Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Octavia II 1,9 TDI PD чуплив автомобил ли е?

dooskoda

Recommended Posts

MEADOW, аз бих ти препоръчал да видиш дали не можеш да вземеш един 100кс PD - данъкът е 2 пъти по-малък от 110кс, а характеристиките почти същите. Ако погледнеш из нета ще видиш кривата на въртящия момент на 110кс и 100кс PD - 235 срещу 240, но PD-то ги поддържа налични между 1800 и 2400 оборота, докато "стандартното" TDI има единствено пик при около 1900 оборота и оттам започва бавно да пада. Не е голяма работа, но се усеща, повярвай ми.

PD се прави след 2001 година, така че имаш съвсем реален шанс да намериш такава. Освен това мисля, че отоговаря на EURO 4 и предвид факта, че масово започват по света да вкарват измислени еко данъци (защото парите от тях въобще не се ползват за "оправяне на природата", а само за пълнене на хазната) няма да се учудя, ако и нашите псевдополитици приложат директно тази практика и у нас без оглед икономическото състояние на страната - просто да се пооближат още малко задници и да паднат още пари от нищото.

VAG дизелите са добри двигатели, нормално е да те съветвам да вземеш като моята кола, но ако се видим на някоя среща мисля, че ще се убедиш сам, че си струва ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще се оплакваш само от леки кърцания тук-там. Чувал съм, че и турбините не са много здрави ако се карат с прекалено висока скорост дълго време, но моята не ми е създаала проблеми слава Богу!

Съветвам те да си вземеш Октавия II.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За турбините - доколкото знам първите са били произвеждани в Руминия и били много кофти, нищо, че били уж от реномирана марка. Правели проблеми нон-стоп. От около година и нещо се използва друг модел с добро качество. Инфо-то е от ЕТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Колега, няма вечен автомобил! Поразходи се в София по фирмените сервизи на различните марки коли и ще видиш, че никой не е празен и насякъде работят с пълна сила .:mrgreen:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, от както съм се регистрирал във вашия форум влизам доста често - почти всеки ден!

За този период видях доста теми с проблем при Octavia II 1,9 TDI PD в съединителя, няколко с турбото и няколко с неравномерна работа на двигателя. Поради тази причина реших да задам и въпроса си.

Споделете проблемите, които са възникнали при вашата Окти :D

Аз лично карам 1,9TDI и вече е на 140000км и досега не съм имал никакви проблеми сменяни са само КОНСУМАТИВИ накладки;ремъци;филтри и 1та предна пружина на макферсона след скок в копка от жена ми [каде я намери незнам] :roll: Досега турбото не е давало и признак че предстои смяна
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 години по-късно...

1.9TDI определено е много здрав мотор! Наблюдавам едни колеги, които имат служебни такива, с тоя мотор - BXE май беше, над 20 машини. И ги юркат като за световно, за няколко години са навъртяли 160-180 хилядарки с тях! И нищо по моторите или турбините не е мръднало. Иначе тампони, няколко биалетки, лагер на едната, крушки, една кора помляна.... Но той, човекът, като се пъха в камъняците - сам си е виновен. Броня отзад - единия я е кюснал, като е давал назад. Две стъкла счупени - от камъни, ТИРове.... Две машинки на повдигачите. И централното понякога прави мизерии. Ами накратко - това е. Като цяло - само сменят консумативи и карат. Мисля, че не е никак зле! И затова и аз самият се навих на тоя мотор.... На 58000 е вече, и не съм съжалил!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 200 000км - мога да кажа, че мотора е чук! Здраво говедо е, пу да не му е уроки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чупливи ли :D не знам какво и колко си чел,мой съвет,влез във форума на рено,а след това ще тичаш към шкодата с 300 :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.