Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. От едно известно време забелязах че стартера не върти достатъчно бързо, ама колата пак палеше... викам си "трабва да го заредя тоя акумулатор..." И една сутрин - заяъртя 2-3 оборота (мноого бавно) и не запали. пак пробвам - само цъка (оня електромагнит на стартера) обаче не върти. С бутане/дърпане пали. и след като я бях карал 20-тина км спирам - врътвам и пак само цъка а не върти. (Ток има!).

Та се чудех, стартета ли е отишъл или нещо по-зле...щото като се опитам сам да завъртя рамъка с помпата, алтернатора и мотора се върти суууууууупер трудно. понякога даже мотора спира и се въртят само алт. и помпата:(

Дайте някакав съвет, нормално ли е да се върти толкова трудно тая система (изключена от скорост), или проблема е в стартера?

:(:(:(

Публикувано

това твърдение ,че се върти трудно е доста относително!!! Нормално е да се върти трудно и колкото по-трудно толкова ти е по-голяма компресията в цилиндрите.Пробвай да махнеш свещите и тогава ще разбереш дали причината на трудното въртене е заради компресията.

Хвани на някой твой познат шкодата и врътни по същия начин ремака и така ше направиш извод дали ти се върти много по трудно!!!

За стартера:

имах подобен проблем с бавно въртене и няколко пъти не искаше да завърти.Проблема се реши с 50-60лв - Нов акомулатор.Незнам нищо друго по въпроса. :roll:

Публикувано

Проблема ти 98% е от износени четки на стартера.Отпреди няколко месеца стартера на ладата на чичо ми започна да върти по-слабо и той винеше акумулатора,докато един ден започна да му цъка както при теб.Случваше се и да "захапе",но след няколко дни нямаше друго спасение,освен ремонт.Сменихме четките и сега върти като бясна.Но все пак първо виж и акумолатора,за да не се прекараш да сменяш здрава част.Четките струваха 3,60 лв.

Публикувано

мерси за мненията... все пак мисля че не е от акумулатора, щото пробвах и с на един приятел от жигата. дано е от гадните четки че тая кола ще ми излезе златна... :(

утре ще я карам (бутам) на сервиз, ще пиша кво е станало :?

• 2 месеци по-късно...
Публикувано

Aко не са четките, остава да имаш кофти връзка от акумулатора към стартера и да протича недостатъчен ток.

Публикувано

Ако си пробвал с друг акумълатор и пак си имал същия проблем значи е от четките.

аз като я взех мойта и тя беше така уж има ток но само цъка.проблема се оказа в акумулатора - беше стар и колата не беше карана дълго време и просто нямаше ударно да завърти стартера.

Публикувано

Ще ти дам безплатен съвет.Свали стартера не пипай четките сложи по малко мчасло на фтулките отпред и от зад и на ръка го върти на бендикса докато започне да се върти леко.Преди да го монтираш го пробваи. Знаеш ли как? Даваш маса на норпус плюса го връзваш на големата клема /за гайката с ключ 17. С малко кабелче подаваш ток от голямата клема на мястото за кабелната обувка . Ако не тръгне носи го на маистор за фтулки и четки . Ако нещо не си ме разбрал попитаи .

• 1 месец по-късно...
Публикувано

това е то4но от четките стото имах точно сашия проблем и се реши с смяна на четки оба4е като го отврихме лошо ми стана като вядх ротора 4етки имасхе материал в тях но навремето некои ги е сменял и слойил некви тварди дет не четките се хабат ами рототра не бе6е останало здраво място по негооо за тва само оригинални 4етки слагаите :)

Публикувано
Ще ти дам безплатен съвет.Свали стартера не пипай четките сложи по малко мчасло на фтулките отпред и от зад и на ръка го върти на бендикса докато започне да се върти леко.Преди да го монтираш го пробваи. Знаеш ли как? Даваш маса на норпус плюса го връзваш на големата клема /за гайката с ключ 17. С малко кабелче подаваш ток от голямата клема на мястото за кабелната обувка . Ако не тръгне носи го на маистор за фтулки и четки . Ако нещо не си ме разбрал попитаи .
втулките са самомажещи се ... те не се смазват 4истят и от сорта все рак струват 1,60лв едната купи си нови ... но помни че не трябва да ти смазваш или чистиш защото губят свойствата си, като ги набиваш не чукай върху тян ами с една отверка чукаш по отверката а набиваш с дръжката, все едно се опитваш да затъпиш отверката .. успех
Публикувано

стартера беше заминал. купих си на старо за 25 лв от няква мацка и сега няма проблеми

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.