на двигателя но за цялото време не се чу второ цъкане
  24. vladkant

    Десен мигач изчезна

    Еърбега му изчистих грешките, остава да изкарам колата да пробвам дали съм се справил с круиз контрола
  25. zloQQ

    Подгрев на страничните огледала

    Извинявам се за евентуално тъпото мнение (нямал съм Ф1), но...тази кола, след като няма позиция "0" на врътката, а само (L)L+R, R и "подгряване", реално трябва да седи задължително на някоя от позициите за местене L, L+R или R. Няма опасност от разместване при отваряне на вратата, а дори да се натисне и размести (само докато колата е на "контакт" или работи), лесно се намества
  26. ID A

    Подгрев на страничните огледала

    Всички ги включваме от две места. Спри музиката и при работещ двигател, сложи на положение подгрев на огледалата и почти веднага се чува как цъква едно реле под таблото. Засечи 20 минути и ще чуеш пак същото реле да цъква, с което се спира подгрева, въпреки че лоста е в положение подгрев. Подгревите и на огледалата и на задното стъкло работят само при работещ двигател.
  27. Последната седмица
  28. maxrpm

    Национален Шкода събор 2024 - с. Рибарица, 7-9 юни 2024г.

    Aз , ако събера пари да дойда, искам 057
  1. Зареди още активност
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.