Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

въпрос?

Guest bono

Recommended Posts

Колеги , изкат ми 150-200лв за труд за цялостен основен ремонт на мотора като имам всички части. Какво да правя ? Да го ремонтирам ли - цената приемлива ли е или да си търся нова шкодичка? Предварително благодаря за отговорите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен през 1995 ми излезе основния ремонт около 500-600 дойче марки, за тогава не бяха малко парите, но горе-долу по толкова вървеше един такъв ремонт, предполагам че тая сума е приблизително равна на около 500-600 лв днешни пари. Това заедно със смяна на съединител и разни други по-малки нещица - труд и части общо. Майстора ми я държа някъде към 2 месеца.

Кой е тоя майстор дето ти ги иска тея пари? Кажи да видим някой от форума дали го познава, дали е читав, и т. н. И на базата на това вземи решение дали той да ти направи ремонта или да търсиш друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

питай майстора до зоопарка>>> Симо се казва 0888446723.

до сега съм останал с добро мнение за него, не скубе много пари и разбира какво прави. може да прочетеш тука за него:

http://www.skodaowner.org/forum/viewtopic.php?t=175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , изкат ми 150-200лв за труд за цялостен основен ремонт на мотора като имам всички части. Какво да правя ? Да го ремонтирам ли - цената приемлива ли е или да си търся нова шкодичка? Предварително благодаря за отговорите

Добра е цената, ама майстора дали е добър? Симо май взима повече пари за тая операция, ама може да я прави и със затворени очи ;) Има и някакъв майстор във Владая, дето бил добър и взимал даже под 100 лв.- обади се на 0897928262 (Цецо) - той може да те заведе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги. Цената се определя от това какво се ремонтира(сменя). Ако някой мисли, че му е направен основен ремонт за сумата от 100 лв. значи са го излъгали. Правил съм много пъти тази операция и съм установил че за да стане всичко както трябва е необходимо време около една седмица. Ако някой има въпроси по отношение на основни и текущи ремонти на шкода може да ми се обади и ще му помогна с каквото мога. GSM0887693727 Ангел. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ИСТИНСКИЯТ основен ремонт възлиза на около 400лв труд!!!

Преди няколко дни в сервиза на Яската се появи една японка, чийто собственикът се оплака, че му цапа свещите. След като му беше разяснено, че тази кола цапа от цилиндрите (без да се коментира дали има счупен маслообиращ сегмент, или просто няма компресия, или има износени ризи и т.н.) той каза, че преди месец е правен "основен ремонт" на двигателя и се оплака, че дал 300лв за всичко! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

За сравнение ще дам само, че ремонтът на цилиндровата глава (водачи, легла на клапани, райбероване, шлайф и всички панаири) струва около 100лв без труда по демонтажа и монтажа на елементите по главата.

Та, да се върнем на темата. Кое струва 300лв??? Ремонтът на главата ли, ремонтът на двигателя ли, трудът ли или гарнитурите и другите консумативи?+?+?+?+?+?+?

Сега! Има и едно друго нещо: В Шумен има един "майстор" дето сменя съединител на Шкода, на улицата пред тях за 8лв :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Т.е. всичко зависи от гледната точка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

600кинта излезна ремонта преди пет години. Беше правен от мен и баща ми в "мъзето". Всичко беше изпипано като швейцарски часовник. Имах и един стар комплект- бутала, ризи(значи пари за тях не е давано). Клапани, сегментии т.н беше сменено с ново. Всички гарнитури с нови. Абе с една дума ВСИЧКО.600 бг лева :roll: . Това аз наричам ОСНОВЕН ремонт, а не като при един приятел като му казал един майстор- Идваш, помагаш ми, сменяме сегментите, оправям ти теча на масло и основния ремонт ти е готов за 100лв!!!!!!!!!! Като го чух паднах :lol: :cry: А и да кажа. Като някой ти каже 300лв да имаш в предвид че разходите ще излезнат над 300лв. Винаги излиза нещо да се смени допълнително.

П.С А да имаше и шлайфане на коляновия вал- той си струваше пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора вие го отчаяхте човека. За тия пари - 500лв и повече за основен ремонт, които сте писали той ще си вземе цяла шкода. Ако ги има частите, според мен 150-200лв за труд си е достатъчно, въпреки че действително зависи какво се ремонтира. Ако Шкодата му е на 150-200 хил. км. и са и износени РБС може да се сменят само те и ще се вмести в този бюджет. На толкова километри не е задължително да има нужда от шлайфане на коляновия вал и ремонт на главата, особено първото. Ако засега главата и коляновия вал са наред няма смисъл изобщо да се пипат, защото може да изкарат още и 100 000км кой знае. То за това време не се знае дали няма да смени цялата кола. Още повече, че не си заслужава според мен да се хвърлят 500лв за ремонт на двигател 105 или 120 - за тия пари ще се вземе направо един изправен двигател от Фаворит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абре кви са тез глупости бре 600 лв. за труд ... тва си е дране без упойка тва е Шкода , а не 500 сел :mrgreen:

Колега , сбери си чарковете за ремонта , вземи си една книжка и си ги наметкай на паркинга ... тва го направих посред зимата в най - големия сняг и ще ти остане да дадеш 50 -на лева за шлайф на главата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

глава се шлаифа за 3 часа със голям камък за шмиргел и поливаш с вода нон стоп и си готов, виждал съм приятел на баща ми да го прави на Fiat Tipo 1.4 posle си бачкаше супер че даже и температурата от 90 отиде на 80

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

без да съм хващал никога каквато и да било глава(от кола), след като съм пилил по подобни начини други детайли съм убеден че след "3 часа със голям камък за шмиргел и поливаш с вода нон стоп и си готов" >>> ще отидеш до магазина и ще си купиш нова глава..

след като го пилиш ръчно започва да се пили в средата детаила после се заоблят краищата и тн и става едно голямо нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкоз, даваш 15-20 лв. и ти я шлайфат за нула време. Но въпросът беше дали човека да даде 150-200 лв. на своя майстор. Жалко, че не се обади повече да каже кой е тоя майстор, но мисля че му помогнахме дотук достатъчно. Дадохме му тел. на Симо, може ако има желание да се консултира и с angel-skoda който си е оставил телефона. Аз оставям тел. на Сашо от Брегалница, намира се в района на Цар Симеон, Опълченска и Сливница - 931 1366 или 0886099961. Дотук с още трима майстори може да се консултира и да решава сам. Смятам, че това изчерпва въпроса. А, и може после да сподели какви са били алтернативните оферти на Симо и на Сашо, и да каже кой и за колко му е направил ремонта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.