Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Показателно за 1.9TDI...

pigoff

Recommended Posts

Е няма такъв разход.... smile048

Обърнете внимание на километража!!!

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/104416.html

Интересно дали е сменявано нещо по двигателя? smile126

Същественото е че харчи 3,74евро на 100км, в същото време моята на пропан-бутан харчи 4,38 на пълна газ, а при галене на педалите(до 100км/ч) харчи под 4 евро.

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/380694.html ;)

Но моята ще умре на 300 000км а тази е още жива!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 69
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Grace

17

• pvatanasov1

9

• PRR

8

• bega4kata

8

Най-много писали в темата

1.4 TDI с българска нафта засега гори средно към 5 и нагоре - литър и половина разлика идва повече от слабия двигател или от скапаната нафта?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.4 TDI с българска нафта засега гори средно към 5 и нагоре - литър и половина разлика идва повече от слабия двигател или от скапаната нафта?

Или от начина на каране? Икономичното шофиране си е цяла наука :) и в никакъв случай не се отъждествява с бавно каране.

Евала на тоя дето е "измислил" сайта за разхода! Производителите да си дават каквито искат данни - в Спритмонитор е истината. :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко зависи. Специално тази Фабия е карана основно извънградско. Ако не са ползвани магистрали при скорост 100-110 TDI-а си харчи толкова. Но и си трябва икономично каране де smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам. На мен примерно новата ми Фабия даде от Stuttgart до градчето, където бях в Sachsen за 470 км по аутобан със средна скорост точно 100 км/ч 3,6 по бордови! Реалния може би е малко по-висок. До България беше 4,5/100, но колата беше натоварена и въобще не съм се старал да карам икономично, а да се прибера по-бързо без да спирам да спя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Русе до София с Голф 4 със същия двигател постигнах 4л/100км. като бях включил на моментния разход и общо взето не натисках по баирите, а надолу само по инерция. Ама си е зор де. 4.5-5.0 вече си е нормално, като се има впредвид че има и магистрала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално ако се кара по-бавничко....

Моята (1.9) ми дава средно 5л на магистрала при скорост 120-140. Смъквала съм до 4 при 90/100 км/ч на отсечка от поне 100км .... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С това не мога да се съглася. Моята е с такъв двигател - убеждението ми е ,че 1.9ТДИ дава по-висок разход от 1.4ТДИ. Карам в БГ с БГ нафта. Да двигателя е по-слаб от 1.9 , но става въпрос за 51КВ с достатъчно НМ във Фабия- чак пък да се налага да му изтискваш душата...

Въобще споменатите показатели за 1.4ТДИ са възможни само на градско ( аз на извънградско не съм успявал да прескоча 4.2/100) .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз съм стигала до 6.7 разход извънградско (1.9)..... 500км отсечка със скорост между 160 и 200 :)

Нормално обаче ми се движи между 4,5 и 5,5 извън града. Но рядко карам под 130...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile056

Е аз съм стигала до 6.7 разход извънградско (1.9)..... 500км отсечка със скорост между 160 и 200 :)

Нормално обаче ми се движи между 4,5 и 5,5 извън града. Но рядко карам под 130...

Къде В БГ има 500км отсечка за да се движиш с тази "разрешена" скорост

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile056

Нормално обаче ми се движи между 4' date='5 и 5,5 извън града. Но рядко карам под 130...[/quote']

Къде В БГ има 500км отсечка за да се движиш с тази "разрешена" скорост

Да съм споменавала БГ някъде? smile021 Светът е малко по-голям... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам за спама, но мисля, че съм влюбен :)

Имаш едно питие от мен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз със старата ми Октавия 90коня съм постигал разход от 3.4л/100км със средна скорост 95км/ч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези цифри са реални и възможно според мен, но не бих казала съвсем показателни... т.е. предпоставки са наистина спокойно каране с умерена (дори ниска) скорост и достатъчно дълга отсечка.

Аз ежеседмично пътувам отсечка от около 120км, при която средният ми разход е 5. Но нито се старая да го свалям, нито карам достатъчно бавно за целта.

С бензинова кола същата тази отсечка при еднакво каране даваше разход около 5,8-6,3 (1,6 16V двигател, 105 PS). Като се отчетат по-скъпите консумативи за дизел, по-скъпата поддръжка и различния комфорт, дизел си заслужава единствено при големи отсечки (доста навъртяни безаварийно километри) и теоретично дълъг живот на двигателя.

Аз я взех TDI единствено защото такава ми поадна, която да ми хареса... иначе сметките показаха, че едва ли в крайна сметка кяра е голям и по-скоро исках бензин...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък не познавам нито един който от дизел се е качил на бензин....само обратното

Ами да се запознаем тогава smile027 . Карал съм 4 бензинови преди дизеловата. Сега си поръчах Сюпърба пак бензинов. Верно, че още не сме се виждали, но и това ще стане. Та да познаваш поне един такъв "деградирал" smile001 шофьор.

Упехи на дизеларите! smile048

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз я взех TDI единствено защото такава ми поадна, която да ми хареса... иначе сметките показаха, че едва ли в крайна сметка кяра е голям и по-скоро исках бензин...

Абсолютно съм съгласен с всичко казано от тебе! Разликата е, че аз имам избор и си я взимам бензинова. Ще се присъединя към колегата по горе ... едно питие и от мене. Само да не те пропием :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък не познавам нито един който от дизел се е качил на бензин....само обратното

Ами да се запознаем тогава smile027 . Карал съм 4 бензинови преди дизеловата. Сега си поръчах Сюпърба пак бензинов. Верно, че още не сме се виждали, но и това ще стане. Та да познаваш поне един такъв "деградирал" smile001 шофьор.

Упехи на дизеларите! smile048

ще се радвам лично да се запознаем на събора smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда. И аз ще се радвам. Само ми кажете къде да следя за този събор, че аз съм нов тука и не знам. Дано успея да дойда. И на мене ще ми бъде интересно да се запозная с вас. smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз познавам не един :) Включително родителите ми, които от TDI се качиха на бензинов Голф целенасочено, заради по-тихия и спокоен двигател и заради нищожната иначе икономия (ако въобще!) като се вземат всички фактори като цена на колата, поддръжка, консумативи и цена на ремонти. Още повече, че за кратки разстояния (предимно градско) се препоръчва бензинов.... мн по-подходящ е и не му вредят до толкова кратките отсечки колкото на дизелов :)

Единственото, което ме доубеди да взема дизел е факта, че аз рядко я карам градско, а по-скоро на дълги разстояния и за целта дизеловия е малко по-подходящ казват вещите .... :)

Зет ми, който от мисля 9 години кара първата си дизелова кола (Ауди А4 TDI PD 2000г.) е категоричен, че е и последната му дизелова. Преди това имаше Ауди 100 2.8 и въпреки икономията в неговия случай, тъй като А4-ката до момента му служи напълно вярно, казва че комфортът му е по-ценен и държи да си го позволи отново :)

Иначе се е насочил към Superb, така че скоро ще е в клуба :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе стига с тая по-скъпа подръжка бре :evil: Кое и е по-скъпото-на 120 хиляди като сменяш ремъци ще дадеш 300лв повече. smile175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.