Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Поддръжка на ламарината

Odin

Recommended Posts

Сега като се разтопи снега и се отми малко мръсотията гледам че на няколко места ми е избила ръжда - там където е олющена боята. Как да се преборя с нея? Разполагам с около половин кутия боя ама е неразредена. С какво се разрежда? И какво да мазна под нея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да ошкуриш мястото отначало с телена четка, а там където се отварят дупки с дрелка с "медна камбанка", после можеш да минеш мястото с ръждопреобразувател. След като ръждивите петна почернеят трябва да боядисаш цялата ошкурена повърхност с някакъв "грунд", но не от оня с керемидения цвят - боди 930 е добър вариант (можеш да го смесиш с твоята боя за да придобие цвят близък до твоя). Така можеш да я оставиш до следващото цялостно боядисване на детайла.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Мазнах на няколко олющени места, но останових че не става много красиво...така че на пролет ще боядисвам цялостно. Дайте сега съвет каква боя да си купя и какво количество че е необходимо. Какви са цените на боите (атоемаил, акрилни, металик..) колко средно взимат бояджиите...абе колко ще ми излезе цялата операция. Дали ще се вместя към 500лв като имате предвид че няма дупки по ламарината?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бояджиите искат майка си и баща си. А и някои си оставят и ръчичките по колата.

Искат по 200 лв. за едно боядисване само. Моят Фаворит/бежовия/, за да го ремонтирам като хората трябваше да оставя 700 лв. и то при познат добър майстор. Това беше причината да се разделя с колата.

За боята - най-добре е по 6-7 лв./литъра от Световрачане за такива коли /така съм чувал/ - към 3л. би трябвало да стигнат за цялата кола. Но отдолу се маже с някакъв шприц кит за да захване боята - и той е там някаква сума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така на снимка не се вижда как е станало. А аз тебе веднъж те засякох на кръстовището на бул. Черни Връх срещу сградата на Петрол. Ама ти не ми видя наточената Шкода :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето скромно мнение по въпроса за бояджиите - за 200 лв. никой няма да ти пръсне колата като хората. Ще е хубаво, но не и перфектно. Всъщност зависи все пак кой какво разбира под "хубаво" и "перфектно" де. На вид може и да я докарат, ма със сигурност ще има някои по-трудно достъпни места дето дори няма да са матирани преди боядисването, колата няма да е ПЕРФЕКТНО облепена и т.н. - все дребни неща, ма съществени. Но в крайна сметка всеки иска най-доброто, но за съжаление трябва да се съобразява с дълбочината на джоба си :shock: А всичко хубаво струва парички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В продължение на темата на Мишел, опитът ми показва, че (поне във Варна) дори и с голяма дълбочина на джоба няма да ти я боядисат като хората. Все стои като "дунавски вълни" мамка му! Има тук при нас един дето взема 2000лв за цялостно боядисване - наистина става супер, и пак не е като от завода :(:(:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol: Никога неможе да стане като от завода,не само за боядисване,за всичко,развалиш ли оригиналното посне няма начин да стане както заводското :!: :D Това поне е моето мнение.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питах един бояджия дето уж ми е познат. Каза че ще ми я направи за 300лв. и това само за работата без материалите. Скъпчии!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.