Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Мъжки манифест


Recommended Posts

Ами така си е :lol::lol::lol:

 

И аз отвреме навреме се опитвам да манипулирам по някои от точките, но не се получава. Кратко, точно и ясно! Това е. А и мъжът ми е програмист, все пак :idea:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е интересно написано, дори на места забавно, независимо, че не съм съгласен с някои от точките. Не ми се занимава да ги изброявам всички, но за пример:

т.7: Петък, събота и неделя - за мен не е време за плюскане, футбол и т.н. За мен това са дните, в които смятам за редно да съм до жена ми - заедно да изчистим апартамента, заедно да измием по-мръсната кола или и двете, заедно... да имено - повечето неща заедно. А приятелите естественно, че не остават на заден план - ние с тях се виждаме освен през почивните дни, но и през седмицата...и то заедно със жената.

т.8: Напротив - аз обичам да пазарувам със жена ми така, както и тя обича да идва с мен за авточасти, за техника от всякакъв род и т.н. Да не кажа, че тя по техниката е точно толкова запалена, колкото и аз :)

т.11: Аз имам малко повече от 3 чифта обувки, а жена ми няма кой знае колко повече от мен :) Вярно, нейните са може би по-скъпи, но това е страничен въпрос, който не ми пречи.

За чантите. Хм... като се замисля не са много - 2-3 официални, 2-3 спортни и 1-2 за всеки ден :) Май не е много, особенно съпоставено с броя на вратовръзките ми, които повечето ... тя е купувала :)

и т.н.

Убеден съм, че всеки от половете си има кусури, но в крайна сметка два еднакви полюса на магнити не се привличат нали? :) А от друга страна всеки от половете си избира сам своята половинка, така че да си е правил сметка :).

Между другото - как ли би изглеждал подобен манифест, написан от жени? :)

Поздрави на всички с пожелания - зачитайте повече интересите на другия, така както бихте искали да зачитат вашите:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА МЪЖЕ

 

Тема на курса: "Да стана интелигентен колкото жената"

(т.е. да бъда перфектен)

Педагогическа цел: образователен курс, който позволява на мъжете да развият тази част от мозъка си, чието съществуване не подозират.

 

Програма : 4 модули, от които един задължителен.

 

Модул 1 : задължителен курс.

1. Да се науча да живея без мама (2000 часа)

2. Моята жена НЕ е моята майка (350 часа)

3. Да проумея, че футболът е просто един спорт, че Роналдо е само един кретен и т.н. (500 часа)

 

 

Модул 2 : Живот по двойки

1. Да имам деца без да ставам ревнив (50 часа)

2. Да престана да ругая, когато жена ми се среща със своите приятели (500 часа)

3. Да преодолея синдрома на дистанционното управление (550 часа)

4. Да не чуркам извън и по тоалетната чиния (100) (практически упражнения с видео)

5. Как да стигна до панера за мръсни дрехи без да се загубя (500 часа)

6. Как да преживея една настинка без да агонизирам .

 

Модул 3 : свободно време

1. Да гладя бързо (една риза в рамките на два часа: практически упражнения)

2. Да храносмилам без да се оригам, докато мия чиниите (практически упражнения)

 

Модул 4 : В кухнята

Ниво 1 (начинаещи): електроуредите:

+ ON включено

+ OFF изключено

 

Ниво 2 (напреднали): моята първа бърза супа без да прегоря тенджерата.

 

 

ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА МЪЖЕ - ТЕМИ ЗА ЗАДЪЛБОЧЕНО ОБУЧЕНИЕ

 

Поради срещаната трудност във възприемането на материала групите са съставени от максимум 8 човека.

 

ТЕМА 1: Ютията: от пералнята до гардероба, този мистериозен процес.

 

ТЕМА 2: Рисковете при напълването на формата за лед. (демонстрация с диапозитиви)

 

ТЕМА 3: Последно научно откритие: готвенето И изхвърлянето на боклука НЕ води до импотентност. (практика в лаборатория)

 

ТЕМА 4: Защо подаряването на цветя не е престъпление, въпреки че си женен за нея.

 

ТЕМА 5: Тоалетната хартия: "Дали рулото с тоалетна хартия се ражда в тоалетната?"

(Обяснения върху темата за спонтанното зараждане)

 

ТЕМА 6: Как да зашия копчето на ризата без да се убода.

(ТЕЛЕКОНФЕРЕНЦИЯ С ХАРВАРДСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ)

 

ТЕМА 7: "Мъжете, които шофират, могат да искат информация от минувачите, когато се загубят, без риск да изглеждат безпомощни?" (Свидетелства)

 

ТЕМА 8: Приготвяне на багаж: "Вродена некомпетентност или прогресивна умствена неспособност?"

 

ТЕМА 9: Пералнята: тази странна непозната вкъщи.

 

ТЕМА 10: Фундаменталните разлики между коша за мръсни дрехи и пода.

(упражнения в лаборатория за музикотерапия)

 

ТЕМА 11: Мъжът на мястото до шофьора: "Генетически възможно ли е да не коментирам и да не жестикулирам конвулсивно докато тя паркира?"

 

ТЕМА 12: Съдовете след закуска: могат ли сами да левитират до мивката?

(директни упражнения с Давид Копърфийлд)

 

ТЕМА 13: "Може ли да бъда личност без да държа под постоянен контрол дистанционното управление ?" (хипотетична демонстрация)

 

ТЕМА 14: Умствени упражнения с цел, когато ми се казва че нещо е в чекмеджето или гардероба, да не питам "кое чекмедже и кои гардероб ?"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво Cacadu, много готино отговори. Но както на него, така и на теб ще отговоря - всичко опира до отношенията между двама души или по-скоро до разпределяне на приятните и не толкова приятните задължения :) За целта те дори не трябва и да се обсъждат или пък да се напишат на листчета и на принципа на томболата кой каквото му се падне :) Разковничето е в отношението ти към другия и в това какво имаш на раменете си (и колко). До болка ми е познат пътя до пералнята, до кофата за боклук (и тази на улицата). При нас цари едно негласно правило - който е сготвил или приготвил нещо за ядене - сервира, а след това другия отсервира и мие чинийте. Така няма опасност на някого да му втръсне от нещо :) Прахусмукачката знам как се държи, а също и парцала за пода - чисти този, който има по-малко задачки за през деня - пак е честно нали :) Като изгори крушка в къщи или в гаража я сменя този, който я види първи :) Е, разбира се, че има и неща, които съответно или на единия или на другия не му се отдават и тогава ги върши този, който по-може. Тук немога да си кривя душата - гладя много рядко и то не защото не познавам ютията, а защото съм с две вързани ръце като я хвана и какви ръбове на панталоните и ризите правя .... :) Ама пък като трябва мъжка сила или сръчност - не я карам да се пъне до почервеняване, нали :) И така нататък. Та мисълта ми беше - стига с това разделяне - фермани могат да се изпишат за и против единия и другия пол. Не отричам - често те са оправдани, защото има много мърди, както сред мъжете, така и сред жените. Сигурно е гадно мъжът ти да си захвърля мръсните чорапи на 2 метра от панера, ама не е и готино, когато мъжа хапва готвено само когато си иде при мама, защото жена му не може или я мързи да сготви някоя елемнтарна супичка. Това последното е жив пример - съседи от долния етаж - мъжленцето жив да го ожалиш :(

Поделяйте си задълженията - само така може да цари мир и разбирателство, само така ще бъдат избегнати излишни нерви, караници, мърмореници и т.н. А те за съжаление са доста гляма част от ежедневието на много семейства.

 

P.S.: Тая тема е доста отдалечена от философията на форума, но е хубаво, че я има - защото иначе ще се затворим в един необятен кръг и ще изпростеем здраво :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че е добре да има теми, които не са свързани с чешки автомобили. Точно за това смятам че е създаден този раздел "Всеки за всичко" - за да можеш да си споделяш каквото ти е на сърцето.

А иначе по темата. Разбира се че е добре да се поделя неприятната домакинска работа. Обаче аз съм задръстен и консервативен и смятам че си има мъжка и женска работа. И тя се определя от това че и двата пола си имат заложби и има неща, които се отдават повече на единия, а други - на другия....а...това не е вярно.....просто има такива неща които на жените не им се отдават! Например паркирането...а също и шофирането! Разбира се говоря по-принцип, а не конкретно!

Айде и карайте внимателно! А за колежките - когато паркирате, може да ви се струва тъпичко, ама обърнете се и гледайте през рамо назад оставете ги тия огледала, с тях ще ви е по трудно да определяте дистанцията. И като паркирате до червени Шкоди си оставяйте поне 2 (два) метра разстояние!!! Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за паркирането на огледала от жена наистина е така - трудничко им е. Но аз го отдавам на липсата на опит или по-скоро на липсата на някой, който да ги научи. С малко повечко търпение и толерантност от мъжката страна една жена би могла не по-лошо от мъжа да кара на заден :) Друг е въпроса, че жените твърде лесно се отказват и викат "немога". Но мисля, че и тук нещата опират до подход и търпение от мъжката страна. Отделяйте на жената повечко време и няма да съжалявате :) На следващата среща, ако не забравя, ще ви демонстрирам защо е така :)

 

P.S.: Тук голяма част от вината носят инструктирите, които вместо да се чудят как да излязат на по кафенце с курсистката, трябва да отделят някой и друг час от безцелното обикаляне на глупави прекички именно за паркирането... Моята женичка на курсовете е паркирала точно два пъти ..... на пред .... и без да е имало коли наоколо.... Нямам думи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На шоф. курсовете никой не те учи да паркираш, защото изпитващите от ДАЙ не те карат. Ако всеки на изпита знае, че ще го накарат да паркира ще се научи предварително.Аз на курсовете незнам и 1 път да съм паркирал, след изпита отидох с баща ми на полигона в студ. град и там се понаучих между някакви гуми с пръчки на тях :lol::lol:

Другия вариант да се научи някои да паркира е ето това:

 

http://boi.geness.ufsc.br/videos/voiture.swf

 

ПС. кажете после колко ви е рекорда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз направих 4,33 секунди и 115,51 точки с 0 удара. Абе правил съм и по добри постижения - под 4 секунди. Ама сега нещо не ми връзва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бах ви и майсторите - аз за 5 секунди немога да смогна да потегля бе :) УЖАС! Добре, че в реалните ситуации не съм така, че Шкода-та трябваше да е на тенекиджия през повечето време :)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив - приел съм го точно "for fun". Не вярвам да си открил някъде каквито и да е било упреци, че да решиш така :) А и съм убеден, че след като си го пуснал е хубаво да го обсъдим. Или може би защото е "for fun"трябваше всички само да го прочетат без да се изкажат ли? :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тържествено обещавам да се науча да паркирам :roll:

Най-отговорно заявявам,че ще направя всичко, което е по силите ми, за да не преча на уличното движение. Ще почитам и ще отстъпвам мястото си за паркиране на всеки първоучител и Велик авто-Джедай, като прославям во век и веков Онзи, който е създал авто-Джедая, а именно - Великия Вселенски Шофьор - МЪЖА! Само той е достоен да се опълчи срещу непоносимата тежест на градското улично движение и единствено той не знае пътя до коша с мръсни дрехи.

 

Хвала, хвала, хвала!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

 

П.С. Абе, corropt, на този линк дето си го пуснал за паркирането - как да накарам аутомОбила да тръгне? хи-хи-хи 8) 8) 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как да накараш колата да мръдне???????

Всичко става с 2/3 (две трети) мислене и 1/3 действие, както е и при нормалното шофиране и паркиране! първо гледаш и мислиш после действаш!

 

надявам се това да е някаква твоя шега или майтап, защото иначе лошо за теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...как да накарам аутомОбила да тръгне? хи-хи-хи 8) 8) 8)

 

Ами опитай да погалиш нежно скоростния лост и може пък да стане... :wink: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

надявам се това да е някаква твоя шега или майтап, защото иначе лошо за теб.

 

Да, майтап е! :wink: И целият ми постинг е майтап :wink:

 

Темата, все пак, не предполага и грам сериозност...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.