Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

двата, или може и единия само? Спирачни дискове

joeless

Recommended Posts

глупав въпрос, но .. Може ли да се сменя само един, а не и двата дискове на придните спирачки? Щото майстЕра ми твърди че може а аз не съм много навит...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За можене - може. Ама има голяма вероятност колата да почне да тегли при спиране и да си спретнеш някой неочакван пирует. И защо не смениш и двата диска? Надали са толкова скъпи новите. За Vectra-та ги намерих за 78лв. комплекта.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В главата ми се върти 28 лв. на бройка. Аз моите наскоро ги сменях, та от там ми е този мътен спомен.

Относно смяната - както се сменят комплект накладките, така се сменят и комплект дисковете. Не си прави експерименти със спирачната система ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никакъв случаи опити с спирачките. Пробвах разни схеми докато накрая свалих абсолютно цялата спирачна система долу и всичко с чисто ново. Цената на диск е 26лв броиката ( в Пловдив). Не смятам че живота ти е по скъп от тези 26 или 30кинта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото помня цената на спирачните дискове в магазина на Симеоновско шосе беше 25лв. на бройка! Мисля, че в книгата за Шкода пишеше изрично, че се сменят и двата диска, не само единия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако искаш мога да ти подаря два диска втора ръка . на времето ги смених защото имах крива главина . мисля че дисковете не бяха лоши - иначе не бих ги запазил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако искаш мога да ти подаря два диска втора ръка . на времето ги смених защото имах крива главина . мисля че дисковете не бяха лоши - иначе не бих ги запазил

Аз съм навит на дисковете! Колко им е дебелината ??Смисъл има ли накъде да се престъргват?? Минималната дебелина не трябва да е по-малка от 8мм. Кажи и за цена! може Л.С. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като гледам ще си взимам нови :|

тия дни разбрах надписа над аватара - "аха-аха да си купя шкода"... ами толкова неща съм пипал по нея до сега откакто я имам че с парите можех една цяла друга 120ка да си взема... :mrgreen: ](*,) :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.