Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
преди 32 минути, PRR написа:

Няма сонда.

Няма. Взема от дъното, където е свързващият маркуч на двете баки. Толкова съм гледал и помня. То да е било, когато е на канал. Доста отдавна. И горивния маркуч не съм сменял, та да запомня мястото. Аз на тази цедка разчитах, а тук наистина няма нищо.

Саше, в такъв случай, филтър преди помпата.

Публикувано

Моята 120к си беше с цедка на самата помпа. А на 100S-а бяхме сложили "универсален" хартиен филтър за гориво. 

Публикувано

Такаааа , сега вече стигаме до проблема. Но ще ви снимам в Неделя , като дойде Косьо @Galliard33. За да е помпата, там където е преди нея има 6-7см маркуч и няма място за филтъра ... А при механична помпа няма притеснения , защото тя не може да изгори ... :) 

Публикувано

spacer.png

Публикувано

Tази е на 0.6 и е над резервоара, така ще има fuel starvation , и това го мислих... Ще ме накарате тея дни да я изкарам по София , да и се накефя и да си платя накрая пътната помощ .... :D :D :D 

Публикувано

Саше, стига глупости с тоя fuel starvation! Помпата си създава повече от достатъчен вакуум и никога не е било проблем, че резервоара е по-ниско. Реално, ако беше по-високо, нямаше да има нужда от помпата, както е при трабанта :D Та, стига се хвърля във филми и слагай стандартното за да няма после "ама що така?"!

Публикувано
Преди 7 часа, joro-120L написа:

Гена, защо ненужно усложняваш нещата.....

Жоре , не се усложняват ненужно .. както писах и по-горе при карбуратора плискането на бензина в резервоара се преодолява от поплавъковата камера , а инжекционната система няма такава и заради големия дебит на помпата лесно засмуква въздух. За да не се получава това или се слага една тръба с ширината на отвора , която да предотврати плислането и засмукването на въздух или втори съд и подкачваща помпа .. в краен случай държиш постоянно пълен резервоара. До колкото знам тези помпи превъртат 45 -те литра за минути дори и мембранните със смешните 0.6 бара могат да преъвртят резервоара за по-малко от половин час.

Проблема го беше открил Киро от Смолян на една 100 С ка с ел. помпа.

Публикувано

Няма стандартно, насадихме мотора със все моното и компа, щото е по - фенско  !!! :D 

Публикувано
преди 2 минути, maxrpm написа:

Няма стандартно, насадихме мотора със все моното и компа, щото е по - фенско  !!! :D 

Насадили сте се на пачи яЙца 🤣

• Одобрявам 1
Публикувано

Епа , ще си извадя карта за СБА и като ходя до Пловдив , ще ме прибират.... Ба ли го?

Гена, ти си добро момче , що не дойдеш в Неделя да се видим , пък после да покараме и после да се повозим... 

Публикувано

Добре, дайте малко да изяснимЕ нещата. В момента двигателя е с моно инжекция и ел. помпа, така ли?

Относно "плискането" - предвид, че този резервоар е разделен на две части и засмукването е от свързващата ги тръба, вероятността да засмуче въздух граничи към нула. Естествено, изключваме супер дълги завои надясно и почти празен резервоар, което ще доведе до изпразване на дясната част на резервоара и има риск да засмуче въздух. 

И имам друг въпрос. На голяма част от инжекционите помпата има "обратен" пък, който връща част от горивото в резервоара. Тая "спицЯлна" помпа има ли такъв? И, ако има, съвсем няма драма. Ако няма - то нещо е сбъркано.

Публикувано
Преди 8 часа, The Best Forman написа:

Другия вариант е да се изпомпва горивото от свързващия маркуч между двете половини на резервоара ..

Гена, условието ти е изпълнено, фабрично. Ако си видял схемата на резервоара. Направо чехите са я подготвили за инжекцион.:)

Публикувано
преди 35 минути, PRR написа:

Добре, дайте малко да изяснимЕ нещата. В момента двигателя е с моно инжекция и ел. помпа, така ли?

Относно "плискането" - предвид, че този резервоар е разделен на две части и засмукването е от свързващата ги тръба, вероятността да засмуче въздух граничи към нула. Естествено, изключваме супер дълги завои надясно и почти празен резервоар, което ще доведе до изпразване на дясната част на резервоара и има риск да засмуче въздух. 

И имам друг въпрос. На голяма част от инжекционите помпата има "обратен" пък, който връща част от горивото в резервоара. Тая "спицЯлна" помпа има ли такъв? И, ако има, съвсем няма драма. Ако няма - то нещо е сбъркано.

Обратния бензин идва от моното , ей то го забоден в гърловината ... :) 

0-02-05-96b041fca89785d0c077aa8e12c1db38775be180ad3662552cf5b999cc7ebbb8_ce9e164d037c47b8.thumb.jpg.1e8251d727ae7ebfb4e2fc3052436de9.jpg

• Объркан съм 1

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.