Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Накратко- есента, на входа на гумаджийницата забелязах, че ми е мека едната гума, но бързах и я оставих да да я измият с останалите 3, след което ги пакетирах и прибрах в склада на тъщата. След 6 месеца, днес монтирах пак джантите с летните гуми- въпросната беше спаднала напълно. Откриха тънка карфица, която съм имал малшанса да настъпя непосредствено преди гумаджийницата. До тук нищо интересно, но след лепенето, ми сложиха цели 100 грама баланс. Мрънках, момчето въртя гумата, но не успя да свали до по- малко. Гумата е на 12 месеца и на 3000км пробег, джантата според него е 'нормално права', но не можа да ми обясни защо от 25 грама баланса скочи на 100 грама след повторния монтаж на залепената гума. Дупката е миниатюрна, в почти средата на протектора. Джантата ми е задна дясна. Нямам никакви вибрации до 150 (повече не вдигам със шкодата smile049 ). Тъщата твърди, че това е най- добрата гумаджийница в Ловеч и няма смисъл да ходя на друго място.

Че ще посетя форумния сервиз в София за опит да ми намалят оловото по джантите, е ясно s_flag , питанката е каква е разумната граница за балансираща тежест на една джанта?

Публикувано

Ивчо, ако говорим за 14" на Фабията наистина 100 гр. е много. Единият вариант е да са сложили някаква огромна подложка в гумата да я залепят, или гумата да се е изкривила.

Общо взето дебаланса зависи от няколко неща - Размер и тегло на гумите и джантите и качеството на изработката им. Има марки гуми, които искат много тежести и на малки размери, а има други много качествени които искат по 15-20 грама на 18-19 цола.

Публикувано

Унироял Рейнексперт е, 14- ка.

Сложи много малка лепенка, а дупката беше много малка- от карфица, дори не беше пирон :-k

Ще намина тази седмица след работа Четвъртък или Петък да я пребориш тази гума с джанта- мечта за мангалите smile092

Публикувано

Ако нямаш проблем изчакай 1-2 седмици, че в момента е лудница. Тъкмо ще се видим на спокойствие smile027

Публикувано

Спешна работа нямам, и без това тази седмица ще я поразглобя, за да сменя V68 клапата, имам да вграждем подгряващите одеалца и на лявата седалка, да пера мокета... smile092

Публикувано

Аз също съм с Рейн експерт, но 16" и на този цолаж си поискаха към 100, че и повече грама. При Маджо ги слагах миналата или по-миналата година. Не знам този по-голям грамаж дали говори добре или зле за гумата, но аз съм доволен от возията и държането като цяло /особено на мокро/ за сега.

Публикувано

На джантата се коват толкоз тежести, колкото трябва за да се балансира. След като нямаш тресене и ги намалиш- гумата ще започне да подскача.

Аз имам една със 150 гр. тежести и нямам проблем, с таз разлика, че знам каква е причината. Бандаж. Докато при теб една малка лепенка няма как да създаде дисбаланс, който да се уравновеси със 100 гр. Предполагам причината е друга, но ако гумата е здрава и права мисля няма защо да вършиш упражнения с нея.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.