Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

За и против mod beliq_lebed


Mishelle

Трябва ли beliq_lebed да бъде модератор на "Всеки за всичко"?  

29 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

beliq_lebed беше доскоро модератор във Всеки за всичко. Във връзка с тази тема и разговор, проведен с някои от модераторите, пускам тази анкета, касаеща вашето мнение относно неговите евентуалните бъдещи модераторски права в този раздел. Ще помоля, освен да гласувате, да пуснете и по едно мнение, обосноваващо вашият избор.

 

Благодаря.

 

Аз гласувах с "Не", защото:

1. Той умишлено не изтри темата със спама.

2. Не е допустимо подобно държание от страна на модератор.

3. Той не приема задълженията, с които е натоварен като модератор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувах с втора опция, НЕ.

Моето мнение, е че тази "длъжност" трябва да заема човек ,готов да изпълнява задълженията си,да прави всичко възможно да поддържа нормална,спокойна атмосфера в модерирания от него раздел,да следи за нередности и т.н.

 

Не мога да приема:

1.Негативното му отношение към задълженията си като модератор

2.Непрестанните му опити за конфликти

3.Острото му,грубо и нападателно поведение

4.Откритото неуважение към група потребители

5.Вечното му несъгласие с нововъведенията

 

Още много мога да изреждам,но .................. :smt019 ,отказвам да си скапвам настроението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕ. Вече писах защо - модератор е длъжност, не привилегия/даденост. Или си вършиш работата или друг те сменя.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз гласувах с "НЕ". Нищо лично, просто като някой е поел ангажимента да бъде модератор, трябва да си го изпълнява, не да тръби, че "няма задължения". :)

 

Също така, намирам на моменти, тона на колегата за крайно неуместен.Мисля, че всеки за себе си може да се сети за пример, затова ще си спестя по-нататъшите коментари.Това няма общо с поста му на модератор, но повлия до известна степен на вота ми.

 

Надявам се тази тема да не се превърне в поредния конфликт и да се започнат едни разправии от типа - "Дай си ми куклите, на си ти парцалките!". Възрастни хора сме, надявам се и тази "анкета" да я приемем като такива и да не се цупим. Както каза Хашек, в темата, посветена на спама : "Ние сме едно голямо семейство!" . :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчетох отново цялата тема за спама и гласувах с НЕ. Причините са:

 

Супер арогантно поведение на beliq_lebed, един вид: '' Аз съм винаги прав за мене си, никой не може да ме съветва и критикува, ще правя или не каквото си искам ".

 

Откровенната проява на неуважение към колегите от форума, имена не са необходими - прочетете темата.

 

beliq_lebed ясно заяви на Юли, че като модератор той няма никакви задължения - в такъв случай не бива да е модератор, няма пост без отговорност.

 

Това са моите съображения, обясняващи решението ми да гласувам с НЕ.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Негативното му отношение към задълженията си като модератор

3.Острото му,грубо и нападателно поведение

5.Вечното му несъгласие с нововъведенията

 

модератор е длъжност, не привилегия/даденост. Или си вършиш работата или друг те сменя.

 

и аз гласувах с "НЕ"

като аргументите сам ги цитирал горе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз гласувах с "Не", защото:

1. Не е допустимо подобно държание от страна на модератор. Когато на мен започна да не ми достига времето да се справям с тези задължения в клуб АГУ ,в Дир-а сам помолих да се избере още един.

2. На няколко пъти усещам доста рязък тон и търсене на конфронтация от негова страна в различни теми!

А може би наистина си има някакви проблеми???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувам с ДА тъй като всеки има кофти моменти. Човек като се разходи из форума ще види /което не е никак трудно/, че почти всяка тема се разводнява в някаква друга насока и следва да се намеси някой който отговаря/намеса няма/ От това си правя заключението, че не само той греши, а и другите подлежат на коментар. Нов съм във форума, но всичко това е видимо на пръв поглед. Според мен е по-добре да се поразчисти малко от излишни мнения и да се изтрият постовете със странични изказвания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено си прав за разводняването :oops: Вярно е, че не всички модератори преглеждат и следят основно темите. Но има и такива, които постоянно чистят, подреждат и поддържат разделите си в отлично прегледен вид. Най-малкото доказателство за тове е факта, че току се намери някой, който да се оплаче, че му намаляват мненията :) Така, че нека не се сърдим на всички, които все още не го правят, убеден съм, че ще си вземат поука от написаното от теб и нещата съвсем скоро ще се наредят ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувах с НЕ защото

1. Мисля че beliq_lebed не е прав в случая (просто не е коректен щом си модератор си имаш някакви задължения) и ако не иска да е модератор да си каже а се почва с едни задължения работа незнам кво си и на нож...

2. Това малко мяза на 2 дружина, 3 дружина с предател значи се разрастваме...:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувах с "Нямам мнение", но всъщност имам! Не съм съгласен с държанието на Виктор в онази тема! Не знам, какъв беше проблема, но смятам, че трябва да се реши! Ако има нещо между Юли и него, не мисля че е проблем да си кажат 2 думи и да се свърши с това. Бих се радвал, ако все пак той реши да удари отново едно рамо в раздела за който отговаряше, въпреки анкетата! Има знания и винаги е бил полезен с тях на колегите! Колкото до резките му коментари - в доста от случайте са абсолютно оправдани и го подкрепям на 100% в тях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не вярвах, че толкова скоро ще почнете да се заяждате :|

 

Мишел, тъпо е от твоя страна, много ...

 

Няма нищо, аз ти казах - " Ще видиш какво ще стане като се вземеш много на сериозно"

 

 

Белия лебед никой нищо не може да му каже, че един ден е бил в гадно настроение и си е избил нервите тук :evil: Толкова години той защо ВИ е помагал ? За да може един светъл топъл ден да му кажете "Къв си ти бе, ай махай се! "

 

 

Засега мисля само да си чета, така че не ми отговаряй.

 

и да гласувам и да не гласувам то е решено вече :? А пък тея с "нямам мнение" - нямам думи ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз галсувах :"нямам мнение" защо ли ???

щях да гласувам с 2 ръце ЗА той да остане мод, защото има доста на средното ниво познания за автомобилите и ясно може да разграничи кое е вярно и кое са пълни глупости от постовете.

относно това, че се изразява остро по някой теми, то и аз едвам се сдържам понякога като се изпишат 1 тон глупости от някой който няма реална представа за темата за която пише, отговора му няма нищо вярно с истината, а са далечни спомени от разкази на татко или на съседа.

 

единственото против което имам е това което каза, че "аз нямам задължения" което според мен беше казано без много умисъл. Както се знае щом един от нас е модератор негова отговорност е като види някой пост не отговарящ на правилата да направи забележка на потребителя или да промени мнението.

 

лошото е че всеки един от тези който са гласували против, не могат да преценят дали си върши работата като мод или не. мненията им се градят относно мненията които той е пуснал и на лична преценка.

а относно спора с Юли>>> ако го бяха провели по чат или ЛС можеше да ни спестят грозната картинка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз гласувах с нямам мнение...защото не отбирам много кой какво прави като мод...само съм виждал че няма някой теми мнения и така...знам че той е един от най разбиращите тънкостите по шкодите...ама незнам това доколко има общо с модераторството... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За всички е видно,че познанията му за автомобилите са над средното ниво,но тук не става въпрос за това.За мен лично е недопустимо да не приема,че има задължения.И в крайна сметка той беше мод във "Всеки за всичко",където темите в повечето случаи нямат нищо общо с това колко добре си запознат с устройството и функционирането на автомобила.

Не виждам защо нападате Юли.Никъде не откривам заяждане,грубост или обида от негова страна.Върши си работата на добра воля,угажда на всичките ни капризи,стреми се максимално да ни улесни...................

Прочетете отново"спорната" тема,а ако се разровите и по-задълбочено, ще откриете и други некоректни изказвания и хапливи забележки от страна на beliq_lebed.

Може би компромисният вариант е да е мод,но в друг раздел.Условието обаче да спазва добрия тон и да изпълнява задълженията си е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не вярвах, че толкова скоро ще почнете да се заяждате :| ...

С никого не съм се заяждал, дори и с него. Напомних му съвсем ЛЮБЕЗНО за ангажимента, който е поел. Цялото последващо заяждане е видно само от неговите постове.

 

... Мишел, тъпо е от твоя страна, много ...

 

Няма нищо, аз ти казах - " Ще видиш какво ще стане като се вземеш много на сериозно" ...

Аз винаги съм се взимал на сериозно. Ако ти приемаш себе си на майтап, това е друг въпрос...

 

...Белия лебед никой нищо не може да му каже, че един ден е бил в гадно настроение и си е избил нервите тук :evil: ...

Форума не е кошче за душевни отпадъци. Ако всеки в труден за него момент започне да си го изкарва тук...не ми се мисли. На много хора, вкл. и на мен работата ни е свързана с много напрежение. Къде си видял тук някой така да е "изпускал парата" :?:

 

...Толкова години той защо ВИ е помагал ? За да може един светъл топъл ден да му кажете "Къв си ти бе, ай махай се! "...

Никога и никъде не съм отричал факта, че той е човек, готов винаги да помага. Лично на мен многократно ми е предлагал помощта си! Но какво общо има това с непристойното му за модератор държане? Разграничавай нещата и не слагай всичко под един общ знаменател! Думите "Къв си ти бе" в точно този смисъл бяха адресирани от него към мен, а не обратното!!! Чети, но не през редовете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мислех да пиша по темата, въпреки че гласувах.... ма ще споделя с вас няколко мои размисъла (дали по-правилното не е "размисли"?!)... Когато за пръв път се появих на среща на клуба, бях седнал срещу Жоро и Виктор и слушайки ги, си мислех "какво, по дяволите, правя тук?!". Те си говореха за някакви "семеринги", някакви "биели", някакви "допуски"... лудница! е..и в следващите пъти, когато се виждахме с Виктор, оставах с впечатлението, че той НАИСТИНА разбира значението на думичките, дето използва :D Останах изненадан от остротата на тона на постовете му в "онази" тема и доста разочарован от ключовата реплика за "zloQQ да ни нарежда какво да правим" (цитирам по памет). Познавам Виктор от половин година, но Велко (zloQQ) познавам от 16 години и последното нещо, което той би направил е да "нарежда" на някого нещо... Може би не всички тук сме "семейство", но най-малкото сме доста сериозна група хора (да не ползвам "общност", че малко тъпо ми звучи). Знам, че към когото и да се обърна за помощ, ще я получа и то БЕЗВЪЗМЕЗДНО, защото утре може да се наложи аз да помогна на този човек... Това се нарича "отношение към хората от форума" и задължително трябва да е в "рамките на добрия тон", особено от човек, изпълняваш функциите на модератор - в който и да е от разделите тук. Защото, ако именно модераторът не може да намери правилното отношение и подход към хората, то какво остава за нас - "редовите" членове и изобщо за какви правила на писане, общуване и отношение можем да си говорим тогава?! Никой не насилва никого нито да е регистриран член тук, нито да пуска постове, нито да модерира или администрира нещо по сайта или форума. Само че, захващайки се с подобна работа, на всеки трябва да е ясно, че поема отговорност към всички тук и безгрижното му отношение е обида към всички ни! И помислете си само - ако между администраторите и модераторите има "разнобой", до какво ще доведе това... до разпадане на общността ни (ей, не се сдържах, използвах думичката:) ) И ако нямаш смелостта да кажеш на когото и да е било от форума ни какво мислиш за него в очите му, а ползваш форума за "поле" - извинявайте, ма тва си е чиста проба страхливост. Не очаквам всички да ме харесват, ма най-много уважавам хората, които ми заявяват в очите, че не ги кефя.

И още нещо: рядко съм срещал толкова уравновесен и спокоен човек, като Юли (Mishelle). Ако аз бях на негово място, изобщо нямаше да търпя подобно поведение спрямо мен (аз съм от ония, дето си казват, каквото мислят, ма затова и не ставам за администратор ;) ). Той угажда на всички, старае се на всички да им е добре и пак се намират недоволни неблагодарници! Така че някой да го обвинява, че се заяжда или че много се натяга, взимайки се насериозно..... :lol::lol::lol: хайде да не коментирам, за да не наруша границите на добрия тон...

..мълча два-три дни, пък току се изпразня...емоционално... :mrgreen:

малко шантав пост се получи, но предпочетох този тон пред по-острия....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно ми е да взема каквото и да е решение по въпроса поради следните причини. В краина сметка не сме малко хора и съответно не сме малко характери. Познавам Виктор лично в никакъв случаи не съм останал с лоши впечатления за него. Да поели сме отговорност като модератори да си изпълняваме задълженията. Именно затова приемам поста повече като задължение а не като привилегия. Виктор е показвал няколко пъти инат и е имал по остри изказвания е ми характер. Поне аз така си го обяснявам. За мен лично обяснението би дошло ако самият Виктор каже защо не изтрил въпросната тема или просто си поговорят с Mishelle. Лично на мен ми е кофти да пиша за такива неща а именно за разногласие между членова на нашият клуб

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само ще ви кажа защо смятам, че Виктор трябва да бъде мод на раздела...всъщност само цитирам вече казаното.

След това ще си позволя да заключа темата. Смятам, че въпроса е изчерпан, а и освен това тя е тук по моя инициятива и смятам, че е редно сам да сложа край на това.

 

1. Човека е знаещ и можещ и следи форума почти от създаването му.

2. Чете всичко ново (често е он-лайн).

3. Има позиция и си я защитава (както правиш и ти Юли).

4. Фактът, че се съмнява в безкористните цели на Админа се базира на познаването на развитието на други форуми (Фиат например), където ... някои от вас знаят какво се случи.

5. Правата са му дадени с гласуване и смятам, че е редно така да му бъдат отнети.

6. И последно - сигурен съм, че това което провокира спора всъщност е термина "задължения". Нека да ги наричаме "ангажименти" всее пак ние сме ги поели доброволно и можем доброволно да се откажем от тях. Тези задължения звучат твърде императивно...твърде обвързващо.

7. Темата със спама никой не я беше изтрил...добави и мен и Йоско към анкетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.