Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Със зимни гуми докога?

Recommended Posts

Със зимни гуми докога?

.....до вчера (вж.датата) :mrgreen:

Абе - верно имал значение цолажа - сега (зимни 15", летни 16") вече отклонението при GPS и километража е 2-3 км/ч., а преди беше повече...

Па и аз открих Америка... :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 74
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• terzo

8

• gogata

5

• PETYO

4

• Гъби

4

Най-много писали в темата

Е който ги сменил-сменил,аз ще зачакам малко както всяка година до около 15-20 април защото често се качвам в планината до вилата по черен и кален път ,а пък и сняг ме е валяло не един и два пъти през Април-спомнете си 2003г 15април имаше 20см сняг в София!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е който ги сменил-сменил,аз ще зачакам малко както всяка година до около 15-20 април защото често се качвам в планината до вилата по черен и кален път ,а пък и сняг ме е валяло не един и два пъти през Април-спомнете си 2003г 15април имаше 20см сняг в София!

Да валя на Великден сняг тогава - точно се бяха разцъфтели дърветата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Предполагам знаете, че гумите са единственния контакт на автомобила с пътя! Също така в ЗДП няма коментар на тази тема.

Но лично на мен ми се е случвало през м.Март да пътувам с летни гуми при снеговалеж, поради простата причина, че избързах със смяната!

Освен това в някои книжки и списания пишат за Т=7 до 10 гр.С. А пък освен това има значение каква марка са, размер и качество /самите гуми/!

Лично аз мисля да ги сменя в началото на м.Април./ Все още температурите сутрин и вечер не са достатъчно високи./

Има и още нещо: зависи кой как, кога, къде и в какъв режим пътува!

В края на краищата въпрос на личен избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета, че някои от вас се презастраховат, защото, видиш ли, преди 3-4-5 години през март/април имало сняг. Е аз мога да се върна още по-назад - 96-та, април месец - сняг до колене. Е и? Има прогноза за времето, следете я и снега няма да ви изненада. Но помислете над друг въпрос - докато карате със зимните гуми на температури около 15 градуса, каквито са от близо 2 седмици дневните, скъсявате драстично живота на гумата. А на тази гума ще разчитате, предполагам, поне три сезона. Да, но карайки я сега, тя още на втория сезон няма да има нищо общо с качествата, които е имала като нова. Не е зле да се помисли заслужава ли си чакането на евентуален сняг :mrgreen: Пък дори и той да се появи - гумаджийници - бол, 30-45 лв. в класа до 16 цола включително е най-скъпата смяна, ако не разполагате с втори комплект джанти, което на фона на цената на 4 зимни гуми е нищо. Да не говорим, че вероятността да се "изръсите" с пари за повторна смяна е малка, но съсипването на зимната гума в случая - гарантирано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В по- голямата си част от изложението сте прав колега, но зависи кой къде пътува. В столицата може би си струва да се сменят гумите. В т.н. провинция бива различно! /Напр. при доволно често пътуване от Оряхово до Ботеград, т.е. през Балкана?./ Освен това от личен опит зная, че /без да правя реклама!/ един к-т зимни "Мишлен" при Т около 15гр.С не се износват чак толкова. Напр. един комплект при среден пробег около 6-7 хил. км. на сезон е удовл. за прибл. 5 години (т.е. сезона).

Поради това казвам, че зависи от много обстоятелства и е въпрос на личен избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В по- голямата си част от изложението сте прав колега, но зависи кой къде пътува.

ей това е приказката. Всеки си говори за него си, топло било студено било дрън дрън :)

Аз другата седмица отивам на Белмекен където лятото вечер август е под 5 градуса, а сега има толкова сняг, че с вериги ще се катеря. Миналата година края на март пак ходих до Белмекен и за 20 мин наваля 20 см сняг- то не беше бутане, боксуване, псуване и молене на бога и тоно заради ранно сложени летни гуми ;)

Ако трябваше само в СФ да си карам да съм си сложил летни гуми вече

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на Белмекен съм работил и точно зима една доста яка беше. А за гумите - най-добре е още октомври да се качат две зимни гуми с джанти да си седят в багажника, а през март съответно две летни и ако има нужда се сменят за 20 минути.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гъби - не визирам в частност София. И бих казал, че в т.н. "провинция" времето е значително по-топло. Последните 3 седмици не съм се задържал в София. И смея да твърдя, че на места си е буквално лято ;)

Иначе съм съгласен, всеки сам решава за себе си и тема като тази е доста излишна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз днес обух летните галошки на Румстъра. По планини не мисля да се катеря в скоро време, тъй че съм доволен :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако котка не ми пресече пътя :mrgreen: утре съм на паркинга с крика, ама не Митьо крика :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е вие на това сняг ли му викате? Дори не може да натрупа. :D
..то е достатъчно да направи хлъзгави и мокри пътищата. И ако човек е вече с летни сандалки, особено, ако не са много качествени, а с "пластмасова" гума, има да си спомня детските години, когато се пързаляхме с шейните... :mrgreen:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "ВСИЧКИ" - Аз Неделя сложих летните,

KLEBER_DYNAXER_HP2.jpg

а днес трябва да ида до Боровец.. дано са меки гумичките, все пак са чисто нови и 4-те :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз днес съм отпуска и който е много уверен в летните си гуми да идеме да се разходиме до Жерково и Чурек под Витиня по стария път па да видиме дали е малко снегът!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз сложих летните и сега с тоя сняг се чудя за чий ми беше :evil: :?: :?: И ми гепиха таса по тоя случай - абе егати и времето :evil:

Добре, че на жената колата си е със зимните още, че нямах време и за тях, та сега има кола за всяка ситуация ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък знам(чел съм), че специално на мокро летните,ако са добри (аз съм Bridgestone Turanza ER300), се справят по-добре от зимните :roll: . С оглед на това, че от утре или петък времето пак се стопля и имам пътувания само в рамките на София, общо взето ми е все тая от мокрия сняг дето се изсипа днес :mrgreen: . Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то и температурата има значка - под 7 градуса летните нямат добро сцепление дори и на сухо, но наистина за ден 2 няма кво толкова да се тревожите - просто карайте внимателно и по възможност без резки движения и спирания :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз преди седмица обух Шкодилака с летно настроение!Добре,че Астричката още ми е със зимните гуми!Моите летни гуми са заводските Континенталки от които съм пре доволен 2години вече,като съм ги карал и една зима!

005409611.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трупа си и това си е ако продължи така и постегне довечера утре 5-10см не ни мърдат по софииските улици.На шкодата дето не екарана днес има 3см сняг сега ги мерих с ролетката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.