Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
преди 49 минути, ghost_rider написа:

Чета от няколко дни мненията за аудио техниката с интерес. Не защото съм някакъв маниак, а защото имам един радио-касетофон HITACHI TRK-9100E (вероятно на моята възраст, а може би и по-голям), на който преди десетина години му отказа радиото, но идея си нямам какво му е. Надъхал съм се да го оправя, но се чудя дали да го отворя и какво бих разбрал аз, или да търся човек запознат с устройството и да го давам за ремонт. Някакви препоръки за човек занимаващ се с ремонт на такива динозаври?

В общи линии на старата техника проблемите са механични - превключватели пълни с прах , които не пускат съответната функция.

Другия проблем на аналоговата техника е цофровизацията на ефира т.е. ако пръщи и нищо не лови е по-скоро това .. вкъщи тъста е събрал колекция от стара аналогова техника , от които няма една уретба , която да лови радио както трябва (а сме срещу кулата на Копитото) и за това взех една дребна система , която изкара всичко от ефира с една жичка за антена (така си е фабрично) .. та ти прецени дали да го отваряш.

П.П. Ако има повреда все пак , не търси сервиз .. прегледай по разните му групи "клошари" , които събират и въстановяват такава техника за някой ентусиаст с възможност да го отремонтира.

Публикувано
Преди 2 часа, ghost_rider написа:

имам един радио-касетофон HITACHI TRK-9100E (вероятно на моята възраст, а може би и по-голям)

Произвежда се 1983-84 г. От истинските.

Асене, обикновено старите машини дават проблеми с механиката. Ремъци, ролки... и много рядко с радиото. Касетната част работи ли. Просто питам, едва ли ще я ползваш. Сега е по-важно радиото да работи. Има достатъчно станции за слушане. Може да е нещо дребно. Понякога превключвателите правят номера. С времето се замърсяват или им отслабват контактите. Тези за касета-радио и за смяна на вълните на радиото. Разщракай ги. Иначе си е за майстор. Не го отваряй. За София не мога да ти помогна.

Преди 1 час, The Best Forman написа:

.. вкъщи тъста е събрал колекция от стара аналогова техника , от които няма една уредба , която да лови радио както трябва

Това показва колко са читави. Кой знае какви боклуци е събрал. Гарантирам ти, че това Хитачи ще хваща всичко, наред.

Публикувано
Преди 3 часа, ghost_rider написа:

Чета от няколко дни мненията за аудио техниката с интерес. Не защото съм някакъв маниак, а защото имам един радио-касетофон HITACHI TRK-9100E (вероятно на моята възраст, а може би и по-голям), на който преди десетина години му отказа радиото, но идея си нямам какво му е. Надъхал съм се да го оправя, но се чудя дали да го отворя и какво бих разбрал аз, или да търся човек запознат с устройството и да го давам за ремонт. Някакви препоръки за човек занимаващ се с ремонт на такива динозаври?

Ако касетофона не имал контакт с вода или не е имал намеса от други майстори, най веройатно ключа за превключване режим радио-касетофон или изсъхнали кондензатори към платката с тюнера. Ако има шум и не хваща нищо, провери първо връзката към антената. А пък смяна на кондензатори е мнооого друга работа. За ключа контактен шпрей почти винаги решава задачата.

Публикувано
Преди 2 часа, joro-120L написа:

...

Това показва колко са читави. Кой знае какви боклуци е събрал. Гарантирам ти, че това Хитачи ще хваща всичко, наред.

Всъщност не са .. всички са с откачващи се колони и пет канални еквалайзери с лоуднес .. даже едната система е с пет колони и долби съраунд .. както всяка аналогова система муха да мине и започва да се смущава .. аз слушах преди една-две години радио от ефира на един уокмен и беше голяма мъка да му намеря място със сигнал .. не знам дали знаеш , но и телевизионния сигнал е с обърната поляризация след въвеждане на цифровата ефирна телевизия.

Публикувано

Всъщност не са .. всички са с откачващи се колони и пет канални еквалайзери с лоуднес .. даже едната система е с пет колони и долби съраунд .. както всяка аналогова система муха да мине и започва да се смущава ..

Да, сравнително нова и модерна техника. Колкото е по-нова, толкова е и недоизпипана. И какво като са с тези екстри. Това не означава, че са с читав тунер, фабрично. Моите два касетофона от 80та година хващат с прибрана антена и закопчана на мястото си.

п.п. Гена, забравих да те питам. Тези уредби имат ли телескопична антена. Ако нямат, сложи ли нещо в антенния вход. Предполагам, че това с петте колони е ресийвър за домашно кино, а те нямат антена.

аз слушах преди една-две години радио от ефира на един уокмен и беше голяма мъка да му намеря място със сигнал ..

Какво очакваш от уокмен. Нека да си говорим сериозни неща. Само платката на моите тунери е колкото два уокмена. :)

не знам дали знаеш , но и телевизионния сигнал е с обърната поляризация след въвеждане на цифровата ефирна телевизия.

Чувал съм. Когато се е налагало, ТВ хваща всички ефирни с 20 см. медна тел, бодната в антенния вход. И не живея на осмия етаж на блок. Това е приземен етаж на къщата.

Публикувано

Щом споменахте за уокмен.

1985 година една приятелка имаше HITACHI CP-90SP, касетната част беше с букси и като се изкара се превръщаше в уокмен. Беше уникално за онези години.

Какви умници са били навремето Японците, а сега ги няма почти никакви.

hitachi-cp-90sp.jpg

• Одобрявам 1

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.