Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Със зимни гуми докога?

Recommended Posts

Време ли е вече да нахлузваме летните гуми? Дълго време се задържаха сравнително високите температури.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 74
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• terzo

8

• gogata

5

• PETYO

4

• Гъби

4

Най-много писали в темата

До "vganev" - Аз си дадох алуминиевите джанти да им оправят драскотините, после ги давам на пясъкоструйка, после на прахово боядисване и в края на седмица (като станат джантите) купувам 4 летни гуми и излитам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля да ги оставя още седмица-две и после беж при колежката mimi.b в Друмник :mrgreen: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз натепах летните Пирелки още за пътуването към Пловдив (оттам дойде големия POWER на Фелката, ама до сега си траех да не издам къде е тайната ;) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е ли много рано бе хора? Температурите още си стоят около 6 градуса. Аз съм чувал една приказка, че зимни гуми се слагат на Димитровден, а летни на Гергьовден. Може да звучи смешно, но мисля, че има логика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не съм съгласен с колегата izov че зимните гуми губят смисъла си в градски условия. Зимната гума не е само за дебел сняг, а именно за по-студеното време, хлъзгава настилка и т.н. - всичко характерно за зимата. Иначе относно това кога трябва да се сменят - аз мисля да изчакам още 1-2 седмици и тогава. Имам приятел, който има гумаджийница и той ми е казвал че зимната дума над 7 градуса започва да се изхабява, но пък напоследък времето е доста динамично, така че моят съвет е да се изчака още малко време! :)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз мисля да зачакам още едма седмица,че не се знае,знае ли се :mrgreen: иначе да-над 7 градуса е добре колата да е с летни гуми,освен ако човек няма желание да си съсипе зимните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, що ми се струва че избързвате с летните гуми? :mrgreen: Аз лично смятам, като махна зимните, да покарам на пролетни гуми малко, поне до края на месец май. :P

smile115 Поздрави. smile115

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм още със зимните, най-вече защото карам през нощта а тогава температурите са сревнитебно ниски.... ще изчакам поне една седмица да се задържат дневните температури между 15 и 20 градуса и тогава чак ще сложа летните.... после и да паднат малко температурите надали ще е толкова драстично и няма да се отрази на поведението на колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уффф, баш си е за летни вече, ама няма време, щото и сложни гимнастики с джантите имам... но в петък вече няма как - ще пътувам и трябва да ги монтирГам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уффф, баш си е за летни вече, ама няма време, щото и сложни гимнастики с джантите имам... но в петък вече няма как - ще пътувам и трябва да ги монтирГам...

Уфффффффф, защо не се обаждаш, че това ти е проблемът :lol: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уфффффффф, защо не се обаждаш, че това ти е проблемът :lol: .

Вие колко зимате за стандартната операция за смяна на 4 броя гуми с балансиране?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от цолажа на гумите, дали са на джанти или не, колко тежести поемат и пр.

Със сигурност мога да кажа, че качеството си заслужава цената!Тук има колеги, които могат да го потвърдят!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То тва ясно!На мен ми взеха 32лв и някви стотинки,при положение,че преди нова година за същата операция дадох 17лв!!!!!Така,че мисля да се оборудвам с алуминиеви джанти,че парите за нищо ги нямат(гумаджиите)!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност мога да кажа, че качеството си заслужава цената!Тук има колеги, които могат да го потвърдят!

:smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес и аз ги смених мойте - не е вече толкова студено, а и да е, през деня се вдигат бързо температурите. За демонтаж, монтаж и баланс на гуми нормалната цена е 3-4 лв. на джанта. Но аз от доста години съм с 8 гуми и ги си ги сменям сам, само при слагане на нови гуми ходя на вулканизатор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.