Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Моля споделете Вашето мнение ? ? ?

Kid

Recommended Posts

Здравейте...

Решил съм да си взема Шкода Елеганс 1,9 TDI-PD/101 к.с. или Шкода Класик Surprise 1,9 TDI-PD/101 к.с.. Намирам много полезен вашия форум. Опитах се да се разровя из него за да намеря повече информация за горе-посочените модели (които между другото можете да ги видите като натиснете ЕТО ТУК), обаче, дали щото нямах много време (бех на работа) или щото липсваше такава, не можах да намеря достатъчно. Моля споделете какво знаете за тях. Интересува ме всичко, щото имам намерение да купя нова таква.

Благодаря на всички отзовали се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е нивото на оборудване - ако имаш ти се дават пари взимай Елеганса - има малко повече екстри като лети джанти примерно. Другата също е много добър избор защото си има климатик и ел. стъкла и борд компютър, с други думи си има всичко необходимо. Ако обаче искаш и лети джанти и хромирани елементи в интериора и огледала с цвета на колта насочи се към елеганс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шкода Класик Surprise няма много неща:

дръжки над вратите отзад

задната седалка не се разделя на части

няма пълен ел пакет

няма конфорт функция на централното

няма колони отзад

стъклата са доста обикновени и през тях слънцето заслепява

материалите в интериора на купето са доста различни

и др. др. др.

ВЗИМАЙ ЕЛЕГАНСА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Аз имам Елеганс 1,9 ТДИ и съм много доволен. Има повече екстри от Сърпрайз. Хромирани елементи, чекмадже под радиото, под седалката на пътника, подгряване на седалките, пълен ел пакет с подгряване на огледалата, сгъваем ключ със управление на алармата и централно заключване + функция комфорт. Има сигурно и още за които :smt043 не се сещам сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска минах през салона на Шкода и май ще си взема същия модел за който питах само седан (Шкода Фабиа Седан Класик Surprise)...Зная че Елеганс-а е похубав, ама и с 2000лв е по-скъп :roll: . Сега, следващия вапрос ми е дали има разлика (освен в купето естествено :) ) между хечбег-а и седан-а?

Благодаря ви за отговорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска минах през салона на Шкода и май ще си взема същия модел за който питах само седан (Шкода Фабиа Седан Класик Surprise)...Зная че Елеганс-а е похубав, ама и с 2000лв е по-скъп :roll: . Сега, следващия вапрос ми е дали има разлика (освен в купето естествено :) ) между хечбег-а и седан-а?

Благодаря ви за отговорите.

Не те разбирам... При положение, че разликата е 2К може да се чудиш, ако самата цена е 1К или 3К, но при 20+ хиляди??? Личното ми мнение - бих взел колата с повечето екстри. В началото си мислех, че са непотребни глезотии, но при -25 и нагоре е чудесно да имаш подгряване на огледалата например (повярвай - налага се). И е добре задните седалки да се разделят 60/40 - така дори и при по-обемисти предмети може да се возят хора отзад. Аз като ходя на ски, колкото и голям да ми е багажника, свалям едната седалка - все пак 2 чифта ски и 2 борд-а не са малко + сакове...и сме 4 човека в колата. Иначе... Но това е лично мнение де - просто според мен трябва колата да се ползва с кеф, а повярвай - ще си доволен доста повече ако имаш сума ти неща, които да ти подобрят конфорта при шофиране и удовилствието просто да се качиш в колата ;)

Поздрави и усех в покупката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...
...Зная че Елеганс-а е похубав, ама и с 2000лв е по-скъп :roll:

Ако направиш този "компромис" за 2000 лв на фона на общата сума ще съжаляваш докато си собственик на този автомобил. Взимай Елеганса и въобще не му мисли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен. Аз направих този "компромис" и за секунда не съжалявам. оползотворих тези 3000 лв (когато взимах моята разликата беше толкова) по много по-полезен за мен начин. Изобщо не съжалявам, че нямам лети джанти, повече колони и хромирани елементи. Колкото до изказванията, че материалите в купето са различни - проверете пак. Аз проверих и разлика нямаше. Единствено цветовете и тапицериите са различни. И все пак си имам основните неща - климатик, борд комп, ABS,EDL,MBA, въздушни възглавници,ел.стъкла и управление на алармата и заключването от дистанционното ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята Фабия е Елеганс Седан изобщо не се чуди ;) Взимай я ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също гласувам за Елеганс-а,вярно е че 2000 лв. не са малко пари,още повече ги даваш и ти,но си прецени дали ако вземеш другата няма да те е яд после че за 2000лв. си с кола с по-малко екстри и по-ниско обурудване?!

Поздрави и успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено те съветвам да си вземеш ЕЛЕГАНС-а! При условие, че даваш двайсет и кусур хиляди лева, не мисля, че трябва да те притесняват 2000. Ако се замислиш, те само летите джанти струват почти толкова, а ти получаваш доста повече работи, освен джантите.

Мисля, че няма разлика между седан и хечбек, освен, че седана поне за мен е много грозен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ще дам един глас за Съпрайз, но с добавка на някои екстри по избор, т.е. тези които наистина ще ползваш.

Задай си въпроса за какво купуваш колата - за работа, за фукария, за градска кола или за магистрален бандит.

Помисили си и за мотора, аз се колебаех м/у 1,4 и1,9 ТДИ, горят еднакво, но налозите и ГО са различни.

И пак ако е за града и за втора кола - 1,4, ако ще караш и по магистрала с все багаж и деца - 1,9.

Разликата м/у двата мотора е към 1000 лв.

Не съм съгласен с колегите, какво са 2-3000 лв. отгоре, ами каското всяка година, паричките се наслагват

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако можеш да си позволиш разликата определено вземи елеганса

разликата в % не е много голяма,ако вземеш по ниското ниво

на оборудване и в последствие искаш да дадеш раликата просто

няма да можеш. за разликата от около 2000лв. печелиш повече екстри

от колкото ако ги поръчаш по отделно. все пак според мен е хубаво

да идеш в ЕТ и да разгледаш колите и сам да си прецениш кой вариант най-много ти допада.ако се триумиш по добре не бързай с избора си .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заключваш колата и стъклата се вдигат автоматично :mrgreen:

По-скоро задържаш копчето за заключване и те тогава се вдигат! Ако не го задържиш няма да се вдигнат сами!Или поне при мене е така!

Това е от Октавия нагоре. При Фабиите, пъхаш ключа във външната ключалка на шофьорската врата, завърташ ключа и задържаш и стъклата + шибшдаха се затварят или стъклата се отварят.

Няколко пъти питах в ЕТ, може ли и дистанционното да ги управлява

(така както ме излъга дилъра), от сервиза казаха НЕ!

Иначе, ако разполагаш със средствата, аз съм за Elegance.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

затварянето на прозорците при заключване се управлява от алармата

и ако тя го поддържа може да стане само с програмиране или в краен случай може да се добави един модул за стъклата и всичко е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато си купуваш аларма, да тя може да поддържа тази функция. При елеганса има комфорт функция, която е отделна от алармата. И при мен работи но не и през дистанционното. Само с ключ чрез външната ключалка. Та затова ги питах, след като работи с ключа, може да работи и чрез дистанционното. От ЕТ сервиза ми казаха не, управлението на комфорт функцията с дистанционното е само за по високите класове Шкоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, защо не разгледаш версията Edition 100, която е с повече екстри от Елеганс, а е на по-добра цена(поне беше така, когато я взимах). Аз карам такава и съм страшно доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, защо не разгледаш версията Edition 100, която е с повече екстри от Елеганс, а е на по-добра цена(поне беше така, когато я взимах). Аз карам такава и съм страшно доволен.

Edition 100 не е с повече екстри от Elegance ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не се изказвай неподготвен!!!Edition100 е с ПОВЕЧЕ екстри от Елеганс. Допълнението е :

1.Спортен салон

2.ABS+MBA

3.Малък кожен пакет и др.

Веднага се хващам на бас на каквото и да било...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даваи stenly-ти си наред!Право на реплика имаш!

Кой какво ще заложи-аз съм съдията аз ще взема.........10% :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.