Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

130ковия двигател вече е монтиран

Recommended Posts

130ковия двигател, който купих от Миро вече е монтиран. За тези от вас, които се чудят мога да кажа че разликата е повече от очевидна. Изобщо съвсем друго нещо е. Днес го тествах:

1. Ускорява мнооого по бързо от 105

2. Превърта гумите на място без никакъв проблем (с почти нови гуми съм)

3. При по висока скорост е много по-спокоен.

И изобщо ефекта е много ясно осезаем.

И това е като се има предвид, че трябва да му сменя ангренажа, маслото и реглаж клапани.

След това ще бъде още по добре.

Благодарности на Миро. Двигателя е страшен :) изобщо много приято беше днес по цариградското...

Тези от вас които дойдат на срещата ще могат да се повозят...а някои и да покарат :)

П.С. Миро, какво става с документите? Ще има ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае честито от мене Жоро, на срещата пу съм първи за тестовете, хаха. Тия дни като ходих до магазина видях, че има разлика между маховика за 180мм и за 190мм съединител та ми стана ясно, защо ти е трябвал нов. Да си го караш с кеф и не го пести, нали знаеш, че колата е за каране, а жената за любов ... Много ще ми е интересено как ще е спрямо някояЛада с 1300 мотор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еее ....честито, ясно е че ще има разлика то иначе ако нямаше за какво ще е цялата манипулация. Кой ти сложи двигателя ти ли или майсотр някой. и внимавай да не литнеш на 2ра :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Симо и Кольо свършиха работата. Много са печени. За нула време. Даже искаха да ми направят 10% отстъпка, ама аз си им платих както бяхме говорили.

Договорихме се с тях и за другите маниполации. Не взимат скъпо и бачкат бързо, а аз после паля гумите :mrgreen:

С удоволствие ще се пробвам срещу някоя Фелиция, Фаворит или Рапид на срещата ако име желаещи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре, честито и от мен! Със здраве да си го караш и много безавариини километри. Мерак ми е да го видя, ама ще чакам до неделя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мале щом върти гуми работата е сериозна ;)

Вчера не можахме да се погонкаме ама следващия път ще се пробваме ;)

Само да кажа че 1.3 шкодов мотор няма шанс срещу 1.3 лада. Аз продвах

или мойта шкода е слаба или комшията е излъгал че ладата му е 1.3

Mr. Green мноо дърпаше пустата лада Wink

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък мисля, че има шанс, ако си говорим за серийни мотори - разликата не е голяма. Само дето е по-шумен при еднакви обороти (шкодовия) и оттам субективното усещане, че шкодата много се напъва а пък ладата не. И на ладата кривите са изтеглени по-високо в оборотите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да си кажа мнението така и така я пробвах вчера. По-добре набира от 120 и се усеща, че е по-мощна. Като сложи оборотомера обаче ми се ще пак да я пробвам. Абе за тия пари си е екстра двигателчето, ако може и да се регистрира ще е чудно. Само си направи по-скоро регулировка на клапаните да ти е спокойно, че не се знае предния собственик кога го е правил за последно. А и маслото...

Изпуснах мнението на axl. На ладата като цяло двигателя е по-сериозен конструктивно, по-износоустойчив и т.н. А ако си пробвал и с ладов 1.3 с ремък ептен няма шанс Шкодата. + ладата е с по-дълги скорости, може да тръгнеш малко по-бързо от нея, но после ще те изяде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро, стария двигател от 105 ли ти беше оригинален, или от 120? Предполагам, че сега ти е излишен, че имам човек, дето ме пита за читав двигател от 120.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 105Л е моя. И не се продава. Мисля да си го запазя за всеки случай. А така или иначе не е съвсем читав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК :D . Просто ми хрумна, че може да имаш за продаване, но щом ще го пазиш... За три дена както си правя колата пред блока двама спират и казват, че си разфасоват колите и продават части, а днес един спря и пита за двигател. А ония двамата вече и двигателите разглобили на части... много са бързи :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След смяната на ангренажа, маслото и реглаж на клапаните не забелязах никаква промяна...освен че олекнах с 105 лв (Симо вика "тя твойта нали си е 105" :) ). Осезаема е само промяната в звука. Аз в по-тиха кола не съм се качвал. На празен ход почти нищо не се чува. Като настъпиш вече си го има буботенето.

Взех си я точно след големия порой и като я подкарах се чу едно просвирване от към шайбата на коляновия вал. Напръсках с любимото ВД40 и изчезна. Сега всичко е ок.

Това го пиша само ей така - да се намираме на приказка, че активността е много слаба в почивните дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

жоро> ти ремъка ли пръска с WD to???дано не си.добре че грес не си му сложил :(

хлаббните на клапаните на 105 и 130 не са ли различни. това го пиша по повод

Симо вика "тя твойта нали си е 105"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

жоро> ти ремъка ли пръска с WD to???дано не си.добре че грес не си му сложил :( quote]

Не. Пръснах основата на шайбата. Мисля че от там беше свиренето. Не от ремъка. От лагер. Може вода да е попаднала от дъжда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Различни са. 0.20 са хлабините на всички клапани на 130 двигател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Различни са. 0.20 са хлабините на всички клапани на 130 двигател.

Еми ЛОШО за Жоро - ще трябва пак да отваря капака ако Симо му е направил смукателните на 0,15.

Пръснах основата на шайбата. Мисля че от там беше свиренето. Не от ремъка. От лагер. Може вода да е попаднала от дъжда.
:roll:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.