Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Със зимни гуми докога?

Recommended Posts

Пичове, не послушахте стария "Бейч"! Не си чеша езика просто така! По принцип не желая никому нищо лошо! Не искам да се хваля, но автото ми е хоби. А пък "Шкода" за мен е реалност от 6 години?! Освен това не съм и досадник, но понякога се увличам... smile187

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 74
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• terzo

8

• gogata

5

• PETYO

4

• Гъби

4

Най-много писали в темата

Моята позиция по въпроса е следната - не съжалявам за смяната с летните гуми. Сняг в София вали през нощта, когато спя и колата е в гаража. При това е мокър. Температурите вече не са толкова ниски и той не се задържа. Т.е. в 8:00 - 8:50 ч., когато излизам вече няма сняг, а предимно водица. Ако положението стане по-зимно, каквото за сега по новините и според Yahoo не го дават, нищо не ми пречи да метна обратно зимните гумета. Но да ги карам при температури над 10 градуса (в повечето дни - 13-15 градуса) няма да стане. Изпичал съм зимна гума на 3-ти сезон (добре, че й беше последен) заради дупките и очакването (както е сега при тебе) на евентуално продължение на зимата. А сегашните ми зимни са на сезон 1... Има и друг факт, към който се придържам. За лятната гума не толкова проблем да се кара при t около 3-5 градуса, за разликата от зимната при t 10-15 градуса. А когато падне сняг и си обут с карани на топло зимни гуми - разликата с некарани така такива е огромна ;)

А за досадника в теб - споко, нали за това е форума - да се обменят мнения ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Не споря с теб /изв./ Mishelle! :) Зависи от гледната точка. Всеки разсъждава по свой начин./естественно, който може, но в "никакъв случай не визирам шкодаджийте/. Иначе съм почти съгл. с мнинието ти/изв., не се познаваме може би и някак си не ми е комфортно да говоря, т.е. пиша на ти/. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смених моите и си сложих нещастните барумки. Смяната направих в Център за гуми Диана в Пловдив за скромната сума от 41 ЛЕВА с ДДС, което ме хвърли в тъча. Не знам в София какви са цените, на тези пичове направо ме утрепаха. Есента тази процедура струваше 20 лева (с касова бележка) при един скромен, но много съвестен майстор в началото на моста на Герджика (за сведение на пловдивските колеги). Та този майстор при всяко разлепване на гума от джанта претриваше леглото на джантата с бормашина с телена четка и го мажеше с някаква лепкава чернилка, не съм забелязал друг да го прави всеки път. И при него и при Дианата цената вкл. сваляне/качване, монтаж/демонтаж и баланс на четири гуми 14 -ки със стоманени джанти, само в Дианата ми сложиха една лепенка от вътрешната страна (не че изпускаше гумата, ами защото имах забита една видия на това място). Това е не знам вече какво да си мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За горе-долу същата сума, в София, в Радиал - демонтаж от автомобила, сваляне на гума от джанта, монтаж на друга гума на тази джанта, баланс и монтаж обратно на автомобила. При това - 16" лята джанта, на която тежестите са по-скъпи. Давам примера, защото и аз смятам, че са те друснали...

Между другото, в момента при някои гумаджии е "хит", ако не се въртиш наоколо - прибавят изправяне на лята джанта към общата сума, без джантата да е покривена... Няма да спомена фирмата, умишлено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите 14" ги смениха за 24 лв. на ул. "Адам Мицкевич" (мисля че беше №19).

Гумаджийницата ми я хвалиха от много време, а и аз съм много доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само Радиал-мн разбират от работата си момчетата.Цените са малко повисочки ама работят съвестно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

42лв.(с някакви проценти отстъпка) в Друмник за монтаж, демонтаж (зимните и летните ми гуми са на отделни джанти) и баланс :roll: . Джантите са 15" и доколкото видях, почти не поеха тежести при баланса :?. Иначе не може да им се отрече, че работят супер професионално момчетата...ама тези цени :?.Mishelle е платил толкова за монтаж и демонтаж на гумите от самите джанти :roll:...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

81лв. дадох аз в Диана за:

-"хотел" за зимните за 8 месеца (28лв.)

-монтаж

-демонтаж

-баланс

-тежести за лети джанти

-помпане с азот

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен за сваляне от джантите на Матадорките и за слагане на същите джанти с Misheline Energy saver ми взеха 37 лв като в цената се включва там баланс и всичките му работи. Гумите са летни и джантите са алуминиеви.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и аз се екипирах с летни "обувчици", не се сдържам да се похваля - имам си нови новенички Fulda EcoControl :mrgreen:

Между другото, оказа се че ако в Motoexpert човек попадне на читави хора, обслужването там е чудесно, цените също са много разумни ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Позволявам си мъничко да се отклоня от темата, но не мога да се стърпя да не ви попитам.

Ще ми се да споделите, каво означава за вас да сте доволни или недоволни от гумаджиите.По стечение на обстоятелствата в момента съм търговец на гуми и съм в непрекъснат контакт с момчетата, та интересът ми е преди всичко професионален.

П.П. Аз например съм изключително недоволна от обслужването в Диана, дори тема съм пускала по този повод преди време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

81лв. дадох аз в Диана за:

-"хотел" за зимните за 8 месеца (28лв.)

-монтаж

-демонтаж

-баланс

-тежести за лети джанти

-помпане с азот

smile155

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

ЕИ колеги кво стана а? Не че съм там ама Рожен -*Пампорово само с вериги яко сняг .Аз утре ще ходя с детето до Алеко с колата, там също вали в момента ама аз още си карам със зимните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе кви са тези цени :roll: На мен за демонтаж на зимните,баланс и преглед за спукана гума и монтаж на летните ми взеха 6лв.И му викам-много скъпо бе брат :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе кви са тези цени :roll: На мен за демонтаж на зимните,баланс и преглед за спукана гума и монтаж на летните ми взеха 6лв.И му викам-много скъпо бе брат :mrgreen:

Бате, е па тогава ние ще идваме у Карлово да сменяме гумите, какви са тези цени при вас е въпроса?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

миналия петък срещу КАТ гумаджийницата - 50лв. бързо работят хората а като си помисля както винаги в последния момент каква беше навалица направо много бързо свършиха... а и цената... в радиала горе долу същата сума, не съм за 5 - 10лв, но на няколко техни места съм сменял и е едно моткане....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен с слатина ми ги сменят за 30лв ,един познат на дядото намира се на шипченски проход след Дунев зад петрол бензиностанцията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.