Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

??? Някакво мнение за www.milotek.de ???


Боби Доктора

Recommended Posts

Колеги, ще ви помоля да дадете някакво мнение за фирмата за тунинг, описана по-горе. Поскътах малко "точки" и се замислих за известни промени по "Марта" - така съм я кръстил моята хубавица. По-специално - светещ лост на скоростите, долни решетки на предната броня с допълнителни халогени и маски за фаровете и стоповете.

 

Понеже съм меко казано недоволен от частите за тунинг по нашите магазини /китайски ментаци, които само развалят колите/ се вгледах в германците. Не знам дали са достатъчно добри - но поне така изглеждат. Цените са си им "германски" - няма спор, ама ще го преживеем някак си с Марта - нали се облекчихме малко финансово след монтажа на газовата инжекция... Да му мисли жена ми...

 

Интересува ме следното: нали сме си недоверчиви "ганьовците" - изпратих им аз поръчка с желаните неща, после те ми я върнаха на мейла, та да не би да бъркам нещо, аз пак я потвърдих и те ми пуснаха проформа фактура с номер на банкова сметка и банков код. Дотук - добре, ама си мисля - каква е гаранцията, че след превода ще получа нещата... :( Ако някой има вземане-даване с тях - да пише.

 

Иначе - за 5 години доста се потрудих - Касетофон, чейнджър, колони PIONEER, отпред и отзад /на кората/, Двунамотъчна активна туба, Биксенонови светлини /Н4/, HANDSFREE NOKIA, /за алармата и нейните екстри - няма да говоря - с аларми се занимавам/, BBS джанти с летни гуми, GPS с покетче, Газова инжекция и други дребни дрънкулки.

 

Няма да говоря за срещи тук, но съм много голям фен за есенна разходка с Марта до Чехия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами до колкото си спомням, stenly искаше да пазарува щори за задните врати, но чрез тукашна фирма, което за съжление се провали. Каза, че ще се обади, за да разговаря с тях относно поръчка и доставка, но нямам идея какво е наравил. Аре кажи бре! :) Не е зле да се чуете двамата и дори може разходите по доставка да са по-тънки, пък после спестените кинти може и в бира да се обърнат!

А на въпроса - нямам впечатления от тях лично, но съм пазарувал през интернет доста неща (електроника и разни глезотийки за колата) и до сега не съм имал никакъв проблем. Хората винаги са били коректни и съм получавал отговор на всеки зададен от мен въпрос. Мilotec не са някой "незнаен войн", че да си позволят да се гъбаркат и да те окрадът! + това, имаш проформа фактура с номер на банкова сметка и банков код, а когато преведеш паричките, ще имаш и потвърждение, че си изпълнил твоята част от сделката. Така че - не мисля, че ще има проблеми ;) Един съвет - поинтересувай се дали може да си застраховаш стоката, защото понякога доставчика е доста немарлив и ако нещо е счупено, да не се окаже, че требе ново да си поръчаш.

Бих те помолил ако не е проблем да кажеш за глезотийките на колата ти - какви са, но с повечко подробности :) Аз лично се интересувам от добра аларма с глезотийки (може да изпием по бира докато ми направиш аларамата), както и от биксенон-а. Благодаря предварително и...наздраве - аз тамън отивам да пия една огнена вода :mrgreen: нищо, че е почти 5 часа...сутринта :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-подробно - с удоволствие: моята аларма е К9. За мен - най-доброто на пазара откъм ПРОГРАМИРУЕМИ функции /22 на брой/ - от рода на това - колко дълъг да е импулса за заключване /дали колата има "комфорт" за вдигане на стъклата/; дали да има функция "антиотвличане" и от какво да се задейства; как точно да свири сирената и колко дълго; дали да заключва вратите при запалване; двуцифрен ПИН на копчето за аварийно блокиране; тихо включване/изключване; блокиране на двигателя /ЕСТЕСТВЕНО/; допълнителен имобилайзер и куп други "бъзикни". По-интересни според мен са моите доработки, а именно: от дистанционното на алармата мога само да ЗАКЛЮЧА КОЛАТА и да вдигна стъклата, без да включвам охраната; натискайки друг бутон - активирам функция "светлинен асистент"/която я има в по-големия брат А6 и Октавия II/ - пускам фаровете за 60 сек. - да освети "алеята към имението"; друго по- важно е, че при включване на охраната колата се заключва, а при изключване - НЕ СЕ ОТКЛЮЧВА автоматично - ползвам оригиналния ключ с дистанционо /по повод ако някой ужким ти хване кода де/, но при палене и гасене се заключва и отключва; допълнително имам пейджър с LCD дисплей /доста добър/, допълнителен обемен датчик, допълнителен шоков отзад /та да не се получава ефекта - отзад риташ и нищо, а отпред - падне джанка и свири като полудяла/; допълнително зумерче на светодиода /мигане и звук/; и накрая, но не като последно по важност - лично мое изобретение, което може и да го има и другаде при някой колега, но аз съм го изпипал докрай: колата не запалва, докато не включиш касетофона :lol::lol::lol: /ама само моя си де/. Дори същия панел от друг - не подкарва системата :evil: Има светлинна и звукова сигнализация. Можеш да го гасиш по време на движение - няма проблем - колата си работи. Дори ти позволява 10 сек. да стартираш отново, ако си загаснал на светофар, например. /Не че аз гасна по светофарите/. Прекъсвам запалването на 5 места /без да броя допълнителния горивен клапан/, но най интересното е, че с определен алгоритъм лъжа компютъра на колата на всеки 12 сек. така, че дори и да бъде сменен с друг - пак няма да може да запали /освен ако аз не реша/. Но това е доста сложна разработка, която ще запазя в тайна............

 

И ВСЕ ПАК ЩЕ КАЖА КАТО ПРОФЕСИОНАЛЕН АЛАРМАДЖИЯ - ОТ 12 ГОДИНИ, ЗА ДА НЕ ИЗГЛЕЖДАМ НАДУТ ФУКЛЬО: АЛАРМИТЕ ЗА КОЛИ ВЪРШАТ РАБОТА, НАИСТИНА, НО НЕ РАЗЧИТАЙТЕ САМО НА ТЯХ. /И МОЯТА КОЛА ИМА ПЪЛНО КАСКО/ НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ РАЗБИВА ЕЛЕКТРОНИКИ И АЛАРМИ - ВЪЖЕ ИЛИ РЕПАТРАК - И "АЙДЕ - ОТТЕЧЕ". Все пак алармите си остават добри защити и много готини играчки за ценителите на автоелектрониката.

 

Само докато го изпиша - ужас, а представяш ли си колко бъзикня е да го направиш :roll: ...

С риск да се разточа вече твърде много ще кажа, че повече екстри по алармата ПРОСТО НЕ СА НУЖНИ! Ако някой го блазнят моделите с дистанционно палене - ще кажа, че по-скоро стават за играчка на децата, отколкото като професионални алармени системи. Монтирал съм 4-5 и три от тях се скапаха...

 

За биксенона ще кажа, че намерих доста сполучлив модел /ама малко скъпичък/ - към 800 лв. Най добра е системата, която се състои от една ампула, която се мести напред-назад /къси-дълги/. Има и други системи, които имат по две ампули и 4 бобини, ама те не ми харесват. /цената е същата, но фокуса във фара Н4 не е добър и светим по трънките на пътя/. На първата система, с която съм аз, добавям по една крушка Н2 за да има временната светкавица. По този начин имам много добро средство да "подпаля" очичките на някой упорит заядливец отсреща - ксенонови дълги и нажежаеми дълги в едно.

 

 

Ако някой е имал търпението да изчете всичко това - много му благодаря.

zloQQ - ще се радвам да обменим опит и на живо. Дано да съм ти бил полезен с нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се надяваме, че след някоя друга седмица ще мога да се похваля със щорите :) И на мен както и на колегата Bobi Doctora ми изпратиха проформа фактура с номер на банкова сметка и банков код.... И аз като него подходих малко недоверчиво и в крайна сметка избрах най-сигурният вариант :) (познайте кой е той) :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....И аз като него подходих малко недоверчиво и в крайна сметка избрах най-сигурният вариант :) (познайте кой е той) :lol:

 

Лично за мен, най-сигурния вариант е да ида лично да си пазарувам!

 

@ Bobi Doctora - ами явно ти ще ми направиш алармата :mrgreen: че имам една пираня в момента...не, че не съм доволен, но искам да я сменя. И също е вързана, както казваш, че е твоята - не отключва вратите, а използвам самия ключ за това. Ма искам да имам комфорт функция, че в момента само със завъртане и задържане на ключа става затваряне/отваряне на съкла/люк, а не от дистанционното. + това с фаровете - Go Home дето му се вика май. Искам и обемен датчик, че нямам, а и да питам - може ли да се заключва, когато потегли колата с...да речем 5-10 км/ч. и като спреш и изгасиш, да се отключи с изгасянето или с отварянето на вратата на шофера, но всички врати да се отключат. И т'ва с касетофона ми хареса много! А дали ще стане на дизел? Може ли да ми прекъснеш и на мен запалването...тук-там...с, както едно време ЗиЛ-овете бяха - ключ маса?

А за биксенона - аз ако ще слагам - ще е то точно тоя, с промяна на фокусното разстояние. До колкото съм запознат с ксенона, флашването скъсява доста живота му (т.е. всяко палене) и май за това съм се насочил към тези с промяната на фокусното разстояние, че иначе при 2 отделни ксенона - къси и дълги, дългите ще заминат раничко, ако обичаш да светкаш ;) Но като се замисля, да дам 1К при положение, че съм си доволен от фаровете и за 4 години не ми е горяла крушка...се чудя дали да не ги наредя тея пари някъде другаде...ма ще видим ;)

Благодарско за разясненията от към алармата - беше ми интересно.

И да пишеш, как се развиват нещата с поръчката + като дойде всичко - похвала и снимки очакваме!

Ае да пийна една бира, че то късно станало :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се надяваме, че след някоя друга седмица ще мога да се похваля със щорите :) И на мен както и на колегата Bobi Doctora ми изпратиха проформа фактура с номер на банкова сметка и банков код.... И аз като него подходих малко недоверчиво и в крайна сметка избрах най-сигурният вариант :) (познайте кой е той) :lol:

 

Кажи после какво е станало-получи ли ги.Че аз ще искам да си поръчвам!Да знам-ако стане при теб(да ми съдействаш).А ако не(не дай Боже)да ходя до варна в магазина!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се надяваме, че след някоя друга седмица ще мога да се похваля със щорите :) И на мен както и на колегата Bobi Doctora ми изпратиха проформа фактура с номер на банкова сметка и банков код.... И аз като него подходих малко недоверчиво и в крайна сметка избрах най-сигурният вариант :) (познайте кой е той) :lol:

 

Нещо не мога да се светна - (не познавам най-сигурния вариант) Ако знаете магазин тука в България - дайте адрес или поне тел.? (Че скоро не ми се очертава ходене до Германия, а и доста скъпичко ще ми излязат едни халогени и дъжка за скоростите) :D

 

>>>zloQQ с удоволствие ще поровя по колата ти, въпреки, че с автоаларми напоследък се занимавам по-рядко (не остава време от "копане" по СОТ). Но - когато реша да съчетая работа с удоволствие (още повече за да направя някоя нестандартна гяволийка на себе си или някой приятел та хората да цъкат учудено) - винаги ще намеря време. Джаджата с касетофона става на всякакви коли, а за дизела - не се притеснявай - има доста неща по компютъра, които могат да бъдат прекъснати + горивен клапан, разбира се. :D Ще ме прощаваш, но осткоро съм във форума и не знам каква е колата ти (и какъв мотор) :oops:

 

Айде, до скоро, пък ако не ме светнете за пазара - най-вероятно в понеделник ще се хвърлям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходенето до Германия е най-сигурният начин :lol: На един приятел му се очертава ходене до Франкфурт, та ще го помоля да ми ги вземе...

Момчета за мое голямо съжалени в магазина във Варна специално за тези щори не могат да направят нищо :? За скоростен лост и дръжки може и да могат :roll:

 

Bobi Doctora Я да те питам, доволен ли си от ксенона и каква марка и производство е? Как се справи с индикаторът за изгоряла крушка (при повечето допълнително слагани ксенон китове индикаторът свети, защото както знаем ксеноновата крушка работи на 30w)? От къде мога да си закупя ксенон кит на хела например :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

stenly, Доволен съм, разбира се. Въпреки, че много малко време го ползвам - около 6 м. Светлината видимо е по-ярка (с уточнението, че не вади очите на отсрещния, ако съм на къси де) Системата беше някаква "......CHAHG", което ще рече - тайванска. Но хората са се постарали - бобините и конекторите, пък и самите крушки имат доста европейски вид (знам как изглежда истинско китайско менте). Другото е вече въпрос на време и експлоатация.

За сигнализацията "повреда в светлина" - нямам такъв проблем - Октавията ми е 2002 ELEGANCЕ и може би заради годината няма въобще тази екстра.

1. Единият начин е (просташкият) - просто режеш пътечката на платката на таблото за тази сигнализация. Режи "+" - масата е обща за всички светлини. Не знам дали знаеш, но вътре крушки няма - светодиодно е всичко и не можеш просто да я откачиш.

2. Другият начин е да натовариш веригата на фаровете с допълнително съпротивление - та системата да "не разпознае" 30W. Но не ти го препоръчвам - ще свалиш КПД - то на бобините (тока) - верно, незабележимо е, но резистора ти трябва да е поне на 20 W, което означава страхотен размер и доста топлина.

 

За всички, на които им е досадно при всяко качване в колата да пускат светлините и при всяко слизане - да ги гасят ще предложа простичка схема на свързване (Октавия) на фаровете за мъгла. В отсека на двигателя се поставя дискретно бутонче on/off (моeто съм го сложил на долния капак на въздушния филтър - черно). В началото на зимата - "on" и фаровете за мъгла светват веднага след запалване на двигателя - сами, без намеса от таблото. Март месец - "off" и фарове няма. Ако пък решите вие да си ги ползвате - с щракването на ключа вътре на позиция "габарит" - системата автоматично се изключва. За фарове, които нямат такава секция (кръгли халогени за мъгла в основния фар, които братята от КАТ 99% не могат да познаят, че не са къси или не им се занимава) - ще предложа друг вариант: през деня светват дългите светлини на 30% от мощността си (както е при новите А4, А6 и А8), а при намеса от таблото - си светят като истински дълги. Системата пак си има "зимен" и "летен" избор.

Лесно е и - без актове за глупости през зимата, без зумери и т.н.

Ако ви интересува - питайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.