Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

дразнещ шум в скоростния лост

dadijor

Recommended Posts

Здравейте колеги! доста потърсих из форума дали има подобна тема, не намерих, но предварително се извинявам ако все пак има!

та проблема е следния. когато скоростния лост е в неутрално положение и го местя от ляво на дясно се чува глух старжещ шум като на клеясало. чува се по-силно когато превключвам на пета и шеста, но не винаги, може би на 5-6 превключвания един път. първо си мислех че е от съединителя, но днес открих 4е е от лоста. дали някой от вас се сблъсквал с подобно нещо или може да предложи нещо.

благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен лоста ми стържи (леко и понякога) като влиза в 5-а.

Не знам какво точно е при Вас, но при мен откакто е купена има вибрация. Т.е. усеща се вибрация, а когато минавам през дупка/неравност, случвало се е да тръгна да изключвам от скорост в бързината, усещам как лоста се съпротивлява и се разтриса - все едно без съединител го ръгаш и ще се откачи, но не стърже така и няма последствия (само съпротива)...

Иначе точно това ми направи впечатление, като смених астрата и дръпнах първи път да включа на скорост шкодата - вибрация, без да стърже, без да тряска, без да праска... просто вибрация - в двете посоки. Какво е това? Синхронизатор или какво точно?

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги здравейте!

т.к. колата е в гаранция реших да я закарам днес в еуратек. та, оказа се (предварително се извинявам за техническата си неграмотност ](*,) ), че има някакъв ябълковиден болт или нещо като метална топка между лоста и скоростната кутия, чиято смазка е изсъхнала и трябва да се смаже. мазаха я отгоре като махнаха маншона на лоста и отдолу под колата май също се опитаха. както и да е, шума почти изчезна и ме увериха че с времето съвсем ще отшуми. Важното е, че ако на някой от вас се случи, знайте че няма страшно нищо не може да се влоши ако не се смаже, просто ще стърже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.