Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Мнение за скоростна кутия

Don Stambaron

Recommended Posts

Здравейте! Бих искал да чуя мнение на някой от вас, който наблюдения за Октавия ІІ, 1.9 TDI, 4х4 6-степенна ръчна скоростна кутия! Тъй като не съм запознат, ще се радвам ако някой сподели мнение за такава Шкода, скоростната кутия има ли някакви недостатъци, влияе ли 4х4 на разхода и въобще какви особености има!

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Технически не съм чак толкова грамотен, но от всичко, което съм изчел като ТТ данни на колите, не съм срещнал автомобил 4х4, който да не гълта 1 до 2л. гориво отгоре спрямо аналозите си 4х2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По качеството на кутията не мога да взема отношение /за съжаление/, понеже карам Шкода за първи път в живота си, купих си я миналата година 1.8 TSI, 160 к.с. и е с кутия DSG7 /роботизирана, доколкото знам, която практически си е автоматик - и това ми е за първи път в живота, но за радост - не боли, кефи ме/.

Всъщност и аз не знам има ли принципни забележки към тази кутия и дали трябва да се спазват някакви по-специални правила при ползването й. Нека, ако може, някой колега да помогне с информация.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Технически не съм чак толкова грамотен, но от всичко, което съм изчел като ТТ данни на колите, не съм срещнал автомобил 4х4, който да не гълта 1 до 2л. гориво отгоре спрямо аналозите си 4х2.

Халдекс съединителят се включва само при нужда, тоест 4Х4 харчи колкото стандартна октавиа 4Х2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз шофирам точно този автомобил като служебен, колегата е прав ( говорим за О2 ). като разход същият двигател но седан ми дава средно 5.5-7/100 комбинирано каране, докато 4x4 е около 6.5-8.5//100. октавията е 2006-та 1.9 тди 4x4 105hp на 285000 км, колата е купена чисто нова от ЕТ София. за този период е дало фира турбото, но бе още в гаранция и е отстранено/сменено без проблем от ЕТ, общи взето за 2-те години гаранция никакви проблеми, след като минах 120000 са сменени всички тампони щанга/носач.. и пак нищо работа нормално е за нашите пътища даже много изкара :), след това на 210000 се прецака съединителя, сменен отново в ЕТ ( горовим за комплект + маховик разбира се ), след 2-3000км отново тампоните. споменавам само по-належащите ремонти. колата е приказка просто. 4x4 е повече от чудесно след като изкарах цяла зима с летни гуми (не, че имаше кой знае каква зима), по-добра е отколкото седана с зимни гуми smile001

много съм доволен като цяло.. консумативи, разход, удобство, затова живот и здраве най-вече, ако има кинти настрана octavia vRS diesel facelift WAGON

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Халдекс съединителят се включва само при нужда, тоест 4Х4 харчи колкото стандартна октавиа 4Х2

С първата част съм съгласен, но с втората - не.

Задният диференциал се движи винаги, дори и да не получава въртящ момент от двигателя.

Общото тегло на автомобила е по-голямо.

Май има разлика и в предавателните числа на скоростната кутия, и то във вреда на разхода при 4x4.

Разходът определено не може да е еднакъв, 4x4 ще харчи между 5% и 10% повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.