Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Джанти

ice_man

Recommended Posts

А що не си вземеш нови? Вървят по 500-1000 кинта комплекта. Мойте излязоха 600++ ...

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз не съм решил какво да правя с мойте, но май ще ги оставя за зимни :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам защо е нужно да се сменят джантите през зимата?!Някои казват-за да не се напукат от студа и тем подобни работи,които не ми се струват правилни! :)Бих се радвал ако някой сподели неговото мнение по въпроса! :)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За зимни ще ги оставя защото ще взимам друг цолаж за летни :) Иначе това с напукването, не съм много съгласен с него....според мен проблемът е, че при летите джанти от солта зимата се появяват отлагания и в някой случаи е много трудно или почти невъзможно да си махнеш джантата без огромен чук :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен зимата се отразява зле на алуминиевите джанти - по пътищата хвърлят пясък и сол. А това малко или много ги разяжда, може да им овреди покритието,да загубят блясък и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 цоловите зимни гуми са доооста по-евтини от 16 цоловите, специално в моя случай де. Освен това и аз като колегите си пазя летите джанти от гибята по пътищата през зимата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с теб!Аз за РСа нямам и друга възможност освен да карам на 15ки зимни(джелезни)!А другите си ги пазя за лятото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам защо е нужно да се сменят джантите през зимата?!Някои казват-за да не се напукат от студа и тем подобни работи,които не ми се струват правилни! :)Бих се радвал ако някой сподели неговото мнение по въпроса! :)

Поздрави!

Тва с напукването е в сферата на научната фантатика. Все пак нямаме некви температури от порядъка на -200 :mrgreen: Няма никакви проблеми да си джиткаш с алуминиевите джанти през зимата, просто се наранява повръхностния слой алуминий повече заради лугата, както казаха колегите по-горе. Солта не е толкова вредна - съдя по колите с алуминиеви джанти на места, където се хвърля толкова много сол, че пътищата и самите коли побеляват :) Ако толкова много се наруши повръхността на джантите, може да се занесът някъде, където да им се отнеме най-горния слой и алуминият, който се покаже отдолу, оксидира и запечатва и...ей ти нов бласък (макар и не като заводския). Аз лично карам с 15" стоманени зимно време. Главно заради дупките и мизерията. Така съм кривил джанта, че ако бях с алуминиевата, да я бях счупил...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздрави!

Това със студа наистина са измишльотини. Но има друго:

1. През зимата, средата в която се търкаля джантата е доста агресивна - сол, пясък и всичко това съчетано с постоянната вода/влага действа като финна шкурка за джантата.

2. През зимата в образувалите се коловози можеш много лесно да одереш джантата. А одрана лята джанта си е грозна гледка.

3. Дупките - било в асфалта, било образувани от заледен пътен участък.

4. Евентуалното използване на вериги.

Тези 4 фактора са достатъчни, за да не караш с лети джанти през зимата. Е има изключения - ако имаш примерно 2 чифта, та едните да са ти зимни, или пък ако не ти се дават пари за стоманени. Всъщност всичко е въпрос на личен избор ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.