Jump to content

skoda-club-nulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Тресене

gibonass

Recommended Posts

Като ускорявам и стигна 130 км. волана започва да тресе, след 150 спира. Като пуста педала на газта и по инерция не тресе, само при ускорение. Дисковете и накладките са чисто нови, баланса е добър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновенно става въпрос за небалнсирано колело.Дори да баланса да показва идеални цифри наскоро,има вариант за естествено разбалансиране(особено ако си карал в кал).Та свали си колелета едно по едно и ги почисти от боклука

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновенно става въпрос за небалнсирано колело.Дори да баланса да показва идеални цифри наскоро,има вариант за естествено разбалансиране(особено ако си карал в кал).Та свали си колелета едно по едно и ги почисти от боклука

Може и крива гума да е. Като при мен :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен пък се оказаха криви джанти :evil: ,и след смяната им всичко си дойде на мястото.Балансите не помогнаха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах крива предна джанта пролетта и тресеше волана при скорост над 70-80 км/ч.Ако проблема е небалансирани гуми (за предни говоря) при висока скорост се чува нещо като "виене". При теб има ли такова нещо? :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... може и предница де е...

Не е предница. Колко и да е разбита няма да си показва по този начин рогите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От крива гума няма ли да тресе и при друга скорост

Всъщност си прав, при крива гума просто тресе различно при различна скорост, а това по скоро може да е джанта. Провери ги на някоя гумаджийница и ще ти кажат имаш ли проблем с джантите и гумите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам гумаджия приятел и каза че са перфектни. Може ли да са оказали някакво влияние кривите дискове

Съмнявам се, те се усещат само като натиснеш педала на спирачката. За такъв случай не криви ами незнам каква форма трябва да придобият че да ти тресе от тях :| Не мисля че може да са чак толкова криви :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дисковете и накладките са чисто нови, баланса е добър

няма как да са ти крива ако са чисто нови...аз от опит знам и предполагам не само аз...че щом тресе между неква скорост и след нея не значи с агумите...и сега карам една витара(сусуки) то носило много офроуд и тресе винаги ама като карам бързо се свиква ама към 100 по1ва да тресе и после на 120 спира...така ми беше и с шкодата преди да си сменя кумите и съответно да ми ги балансират....a ако и баланса не е (или крива джанта) ходи на врачка... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крива гума е напълно възможно. Аз имах такава още на Фаворита, предницата направо се топаше на 70км/ч а волана щеше да ми натроши шлиците на пръта.

Апък ако гумите ти са Регенерат и нови да са - направо е от тях 8) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сходимостта на колелата и надлъжният наклон на шенкелите, не знам как изглежда това нещо на макферсона, сигурно е някаква условна ос, но ефектът, знаете, се казва шими-шими и се проявява обикновено в диапазон скорости, като е различно "пиянското" клатуркане и трептене на колелото( колелата) в зависимост от това дали теглят или се търкалят.

Изказвам просто предположение :oops:

Ама е лесно да се провери в първия сервиз с компютЛер :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са криви дисковете при спиране ще има и едни специфични тласъци освен биене във волана , а ако са много криви ще ти подритва и педала ;)

Макар , че моита предница я приспах с едни нови дискчета , но те бяха хем криви , хем тънки :mrgreen: ... да е жив и здрав Юли , дет ма ръчка в ребрата до де не ги смених :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.