Jump to content

skodaclub.bgskodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично

  1. Днес
  2. Penata

    Отлепено странично огледало на Octavia 2

    Аз лепих огледалото на служебния голф 5 с някакъв универсален локтайд. Вече 2 години го пече слънце, вали я дъжд , водоструйки от автомивки и какво ли още не и не е мръднало изобщо.
  3. Mishelle

    OCTAVIA 2, VRS пуши бяло, регенерации

    На мен чак ми е чудно как DPF-а е изкарал почти половин милион километра. Освен ако вече не е бил сменяван от предишен собственик. Ако е оригиналния, явно колата е карана доста извънградско, което е добре. Относно частите, всичко, което е афтермаркет за по-старите коли, без значение от коя държава го купуваш, не е с качеството на същата афтермаркет част, произведена от същата фирма, но преди да речем 10 години.
  4. Подгряването на огледалото със сигурност няма да го нагрее достатъчно за да се отлепи. По-притеснително е какво ще стане, когато оставиш колата на слънце юли-август, когато температурата на огледалото ще мине 70 градуса. Има лепила за огледала, които би трябвало да свършат добра работа. Както и лепила за висока температура, които също би трябвало да свършат работа. Всъщност какво пише на Локтайт-а относно устойчивостта му на температури? Все пак е огледало и трябва да остане на мястото си от -20 до +70, поне.
  5. И при мен вчера на магистралата се отлепи стъклото на дясното огледало. Успях да го спася преди да се отлепи напълно. Поръчах си ново стъкло Magneti Marelli от един магазин за авточасти, но реших да залепя и старото. Залепих го с Локтайт-гел, който нанесох на зиг-заг на тънки ивици и по една ивица близко до периферията. Получи се супер - огледалото се подгрява и не се разлепи след като го понагрях. Колко време би изкарало така - не знам, но мисля, че температурата няма да е чак толкова висока да разтопицианоакрилното лепило.
  6. joro-120L

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Именно. Най-вече затова съм го запазил и го предлагам. Тогава техниката беше оригинална, здрава и качествена. Сега всичко е чайна майна. Дано да си работи Синята точка. Роска, на месечната среща го нося.
  7. Rosen Raychev

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Един приятел ползваше такова за 124ката, за да не разваля заводския вид Аз съм си доволен от трансмитера, но ще му преместя мястото, понеже в тъмното много неприятно свети, а и се случва да ритна барчето понякога и губи сигнал.
  8. __smirnoff__

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Точно тази серия имах предвид. Свирят много хубаво с подходящи колонки, определено трябва да го пробваш. На евробукса е, така че директно закачаш. А точно тази букса отгоре мисля, че е за СД чейнджър, От последната снимка разпознавам 2 модела, които съм монтирал, и свиреха превъзходно с колони Helix и Hertz, ама от високия клас. Това радио е средата на 90-те, а както при домашните усилватели 70-те до 90-те години са силни, така и при авто радиата според мен 90-те години са им най-силните, с най-качесвен звук. Специално блаупункт бяха много сериозна марка, след 2000та вече блаупункт лека-полека станаха нисък клас, с много гаден звук и ниско качество. Тогава пък много се засилиха Alpine, ама вече излизам от темата и спирам дотук. Относно фм трансмитера - по-лошо качество от ФМ трансмитер може да има само касетка с aux Ползвахме ги много навремето, при неналичие на други входове, закачаш си го към мп3 плеъра, и в по-късните години към телефона, беше УАУ Ej za takawa antika stawa duma: ей тука намерих архивни снимки от 2007-8, монтирали сме подобен блаупункт, даже модела го има някъде в последната снимка т поста на Росен: Наскоро я изкарахме таи жигулка и все още си свири повече от прекрасно този блаупункт
  9. Вчера
  10. Rosen Raychev

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Точно така Жорка, радиото е баш от ерата на фелата: А аз гоня нещо такова за интериор и ще седи идеално с барче от фелиция, ние преди да си намеря грундига на фелицията имахме 2-3 подобни блаупукта, може би малко по-нови, но всеки имаше някакъв проблем и не се ползваха. В момента ми харесва чисто визуално как изглежда, но Иво е прав, че не свири толкова добре моето.
  11. joro-120L

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Роска, сега се рових в нета да търся инфо за радиокастофона. Водят го олдтаймер. Това е добре. Трябва да е нещо по-ретро. Година не намерих, но предполагам, че е от 90те. Най ще ти приляга скала с корда и врътка. Ама онези не свирят. За визията на колата - Ще се радвам, ако някой ден я видя, като на снимката по-горе.
  12. Към момента пуснах жалба в АПИ и чакам отговор.Междувременно се появиха още две нарушения за без винетка.
  13. Rosen Raychev

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Нямам все още нито табло нито барче, но мисля да се сдобия и да го пробвам, отново ще липсват къпхолдъри, но пък за сметка на това ще има по-завършен вид. Не знам дали ще ми пасне на таблото, защото сякаш 130ковото слиза доста по-надолу. Налагал съм от фейсовата фелиция барче и имаше много голяма фуга, имам разни идеи. Затова питам, защото не мога да си избера или преценя кое е най-подходящото за колата към момента(не е казано, че ще е вечната визия) Със сигурност ще го пробваме, исках такъв за фелата преди, но нямаше с емблемата на шкода В случая тя не ме касае, а причината да разкарам пионера е, че много ме дразни светлината (предимно карам вечер)пък и с него октавията свири сравнително добре. Грундига не е хубав, но за момента върши някаква работа. Относно хладилниците за момента най-много ми харесва рали визията като ми се върти ратрод със състарени надписи “ветеран от войната” Гледах клипове, че ако се пастира боя в състояние като моята, ще се заглади приятно колкото да не събира толкова мръсотия, само малко ме е шубе да не стане съвсем на грунд.
  14. И на електро сайта потвърждават, че електричките са по-екологични само при директна употреба от крайните потребители. Дали ще си избият емисиите и замърсяванията от производството след 100к или 200к км не променя фактите, че замърсяват много. Още не е открит енергоизточник, който да е достатъчно мощен и безвреден за околната среда.
  15. joro-120L

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Не знам коя година е модела. Отпред има и някаква карта, с която работи ... или е защита при кражба да не могат да го пуснат. Не му разбирам. Не съм го ползвал изобщо. А Росен действа с трансмитер, поне на този етап, през честота на радиото. Ето и снимки:
  16. __smirnoff__

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Ако е от тези серии, за които се сещам, определено ще свири повече от това, с което е в момента, както и от 80% от всички останали "радиа" от последните 15 години. Единственият минус, според мен, е неналичието на модерен звуков вход. Но някои от блаупунктите имаха aux, или ги лъжехме с вход за cd changer, та може и този минус да отсъства
  17. И ето ТУК е споделено детайлно, колко "струва на природата" производството на батерията. Само на батерията! Но, пак, това е само една от страните. Ако всичко беше до екология, колите щяха да са тролеи. Но освен екология има и елемента на използваемост. За мен няма спор, че електрическите коли са по-екологичния вариант в дългосрочен план, но от практическа гледна точка, за момента, покриват твърде малък сегмент. Въпрос на време и технологии е това да се промени. Но никой не може да каже нито колко време, нито коя точно ще е технологията.
  18. Кои хора? Ето,щом ти е сила четенето-чети. https://evpoint.bg/блог/2019/06/17/кой-замърсява-повече-околната-среда И част 2 специално за фосилните горива. https://evpoint.bg/блог/2021/03/11/кой-замърсява-повече-околната-среда-втора-част И спирам аз до тук.Който иска да разбира,го прави.Не чете Факти.бг,Шок,АвтоКомедия,и подобни кликбейт сайтове,и взима всичко написано в тях за чиста монета
  19. joro-120L

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    Разбира се. Има голяма вероятност Росен да се откаже, защото държи на радиото му да пише Шкода. Поне да го провери дали е изправен, че с години не е работил. От доста време е при мен, но бях забравил къде съм го заврял. Тези дни изскочи при едно разчистване на дрешника.
  20. roodnb

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    A ако не му хареса може ли да е мой ?
  21. Никой не е написал такова нещо. Но четенето не е за теб Хората ти написаха, че производството на батерията генерира много повече замърсяване в сравнение с обикновения двигател. И, за да стане сметката ти още по-крива, ще добавя, че голяма част от електроенергията произведена в България е на база невъзобновяеми и замърсяващи ресурси Поне 25%, това при работа на ФВЦ, иначе и повече. Т.е. екологията на електричката идва след доста километри. И никой не спори, че я няма! Просто на този етап е с твърде голям период на "избиване".
  22. Никой. Чешем си клавиатурите. Статии безброй, и за и против. За това отново ще цитирам българския професор по лингвистика - "Секи сам си преценя!"
  23. Колкото и да спорим, никой от нас не може да премери колко точно вредни емисии се получават при производството и експлоатацията на колите. Факт е, че електричките далеч не са толкова екологични, колкото някои хора се опитват да ги изкарат. Предимството е (ако може да се нарече такова), че замърсяването е изнесено извън градовете и унищожава други части на планетата. Всичките сметки за емисии и километри са на база на някакви проучвания и изследвания. Кой от вас може да гарантира, че данните са точно такива и не могат да бъдат подправени?
  24. Аха,значи смятаме замърсяването на батерията,а на ДВГ няма замърсяване от производството,и се започва замърсяването,като я пуснеш в града.Фосилната кола я произвежда Феята на Зъбките от маргаритки и лалета.
  25. joro-120L

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    +1 Това ще стане трудно Роска. Искаш рат род, щото е по-лесен. Имаш си го и в момента. За тази от снимката ще трябват повече парички. Може и след 10 години да я направиш такава. Голям проблем е, когато човек не знае какво иска. Или, каквото му се иска, дали може да го постигне? Време е да приключваме с мечтите и да слезем на земята. Аз вече съм пас, докато не се спреш на нещо конкретно. Показал съм какво ми харесва от предложенията. п.п. приготвил съм ти един авторадиокасетофон Блаупункт. Маде ин Джърмани. В перфектен вид. До последно работеше в колата на баща ми. Може и да свири по-добре от това, което имаш. Ако ти хареше е твой.
  26. roodnb

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    В Скода вирт има и много извращения , който са вероятно са били супер преди 20 години и други псевдо тунинги , това не значи че са супер. Качил си много различни снимки на много различни неща и стилове. Хубаво да си избистриш за теб какво искаш точно , рат род ? рали ? със брозни , без брони ? визия като на градска оса ли ще се гони ? от тези снимки , който си качил на мен най ми харесва : бялата със сино оранжевите ленти. лачена изпъната , леко смъкната не претрупана с детайли. ако искаш твоята да я правиш рат стайл , то предния ти капак спокойно може да го оставиш да си ръждяса.
  27. __smirnoff__

    Дойде време да се похваля - Škoda 120L

    хладилници и аз не харесвам, никога не съм харесвал, но ето на - и аз правя една бяла Така, сега ще си изкажа моето мнение по въпросите ти. Лично според мен каквито и да е добавки за броните на тая кола НЕ седят добре. Винаги е като присадено и грам не ме кефи мен, но все пак това си е мое мнение Барчето от Фелицията ми харесва как седи. Много мъничък детайл, който не е невъзможно да се направи - текстурата на пластмасите е различна, не е нещо голямо, но ако се направи барчето на фелицията с подобна текстура като на 120ката, ще си пасне доста по-добре. Това начинание го подкрепям, а и е удобно, 120-ките страдат от липса на каквито и да е етажерчици, чекмедженца, рафтчета. Както и на лично, така и тук да кажа - идеята с някакъв винил сет ми харесва. Определено може да раздвижи много визията, а и с подходящо избран цвят и текстура може много да изпъкне както и цялата кола, така и джантите. Ако случайно се добереш до раздувки, там филма вече става друг. Пожелавам ти някой ден да влезеш в него, и тогава ще има да го коментираме надълго и нашироко. Ратрод и на мен ми харесва. Колата ти в момента е ТОП, случва се и аз да те засека по улиците, и определено си на правилния път. Стойката е убиец, и много добре седи, особено като я видиш да минава на светофара, или по някоя улица - супер е. Джантите са и заспали! п.п. сега се замислих, барчето от фелиция пасва на 130ково табло, ама ти имаш ли такова? На 120ковото налагал ли си го да видиш как седи?
  1. Зареди още активност
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.