Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблясък в съветското автомобилостроене......

Цецо75

Recommended Posts

е нема такова животно зил 167

Къде го намери тоя тОрен бръмбар :)

В казармата/както съм писал в началото/ бях на по усъвършенстван/ЗиЛ 135/. Викахме му "жаба", заради автомобила.

Приличат си. И като устройство имат мн. еднакви неща.

По някакво съвпадение американците/НАТО/ именуват този ракетен комплекс "Frog". Иначе е 9К52 "Луна М"

post-4842-13845340349_thumb.jpg

Ама ВОДАТА на 110 му седи! smile168

Ися, когато не е на Контакт, така стои уреда. После се нормализира. :smt017

Охлаждането му е перфектно/за автомобил, създаден 1963г./ Това отстрани зад кабината са радиаторите. Имат термоуправляеми жалузи, не са ръчни. Вентилатора е с много лопатки и се задвижва с ремък и кардан. Духа отвътре на вън. През зимата, като сме на занятие там се топлехме :D

Е, не в движение. Пусковата установка, която е на същата база доста работеше на място, при насочването на ракетата и при претоварване на ракета със собствен кран. Имахме и автокран Урал. Зависи от задачата.

Това на снимката е транспортна машина. Тя само ги вози. Не стреля. Има разглобяеми шпригли с въжета и всичко е покрито с брезент. Не се движи така оголена. А пусковата се вижда на едно клипче, качено по рано от мен в същата тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 57
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

17

• fulcrum

6

• Logrus

5

• felicialx

4

Най-много писали в темата

е нема такова животно зил 167

Къде го намери тоя тОрен бръмбар :)

В казармата/както съм писал в началото/ бях на по усъвършенстван/ЗиЛ 135/. Викахме му "жаба", заради автомобила.

Приличат си. И като устройство имат мн. еднакви неща.

По някакво съвпадение американците/НАТО/ именуват този ракетен комплекс "Frog". Иначе е 9К52 "Луна М"

[attachment=0]file.jpg[/attachment]

Ама ВОДАТА на 110 му седи! smile168

Ися, когато не е на Контакт, така стои уреда. После се нормализира. :smt017

Охлаждането му е перфектно/за автомобил, създаден 1963г./ Това отстрани зад кабината са радиаторите. Имат термоуправляеми жалузи, не са ръчни. Вентилатора е с много лопатки и се задвижва с ремък и кардан. Духа отвътре на вън. През зимата, като сме на занятие там се топлехме :D

Е, не в движение. Пусковата установка, която е на същата база доста работеше на място, при насочването на ракетата и при претоварване на ракета със собствен кран. Имахме и автокран Урал. Зависи от задачата.

Това на снимката е транспортна машина. Тя само ги вози. Не стреля. Има разглобяеми шпригли с въжета и всичко е покрито с брезент. Не се движи така оголена. А пусковата се вижда на едно клипче, качено по рано от мен в същата тема.

Жоро , кодовото наименование по НАТО на ТРК 9К 52 ,,Луна - М" е Frog , а не по съвпадение.

Другото приложение на ЗиЛ 135 в армията ни е трейлър( влекач) на бойна техника.

smile126

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро , кодовото наименование по НАТО на ТРК 9К 52 ,,Луна - М" е Frog , а не по съвпадение.

Другото приложение на ЗиЛ 135 в армията ни е трейлър( влекач) на бойна техника.

Кире, съвпадението е, че шофьорите наричахме автомобила на жаргон "жаба", щото погледнат отпред прилича. По Татово време въобще не знаехме името на комплекса по НАТО. Не ни и интересуваше. Това го разбрах през демокрацията, когато го нарязаха и ликвидираха този комплекс. Frog в превод - жаба. Мисля, че вече ме разбра.

Този автомобил не е предназначен за влекач. Нещо се бъркаш. Трейлъра е седлови влекач МАЗ 537. 12 цилиндров дизел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ЗИЛ ли е? Туй с ракетката де. Доколкото знам МАЗ правят повечето ракетоносачи и тежки влекачи в руската/българската (докато я имахме :oops: ) армия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ЗИЛ ли е? Туй с ракетката де. Доколкото знам МАЗ правят повечето ракетоносачи и тежки влекачи в руската/българската (докато я имахме :oops: ) армия.

ЗиЛ е. МАЗовете са на ОТРК/оперативно-тактически ракетен комплекс/ с по-голяма далекобойност.

post-4842-138453403652_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗИЛ 135 :)

Не знаех за този модел. Определено е много различен от МАЗ-овете.

post-10817-13845340369_thumb.jpg

post-10817-138453403692_thumb.jpg

post-10817-138453403694_thumb.jpg

post-10817-138453403695_thumb.jpg

post-10817-138453403696_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Жоро , това е ( все още) щатен трейлър на скромната ни армия , явно съм бил някъде другаде.... smile048 smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.