Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

кормилна рейка

цитро

Recommended Posts

Здравейте,

Карам Октавия 1,9 тди, комби, 2001 г. Наскоро, след като се появи едно "виене" при въртене на волана вляво и вдясно, разбрах, че рейката ми е разбита, заради което е загубена хидравлична течност. Известно време преди това, по повод на прогресивно усилващо се тропане идващо от към предницита, на моменти съчетано със скърцане бях при майстори, според които причината са разбити кормилни накрайници и шарнири, да съм ги сменил когато мога, т.е. не в спешен порядък. Там където констатираха, че ми е разбита рейката, наляха червена хидравлична течност Шел.

Въпроси:1. Препоръка за място за рециклиране на рейки и ориентировъчни цени, защото по телефона от ЕТ ми обявиха цена за нова - 2000 лв.

2. Червена ли е хидравличната течност за Октавията, защото чух, че за фолксваген груп е зелена, а и капчката на резервоарчето е зелена. И ако е зелена ще има ли сериозни последствия от сипването на червената.

3. В какъв порядък от време би трябвало да отида на ремонт заради описания проблем, имайки предвид, че воланът е мек, не вие, колата не дърпа, нивото на хидравличната течнист в продължение на 5 дни градско каране не е паднало.

Благодаря ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на твое място бих покарал така известно време и бих се опитал да разбера откъде е теча на хидравлична течност- дали от "рейката" , дали от помпата или от някое съединение...

Загубата на хидравлична течност не означава 100% разбита рейка.

За цвета на течността при Шкода - не знам , но при VW и Audi наистина е зелен (Castrol).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега от форума който е ползвал услугите на тази фирма http://jizet.com/forUs.htm каза че е доволен на добра цена и тн. Аз не съм ходил там, но си запазих линка, че е възможно да ми притрябва скоро. При мен има леко виене, но няма никакви течове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.