Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

турбо на фелиция 1,3mpi 1998

traktora_v

Recommended Posts

Абе колеги някои да си е слагал турбо на шкодичката? Аз гледах,клипчета по чешките сайтове и колегите са дота напред с материала,та искам да знам дали някои знае нещто по темата,защото в форума не намерих ништо,а между другото трябва да признаем,че тези мотори имат нужда от малко повечко мощност

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile091

Търси направо друг ддвигател :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:-k smile048 no coment! Май-май наистина ще е интересно да се види такава модификация.( аз също съм с 1.3 mpi 1998)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да повлича 1,6 или 1,8 от vw и да стреля smile092 Не вярвам на оригиналния 1,3 да може да се извади кой знае каква мощност :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, какво искате да извадите от 1.3 двигателя като той е с архаична конструкция на газоразпределението която е била остаряла поне преди 45 години и при това за параметрите си върви напълно задоволително, стига да е изправен и все още да му е останала компресия!

Това е двигател непретенциозен, с евтина поддръжка и с него можеш спокоино да се придвижиш от точка до точка, той не е за "ластици" и изобщо фелицията не е кола със спортни амбиции.

Един не скъп автомобил със заводско турбо и добра динамика е Ауди А3/А4 1.8Т. Ако се вземе що годе запазен може да вдига адреналина и е по-добрият вариант от преправяне на фелиция защото тя никога няма нито да върви като А3 нито да спира като него. :idea:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мойта е 1.3 мпи (94г.) и мога да кажа, че колата е бетон .. за 6 години никога съм нямал проблеми с нея, за тия кубици и тия 60 коня, колата си е повече от идеална. Просто няма две мнения ... ;)

А относно турбото, както казаха и другите колеги, смени мотора. Този ти е за нормално каране и да ти вози гъза от точка " А " до точка " Б ", без да ти бърка в джоба дет се вика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе колеги някои да си е слагал турбо на шкодичката? Аз гледах,клипчета по чешките сайтове и колегите са дота напред с материала,та искам да знам дали някои знае нещто по темата,защото в форума не намерих ништо,а между другото трябва да признаем,че тези мотори имат нужда от малко повечко мощност

Колега с турбо на този мотор колко к.с. мислиш че ще стане????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 80 кс почват чудесата :mrgreen: Можеш да извадиш и 180! коня ,ама за 6 часа :lol:

Ами скоростна кутия,диференциал,полувалове и карета,съединител и другите екстри-без

к*р на сватба ли отиваме smile009 Както казаха колегите-карай си колцата и не прави неумности.....

Не гледай ралиджийските сайтове, в ония мотори се използват по-различни части и от по-различен материал....Много по -различен и още по-много скъп....140 Nm и 8000 об/мин как се вадят без шведска стомана smile049 Иначе евала за мерака smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

един наточен Фаворит моо изкърти а3 1.8т сигурен съм щото преди дни замервахме а3-ката трагедия ....

ако ти стигат 8секунди до сто - спортен вал електроника и пипната главица за към 1000лв лева :lol: много ли е малка ли е незнам ма със сигурност може да си идеш на преглед колата ти да е закона и да си късаш 90% от колите по улиците

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега с турбо на този мотор колко к.с. мислиш че ще стане????

Бат Наско без турбо ги прай по 100 магарета,а с турбо ... smile048

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ако наистина си решил да го турбинираш тоя мотор мно0ого солено ше ти излезе.

Както и да го смяташ квото и да правиш по палко от 2000лв. няма да ти излезе.

И максималната допустима мощност , която ше ти издържи мотора това около 90/100 коня....

Малко не си заслужава. И от там ще се почнат едни проблемии.. Ше се видиш в чудо.

Малко са турбинираните коли които не се налага постоянно да ходят на настройка или вообще да не им се вдига капака за донастройване.

Най лесно и евтино с най добър резултат иди от някоя морга купи си двигател от Golf2 KR 139-то коня със инсталацията и скоростите може да ги намериш за около 800лв.

200/300 лв да ти вземат за работа (освен ако не си го правиш сам)

И шкодичката ще лети. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам що се занимавате с глупости ,като истинските коли с турбо са без пари.

примерно това:

http://www.mobile.bg/11291124160528271

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , ама нали се сещаш ,че човека иска да си направи неговата кола , а не да си взима некво волво от 1990-та... smile175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой вярва ли че човека ще си сложи турбо на колата? После ще казва "много съм доволен, без проблеми повече върви а и много не гори". smile117 :smt030 ](*,)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.