Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Приемане на новозакупена Шкода от Еуратек???

Recommended Posts

Здравейте колеги,

предлагам някой, който е купувал Шкода от Еуратек да разкаже как преминава приемането-предаването и да даде съвет за какво да се оглеждаме и внимаваме?

Поздрави на всички!

Blackpearl:редактирах ти поста-писането с големи букви не се толерира(виж правилата)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мене се опитаха да ме накарат да подпиша приемо-предавателен протокол преди да съм видял колата ХА-ХА-ХА

Естествено не им се получи номера. Иначе колата беше ОК. За какво да гледаш - дали ти предават всичко което пише в протокола, огледай я хубаво за драскотини, провери климатика (ако не е под 5 градуса, тогава компресора няма да се включи), провери гумите и така. Друго не се сещам.

Аз лично като я избрах за всеки случай си записах номера на рамата и после сравних този номер с колата, която ми дадоха и освен това го проверих в интернет и видях кога и къде е произведена и т.н.

Май това е всичко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе хора. Все пак в Еуратек не са някакви измамници и никой няма да тръгне да ви пробутва скапани коли. Темата ми се струва много безмислена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

izov е казал всичко. Проверяваш дали взимаш това за което си платил като оборудване, резервна гума, ключове, мед.кит и пожарогасител (ЕТ са длъжни да ги осигурят) + не дай си боже, някакви видими външни дефекти.

Разписваш се, палиш и тръгваш. Първа стъпка - близката безниностанция, че в резервоара ти има/няма 4-5 литра.

Като свършиш всичко това, трябва и да почерпиш! 8) Ние сме на линия по всяко време.

С две думи - ЕТ са точни в това отношение и няма от какво да се притесняваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един съвет, който ми даде един пич от ЕТ - сипвай бензин само от Лукойл или Петрол, а в краен случай - ОМВ, но само ако си сигурен, че точно това ОМВ, от което ще заредиш е читаво. Аз лично винаги съм зареждал гориво само то Лукойл и Петрол, така че това не беше някаква нова информация за мен, но все пак реших да господеля. Предупредиха ме, че Фабиите са доста чувствителни на гориво. Като си вземеш колата правиш два обратни и има един Лукойлски Петрол на същия булевард. Успех!

П.П. Може да прозвучи тъпо, но аз лично много се наслаждавам на миризмата на нова кола, така че гледам да не отварям прозореца и гледам копчето за рециркулация на въздуха в купето да е винаги натиснато :lol::lol::o:o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мене се опитаха да ме накарат да подпиша приемо-предавателен протокол преди да съм видял колата ХА-ХА-ХА

Естествено не им се получи номера. Иначе колата беше ОК. За какво да гледаш - дали ти предават всичко което пише в протокола, огледай я хубаво за драскотини, провери климатика (ако не е под 5 градуса, тогава компресора няма да се включи), провери гумите и така. Друго не се сещам.

Аз лично като я избрах за всеки случай си записах номера на рамата и после сравних този номер с колата, която ми дадоха и освен това го проверих в интернет и видях кога и къде е произведена и т.н.

Май това е всичко

Къде в интернет провери?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един съвет, който ми даде един пич от ЕТ - сипвай бензин само от Лукойл или Петрол, а в краен случай - ОМВ, но само ако си сигурен, че точно това ОМВ, от което ще заредиш е читаво. Аз лично винаги съм зареждал гориво само то Лукойл и Петрол, така че това не беше някаква нова информация за мен, но все пак реших да господеля. Предупредиха ме, че Фабиите са доста чувствителни на гориво. Като си вземеш колата правиш два обратни и има един Лукойлски Петрол на същия булевард. Успех!

П.П. Може да прозвучи тъпо, но аз лично много се наслаждавам на миризмата на нова кола, така че гледам да не отварям прозореца и гледам копчето за рециркулация на въздуха в купето да е винаги натиснато :lol::lol::o:o

Под бензин имаш предвид бензин И дизел или само бензин?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаааа - пръво ще ти отговоря за номера на рамата. Направи едно търсене в Google.com за VIN Decoder или нещо подобно. Има страхотно много възможности, аз пробвах няколко варианта и всички показаха едно и също нещо - леше произведена 2 седмици преди да я видя на един затънтен паркинг на ЕТ, който се намира много след Илиянци.

Колкото до горивото - аз лично само бензин, но имам познати, които са горе-долу на същото мнение и за дизела.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като казваш за VIN декодер и аз се запалих и намерих такъв.Обаче с изненада установих,че Шкодата ми е произведена в Португалия 8-[ Възможно ли е това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 години по-късно...

така и не казахте,обаче къде може човек да провери..????:)))

а за ЕТ ,че първо те карат да с еподписваш а после да гледаш... сте прави,но май напоследък не е така.

Днес си взех колата след лаково -бояджийски реминт,и първо я огледах а след това ме помолиха да се подпиша...:)))

Иначе за обслужването,съм чувал повече добри отзиви от колкото лоши,в сравнение с други ,по-скъпи марки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе хора. Все пак в Еуратек не са някакви измамници и никой няма да тръгне да ви пробутва скапани коли. Темата ми се струва много безмислена.

точно така е.още повече,че след 2-3 дни следва един дълъг разпит по телефона в насока "доволни ли сте от обслужването на еуратек?" :D ,така че едва ли биха рискували с идиотски номерца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

привет и то мен.

Значи пред мен се случи човека който си взима колата да открие че едната гума има балон! Гледай внимателно, ЕТ не са мошенници, но всичко се случва.

И като идеш на бензиностанцията, задължително провери гумите - 100 % са препомпани, на поне 3 атмосфери. Провери си какво пише на капачката на резервара - и ги направо според показанията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Škoda Fabia Classic 1.2 HTP 40kw

model year 2007, production number xxxx

1x airbag, production plant Mladá Boleslav

The entered VIN is valid!

Хмм Дааа, не бях се сетил за VIN Декодера,

Млада Болеслав, това добре ли е, зле ли е??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Škoda Fabia Classic 1.2 HTP 40kw

model year 2007, production number xxxx

Production plant Mladá Boleslav

Млада Болеслав, това добре ли е, зле ли е??

По-добро няма, това е централата на Шкода в Чехия. :mrgreen: Освен ако не ти излезе, че е правена във Волфсбург - централата на VW. :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е отдъхнах, значи моята чехкиня е една истинска чехкиня, не се оказа че в същност е португалка или испанка.

Снощи обаче мой приятел се запали по VIN декодера и установи че неговият Hyundai Atos не е корейски а е произведен в Индия - и разочарованието му беше голямо...даже се напи по този повод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да те помоля само за линк към VIN decoder-а, че все на някакви нечитави попадам. Мерси.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като за гумите проблема беше писан от няколко колеги, аз се включвам, за да ги оборя - гумите ми бяха на 2 атмосфери, проверих ги още същия ден.

Но горивото е факт - още на излизане от гаража на Еуратек ми светна лампата за горивото. На Октавия Тур резервата е към 6-7литра и с тоя дизелов двигател мога да покарам доста повече от просто "направи обратен и при първия Лукойл". А не искам да знам колко ще навърти Гогата с неговия 1.4 TDI, но това е друга тема.

Когато взимахме колата от Еуратек я огледах за каквито и да е забележки отвън, поогледах се и отвътре, но не както се купува стара - кола да видиш всички карантии. Издаващият колата ми показа допълнителните седалки отзад (защото е 6+1), повдигна кората да ми покаже резевната гума, крика, гаечния и комплекта за първа помощ. Обясни ми как се борави с уредите, нещо го попитах, не помня какво и човека ми отговори и .... ами запалих колата и тръгнах към няколко оргазма :mrgreen:

Оценката ми за издаването, пък после и за сервиза е над средното ниво - при издаването ми обърнаха достатъчно внимание, пък и човека беше симпатичен, а от сервиза, който вече 5 пъти посещавам имам едно единствено против - след ремонта на удара има някаква вибрация в ляво, но това е за друга тема.

Така че огледай колата както да я виждаш за пръв път - още повече, че наистина е така, но не мисля, че има смисъл да ги дебнеш като пиратска сергия на Славейков за полицай - колите си идват нови и комплектовани катко трябва. Единствено такива неща като бобунки по гумите или одраскана боя са по-притеснителни, но се забелязват и на око.

П.П. Гогата беше се оплаквал от невързана аларма, хубаво е да се провери дистанционното какъв резултат дава. Моята е с фабрична аларма и работеше, но все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой пита за линк към VIN декодера. но бях в командировка и късно реагирам...

http://vin.assur.ru/index.php?lng=en

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Фил, мерси за линка, аз бях този някой, който пита. :mrgreen: И мойта е чехкиня, изненадах се, че се води като модел 2007, а като попитах в ЕТ, инж. Борил Драгнев ми каза, че е 2006, ама това да ми е грижата. :mrgreen: Само името на града, където е фабриката, ми беше малко непознато - Vrchlabi, но намерих информация за него http://www.vitejte.cz/objekt.php?oid=2290&j=en

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и един декодер и от мен : http://igorweb.org/equidec/Default.aspx

Написано от Juji

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile152 Country of origin Czech Republic Много съм доволен от този факт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ИСКАМ ДА ОТПРАВЯ ЕДНО ПИТАНЕ

Днес с мноооого мъка нерви и постоянство си залепих фолио на задното стъкло, и на стъклата и триъгълниците на задните врати.

Успях да направя цялата процедура без да допусна нито едно въздушно мехурче, за разлика от доста аматьори които гледам по бургаските улици.

Официалната версия е че много често оставям разни документи на задната седалка и не искам некви любопитковци да ги четът, а истинската сиреч неофициалната версия е че когато се поразгорещим с приятелката ми и се прехвърляме на задната седалка и се сещате какво се случва... но не ни е приятно да има разни зяпачи на екшъна.

Т а възникна спор. Законно ли е да си с черни стъкла?

Едни казват трябва само на Вратите, други че можело и задното стъкло... затова се обръщам за помощ по темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По закон, ако имаш странични огледала можеш да затъмниш задното стъкло, както и тези на задните врати. Абсолютно е забранено на предното и двете предни врати.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.