Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги,

Преди да отворя темата разгледах във форума за подобни, но въпреки че се доближават до моя случай други теми при мен е малко по-различно. Та исках да споделя за следното: напоследък като включвам от 1 на 2 предавка се чува прихъркване, колкото и силно да натискам съединителя. Трябва да спомена , че не винаги се среща и забелязах че се появява като се движа по нагорнище(на равно по-рядко се случва). Проблема се среща само при възходящо включване от 1-на на 2-ра, но не и обратно и само при тези предавки-останалите си работят перфектно. Колата е Октавия 2, 1,9 ТДИ-ПД, 5 скоростна механична, 2006г, 43 000км. Въпроса ми е-има ли нещо нередно според вас и да продължа ли да си карам въпреки "хъркането" или е опасно за зъбите на скоростната кутия. Благодаря ви предварително.

Публикувано
Здравейте колеги,

Преди да отворя темата разгледах във форума за подобни, но въпреки че се доближават до моя случай други теми при мен е малко по-различно. Та исках да споделя за следното: напоследък като включвам от 1 на 2 предавка се чува прихъркване, колкото и силно да натискам съединителя. Трябва да спомена , че не винаги се среща и забелязах че се появява като се движа по нагорнище(на равно по-рядко се случва). Проблема се среща само при възходящо включване от 1-на на 2-ра, но не и обратно и само при тези предавки-останалите си работят перфектно. Колата е Октавия 2, 1,9 ТДИ-ПД, 5 скоростна механична, 2006г, 43 000км. Въпроса ми е-има ли нещо нередно според вас и да продължа ли да си карам въпреки "хъркането" или е опасно за зъбите на скоростната кутия. Благодаря ви предварително.

На няколко пъти ми се беше случвало подобно нещо (леко прехъркване). След известно време на каране с двоен съединител и междинна газ, спя да ми ръмжи(прехърква). Разбирасе може и да си въобразявам, че от това се е оправило smile048 . Важното за мен е, че не ми хърка smile027

Публикувано

Какво двойно и междинна газ?! Тези скорости синхронизатори нямат ли? Това да не е ГАЗка от 70те години! Нови автомобили! Срамота! :smt0344

Публикувано

Муфа, синхрон и зъбно колело за II-ра скорост и си готов.

Публикувано
Муфа, синхрон и зъбно колело за II-ра скорост и си готов.

да,кутията тр.да се поремонтира малко

Публикувано

Не е ли рано за ремонти-все пак е на 43 000км. Така мога ли да си карам или е кофти. Ако се стигне до ремонт колко струват горните неща.

Публикувано

В момента на един приятел Октавията е в ЕТ с абсолютно същия проблем като твоята само че неговата е на 34к части 200лв за труд 500лв.

Публикувано

Благодаря за инфото. Аз мисля още да си карам така, пък ако се проявява по-често( защото сега не всеки път се случва-днес например си включваше нормално) тогава ще му мисля за ремонт.

Публикувано

Смени си маслото на скоростната кутия, понякога помага, ако ли не синхронизатор.

Поздрави.

Публикувано
Смени си маслото на скоростната кутия, понякога помага, ако ли не синхронизатор.

Поздрави.

Както по-горе писах имах подобен проблем, известно време карах с двоен амбриажи и междинна газ (от първа на втора предавка). Само пропуснах да спомена, че и аз смених маслото на скоростната кутия :oops:

Както съм писал може и да си въобразявам, че нещата са се нормализирали от "упражненията" които правих smile001

След смяната на маслото карах можеби още 1 седмица с междинна газ и после проблема изчезна отсамосебе си или новото масло smile004 smile049 .

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.