Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Поддържане на червена боя

Recommended Posts

Здравейте, и честита Баба Марта :lol: . Прочетах темите за авто сапуни и за полиране на боя в форума, но моля ако има запознати да споделят какъв препарат да използвам за червената Октавия 8) . Чувал сам от познати че червената боя има по-трудна поддръжка.

Ако може колегите с червени коли да споделят нещо .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнението ми е, че червената боя няма по-трудна поддръжка. Но е най-проблемния цвят от стандартните такива, когато става въпрос за боядисване на отделен детайл. Много бояджии казват, че червеното трудно се напасва като цвят.

Иначе поддръжката е стандартна. Аз на червено съм ползвал неабразивни полир пасти (вакси) на Търтъл вакс и Симониц. Каквото и от предлаганато на пазара да избереш, работата е сходна - нанасяш, без да прекаляваш с количеството вакса, защото първо по-бавно съхне и второ - по-трудно се полира. Нанасянето става с мек памучен парцал (ако нямаш машина за полиране), като се правят големи въртеливи движения, всяко едно застъпващо предходното. Внимавай да няма пропуски, т.е. не намазани места - ще си личи в последствие. Личното ми мнение е - пастирай до 2 детайла едновременно, защото ако изсъхне прекомерно пастата (ваксата) после по-трудно се полира. След изсъхването й, с друг мек и памучен парцал търкаш до блясък. Това е, няма нищо сложно и специално.

И няколко съвета:

- колата винаги се пастира на сянка. Не трябва слънцето да я огрява директно, нито пък ламарината да е предварително загрята от него.

- колата се мие непосредствено преди пастирането, за да има минимално количество прах по нея, който играе ролята на абразив.

- пастирането се извършва само на абсолютно сухи детайли.

- не нанасяй вакса върху черни пластмасови детайли, защото ще побелеят от нея и после само с търкане няма да можеш да ги почистиш. Ако все пак ти се случи, решението е - с влажен парцал да ги забършиш. Ако и отва не помогне - има много силиконови спрей на пазара, който и да избереш, нанасяш с помощта на гъбичка, след което подсушаваш.

Това е. Няма нищо скожно.

Между другото, като пастираш първия детайл, погали го, след което погали някой непастиран. Разликата е огромна 8)

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.