Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Колеги, напоследък се замислям сериозно върху това:

http://www.tmcmotorsport.com/TuningBoxD ... 3465082614

Някой ползвал ли е техни продукти, евентуално и на същия мотор, за да сподели впечатления?

Цената не е от значение и моля да не се коментира smile001

Благодаря!

Публикувано

цената е смешна,но това да се лъжат датчици е тъп тунинг по принцип

на двата клипа подават гориво като лъжат с температурата и количеството на входящия въздух,а за налягането лъжат за стойностите/занижават ги/ МАП-а за налягането на турбото.Тоест към компа на колата постъпва информация че налягането е малко по-ниско от реалното и не се освобождава гейта на турбото.Освобождава се при реално по-високо достигнато,но компа на колата работи с лъжливото ,което приема за реално.

Културния начин е да се промени исканото количество гориво според натоварването в милисекунди в картата за горивото,да се промени стойноста на ламбда фактора на сместа/определящ се от сондите/,и да се вдигне изискваното налягане на турбото при максимално натоварване -тоест след определено ниво на количество впръскано горивце.Както и лимитерите на горепосочените/които имат/

п.п.интересно е че им трябва инфо от датчик за обороти/положение на вала....да не би да променя по този начин и аванси :mrgreen:

Публикувано
цената е смешна,но това да се лъжат датчици е тъп тунинг по принцип

на двата клипа подават гориво като лъжат с температурата и количеството на входящия въздух,а за налягането лъжат за стойностите/занижават ги/ МАП-а за налягането на турбото.Тоест към компа на колата постъпва информация че налягането е малко по-ниско от реалното и не се освобождава гейта на турбото.Освобождава се при реално по-високо достигнато,но компа на колата работи с лъжливото ,което приема за реално.

Културния начин е да се промени исканото количество гориво според натоварването в милисекунди в картата за горивото,да се промени стойноста на ламбда фактора на сместа/определящ се от сондите/,и да се вдигне изискваното налягане на турбото при максимално натоварване -тоест след определено ниво на количество впръскано горивце.Както и лимитерите на горепосочените/които имат/

п.п.интересно е че им трябва инфо от датчик за обороти/положение на вала....да не би да променя по този начин и аванси :mrgreen:

Еми пича ми обясняваше по скайп, че вкарвали предварение за да можело по-голямото количество гориво да има време да изгори.

Мен друго, което ме притеснява е тая "врътка" със степените - прекалено смешно ми изглежда и се чудя каква е "схемата" на цялото устройство - да не се окаже един троен потенциометър за 1000лв с ДДС ...

Публикувано

Това за авансите беше шега/провокативен въпрос ;) /Трябва да се прави разлика между предварение на запалване и впръскване :lol: - бензиновата кола когато има по-голямо натоварване тоест повече надув, пръска повече гориво и ВРЪЩА АВАНСИТЕ

тоест при тунинг на бензинка не е необходимо да се прменят аванси

при по-голямо налягане се увеличава склонноста към детонации,а като му дадеш и аванс на запалването.....става ох.

п.п.Това за предварението на запалването да не се пипа важи за турбо колите,при атмосферките е задължително

Публикувано

Имам една служебна Астра H 1,3CDTi, която дойде от Полша. Веднага ми направи впечателние, че има някаква странна кутийка при акумолатора, но не ми мина през ума, че това е "power box". Все пак, кой тунингова служебни коли и после си оставя скъпия тунинг в тях. Разтърсих се по нета и намерих производителя:

http://vtechtuning.eu/ и спецификация само, че на полски, като преди това я имаше и на английски, но сега немога да намеря. http://vtech.pl/powerbox. Общо взето пише, че с това чудо може да вдигнеш мощността с 25% и разбира се да намалиш разхода. Като има вътре в кутийката един потенциометър от 1 до 9 с който сам да определиш дали искаш повече мощност или по нисък раход. Сега в новата версия това нещо може да го направиш директно с телефона си като си свалиш приложението, което са направили. Монтажа на кутийката е като се закачи за датчика за високо налягане в рейла.

Реших да направя тест с и без "тунинга", но честно казано не видях особенна разлика. Колата все пак е 90 коня така, че едва ли ще е нещо осезателно. Като разглобих кутийката забелязах, че всички чипове по нея са замаскирани(нямат никакви означения, и са покрити с нещо като черен лак). А дали настройката е на 1 или на 9 няма значение.

Сега мисля да дам това чудо на приятел с Фокус 2.0 TDCi 136к.с. като той ще предцени дали има разлика в мощността и разхода, защото за мен това не е реално.

Публикувано

Не го давай на приятеля си. Те са си за модел и за двигател. Не става да се менкат както си искаш. Двигателите не са еднакви. Производителя на колите не е еднакъв. Може да го дадеш на човек със същата кола и двигател.

Публикувано

Има разлика единствено в това дали е за комън рейл, помпа-дюза или обикновенна ГНП. Защото буксите съответно са различни. В случая отива пак при комън рейл.

Публикувано

Не е така. Ами управлението на двигателя, то да не е еднакво. Всичко е различно в случая. Комън рейл нищо не означава. То ако беше така като казваш, щеше да има само три поуър бокса за комън рейл, помпа-дюза или обикновенна ГНП. А то не е така, за всеки двигател си има различно разработен софтуер. Я виж каталога:

http://vtech.pl/katalog/

И така е за всеки бокс който съм видял и за чиптунинга също. Има си каталог със съответното устройство или софтуер за съответния двигател. Почети малко.

В каталога пише че за Опела трябва тип VT 101201, а за Форда трябва да е VT 101204.

Публикувано

Където е 1,3 cdti там е и 2,0.Те горе-долу са еднакви smile091 smile091

Публикувано

A ти като толкова четящ не забеляза ли, че версия VT101201 се слага и на други автомобили, например като 1,9 и 2,4JTd на Алфа!!!

Какво им е общото в случая та използват една и съща версия??? BMW и Mercedes използват също една и съща версия, страно!!! Може би ако почетеш още малко ще забележиш, че разликата във версиите е само във вида на конектора.

Наистина ли си мислиш, че всеки PowerBox от предлаганите на посочената страницата е със специален софтуер за всеки производител и двигател?

Публикувано

Мисля си че power box е та'ак работа.Но това си е мое мнение и не ангажирам никой.Като искаш пробвай.Лошо няма.

Публикувано

Напълно съм съгласен, като цяло и аз се опитвам това да кажа.

Публикувано

Важното е че се разбрахме накрая smile027

Публикувано

Винаги съм се дивил на хора, които закачат "някакъв" бокс към колата си на юнашко доверие... Ако бокса не играе по правилата (не е за тая кола или е некадърно изработен), спокойно можете да избушите турбината например.

Ако ще е бокс, гледайте да е нещо сериозно. Друг е въпроса, че цената на сериозните боксове, е >= мапване.

Публикувано
A ти като толкова четящ не забеляза ли, че версия VT101201 се слага и на други автомобили, например като 1,9 и 2,4JTd на Алфа!!!

Какво им е общото в случая та използват една и съща версия??? BMW и Mercedes използват също една и съща версия, страно!!! Може би ако почетеш още малко ще забележиш, че разликата във версиите е само във вида на конектора.

Наистина ли си мислиш, че всеки PowerBox от предлаганите на посочената страницата е със специален софтуер за всеки производител и двигател?

Сигурно правиш разлика между хардуер и софтуер. VT 101201 e типа на устройството, а какъв е софтуера не се казва. Но е сигурно ,че Алфа и Опел имат различен софт в техните устройства, същото е и с БМВ и Мерцедес.

Виж и други производители на боксове:

http://www.chiptuning.com/shop.html?no_cache=1

http://www.steinbauer.cc/bg/products/passenger/

Забележи как се намира верния бокс. Търси се по производител, модел и двигател. Всеки производител разбира се има своя политика за своя хардуер. За кои модели да го ползва и не. Ама това не значи ,че софта вътре е еднакъв.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.