Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Доволни ли сте от двигателя на Октавията си?

Apokalypsis

Recommended Posts

Пепи, моля те да ме извиниш, ама така хубаво си го написал, че направо ще те изплагиатствам. :mrgreen:

1.9TDI, 90bhp - супер доволен. Прилично вървене, нисък разход, добра динамика, непретенциозен към гориво (не че съм експериментирал). Какво друго му трябва на човек :mrgreen: ?

Само искам да уточня, че ниския разход се постига при оптимални условия за каране, които в София трудно могат да бъдат постигнати, иначе днес бордкомпютъра в адското задръстване весело ме информираше за консумация от 14.40 л/100 км, без въобще да осъзнава какво ми причинява на душата по този начин. :mrgreen:

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 62
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• stivi797

8

• bega4kata

5

• PRR

4

• NightSpirit

4

Най-много писали в темата

Ице,

За близо 60к км ми е дала среден разход 5.67. А аз не съм от кротките :mrgreen:

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пепи, и при мен е така, все пак колите са ни еднакви, само дето аз още 14000 км. не мога да навъртя. :mrgreen: Случаи с разход като този вчера и когато Джордж Буш беше в София са изключение, жалко е че ги има, тъй като колата не е виновна, че заради разни "величия" се блокират основните градски артерии и киснем в задръствания с часове.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много доволен от 1.6 FSI, 115к.с.

На път за Гърция, от София до Сандански, при изключен климатроник ми даде 5.2/100.

От Сандански до Певкохори карах при включен климатроник, и пристигнах в хотела с общ разход 5.8/100.

Там въртях 100 км. градско на къси разстояния при разход 10/100.

На връщане към София, с постоянно включен климатроник даде 6.6/100.

В крайна сметка за 1000 км. имам разход 6.5/100, точно толкова колкото показва и сметката по платения бензин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, колега мога ли да се запиша на курс по икономично шофиране при теб? То и аз съм доволен от разхода, но 5.2 съм постигал само веднъж за 23хил км. и то защото имаше доста спускане. Вярно, че климатика не го изключвам никога, но 5 разход... Аз удрям 7-ца. Днес сутрината идвах към София и карах с един моторист.... 8 разход направих. Иначе около 6.5 правя на междуградски път с 90-100. Ти на неразбраотен мотор как правиш 6? Гумите на колко атмосфери са ти?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София - Приморско (17-ти, вторник), 5,2 при ср. ск. - 107 км/ч. Климатика го включих след края на магистралата на 24 градуса.

На връщане в събота беше по-жешко - до 32 градуса и климатика беше включен през целия път. Разход 5,5 средна ск. 106.

На магистралата карам със 145 и със 110 по немагистралата, с МАКСИМАЛНО използване на темпомата.

Е, как да не си харесвам двигателя :?: :?: :?: :D:D:D

П.П. Колеги, моля като давате данни за разхода, да посочвате и средната скорост по компа! Благодаря! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е много е добър разхода, като за 140к.с. но дизела си е икономе, то е ясно. Не съм гледал средна скорост на компа, но ако карам със 100-110 ще е ок 6. Трябва да провам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Аз не си водя точен отчет за средната скорост , но не помня да съм имал по-голям разход от 5,7л/100км (междуградско). По принцип карам първо около 30-40 км със 110 км/ч , разхода пада до 4,5 примерно, после си карам на границата към 160-170 . Мнооо готино бръмчи мотора на тези обороти ...към 4000. :D ...като V-образен бензинов осмак :mrgreen: .

Климатика не вдига особено разхода на извънградско според мен , повече из града ...

А дали си харесвам двигателя !!! :| :!: :)

Харесва ми , че гори сравнително малко ! От там нататък не се сещам какво друго ми харесва !

п.п. Ако бензинов двигател можеше да постигне този разход ( което много ме съмнява , ама адски мнооогооо) щях да гласувам с 2 ръце за него ! :)

По принцип мотора 1,9 TDI ме устройва основно за междуградско каране - динамичен и икономичен , но нещо не ми се вписва за градско ( не е пъргав при ниски обороти , особено при тръгване...трябва да давам гаааз..., да се правя на женска ...и т.н.) :)

Мое мнение.

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

chavdarlk,

Изби рибата с тия данни за бензинов двигател! Постижението е наситина дойстойно за похвала smile126

Моя "рекорд" е 4.2 София-Варна-София, но само веднъж - просто не ми издържат нервите да се мъкна с 90 :( (ако решите да ме псувате - прави сте!)

Иначе София-Бон (и Бон-София де) със средна скорост 107km/h (по борд компютър) и 2/3 от времето на климатик (т.е. около 1200-1300км) ми даде среден разход 5.5 по бензино (т.е. дизело) колонка. В България (София-Варна) при по-стегнато каране дава около 4.8 без климатик и около 5.1-5.2 с климатик.

От динамиката оплаквания нямам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата година Габрово-Поморие и обратно, средна скорост 69 и 67 км/ч, голям трафик по Шипка даде 5,8 л./100 км. Където има възможност не съм карал повече от 100-110 км/ч. В градовете и селата според ограниченията.

Фабията София-Габрово средна скорост 84 км/ч даде 4 л./100 км. Габрово-Свищов и обратно 3,9 л./100 км. Средната скорост май беше малко под 70 км/ч. Има участък 10-тина километра със страхотни дупки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "NightSpirit"

Почти непрекъснато съм бил на темпомат.

През целия път съм спазвал ограниченията на скоростта.

С изключение на тези покрай бензиностанциите, където просто пускам газта.

До Долна Диканя по "магистралата" карах с 110 по GPS (около 118 по скоростомер).

До Кулата карах с 90 по GPS (около 96 по скоростомер).

В Гърция извън магистралата с 90 по GPS (около 96 по скоростомер).

В Гърция по магистралата с 110 по GPS (около 118 по скоростомер).

На връщане по същия начин.

Максимална скорост регистрирана в GPS за целия път - 121 (около 130 по скоростомер) при някое изпреварване.

Тръгнах от София на показание 1000 км и се върнах на показание 2000 км.

И те така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София - Приморско (17-ти, вторник), 5,2 при ср. ск. - 107 км/ч. Климатика го включих след края на магистралата на 24 градуса.

На връщане в събота беше по-жешко - до 32 градуса и климатика беше включен през целия път. Разход 5,5 средна ск. 106.

На магистралата карам със 145 и със 110 по немагистралата, с МАКСИМАЛНО използване на темпомата.

П.П. Колеги, моля като давате данни за разхода, да посочвате и средната скорост по компа! Благодаря! :)

малко май си преувеличил smile159 дано и мойта като се поразработи да стане толкова икономична/сега е на малко под 4000

с 140 гори над 6

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко май си преувеличил smile159 дано и мойта като се поразработи да стане толкова икономична/сега е на малко под 4000

с 140 гори над 6

Да, с 140 (2500 оборота) на магистрала Хемус сравнително равен участък - около 6/100. За 2000 км среден разход 6.6/100 от които 900-1000 извънградско и 1000 км градско / СФ/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Колега, всичко, което съм написал е абсолютно точно, а и мнооого отдавна съм минал "възрастта на преувеличенията" (за съжаление :cry: ).

На 4000 мойта даваше около половин литър повече.

Едно доуточнение - бях само с малкия син и малко багаж, а и амбиентето е малко по-лекичко от елеганса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Колега, всичко, което съм написал е абсолютно точно, а и мнооого отдавна съм минал "възрастта на преувеличенията" (за съжаление :cry: ).

На 4000 мойта даваше около половин литър повече.

Едно доуточнение - бях само с малкия син и малко багаж, а и амбиентето е малко по-лекичко от елеганса...

ОК.

Е,колко да е по леко-20,30кила-най тежката екстра са 2-те ел стъкла

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 години по-късно...

Доволен съм! 1.9 ТДИ, 105 кобили. Върви като змей, не лапа много..... Какво повече му трябва на човек? Градско е 6.4-6.6 литра. Съвсем разумна стойност, бих казал. Пък когато река да накажа някого - го наказвам без проблем! Кола-мечта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да гори при 140-160 - не гори 12! Тъй че разхода при висока скорост ще го преглътнем някак! :D:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Средната скорост по компа е 90-95.... При максимална 110-140. Мисля, че е много добре! А разходът - 5.8-6.5.... При 140 - бълха ме ухапала. smile004

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вмъкна две неща.

Разхода зависи и от това колко е натоварен автомобила - пътници, багаж. При мен варира с около литър от препълнен до празен автомобил.

Оки 2 - 1.9TDI PD

Примерно Пловдив - София - 130-140 по магистралата 5.5, а пълен с хора и багаж - 6.5.

И второто - извънградско според ограниченията и леко без натискане и гонене и съм постигал показанията на производителя - 4.1 извънградско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах възможност да покарам 1,9 PD - 105кс и 2.0 PD - 140кс. И двата агрегата ми харесаха като вървеж и разход но предпочитанията са ми за по мощният. И колкото и странно да ви прозвучи при един и същи маниер на каране по-големият ми дава по малък разход. За цифри например София-Созопол 4,7л със трима възрастни и две деца + багаж. smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах възможност да покарам 1,9 PD - 105кс и 2.0 PD - 140кс. И двата агрегата ми харесаха като вървеж и разход но предпочитанията са ми за по мощният. И колкото и странно да ви прозвучи при един и същи маниер на каране по-големият ми дава по малък разход. За цифри например София-Созопол 4,7л със трима възрастни и две деца + багаж. smile159

Не е много странно. При нормално каране на по-мощният мотор му е по-леко да "влачи" купето и съответно хапва по-малко. Това е моята логика де. Може да не е на 100% вярна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро по-мощният има друга скоростна кутия и е на по-ниски обороти на последната предавка при еднаква скорост.

Двойката няма ли даже и шеста скорост?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6та скорост :)

Нещата обаче коренно се променят ако кракът ти е тежичък и пълниш оборотомера - тогава голямата върви повече, но и яде значително повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.