Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

За вечни времена = 3 години назад :) Толкова ми казаха, че могат да извадят, като справка - толкова и аз виждам в онлайн банкирането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много отдавна не ми се е налагало да ровя, но от банкиране съм вадил справка за от преди 4-5 години.

Другият момент е, че те нещата си остават като движения в счетоводните книги на банката и могат да бъдат изискани ако се наложи.

А колкото до срива на системата, по-вероятно е да се запали шкафа с 5000 бележки или да я загубиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

последно исках една справка от банка за валутен превод правен преди 6 години. През цялото това време съм клиент на банката, а търсените суми никак не бяха малки (плащане за апартамент). Първо казаха НЕ МОЖЕ. Само 3 години назад. Карахме се, молихме се, накрая стана с някаква молба до регионален шеф и платих някакви такси (май не бяха никак малки).

Та и това със справката във банка не е много сигурно или поне не е никак лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ОББ са ми вадили справка за дневно движение за две транзакции, едната преди 5, другата преди 4 години. Тогава ми струваха по 2 левчета всяка. Факт е, че онлайн можеш да ровиш само три години назад, пък и не ти излиза с подпис и печат на банката, както го искат данъчните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента се зарових в Онлайн банкирането. За Райфайзен от март 2011 се вижда всичко - тогава е открита сметката. За ОББ също - от февруари 2014 се виждат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Unicredit ми показват от ноември 2009-та до сега  :sorry: Май от тогава съм им клиент де  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами защо им "клякаш" ? Те твърдят, че не си ги платил, ти им показваш доказателство, че си. От тук насетне доказателствената тежест е в тях. `наеш кога ще им пиша молби, щото са олигофрени? И като ме изплющят нещо - адвокат, хонорар и довиждане. Сигурно е по-лесно, ама нещо не ме кефи да ходя по тънката линия на съпротивлението и да им клякам пред дебилизма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи в час пик имах възможността да мина по южната дъга и понеже съм минавал в час пик на оковръсния на други градове (европейски), които в час пик приличаха на пълноводна река , а нащо незнам защо ми заприлича на ускорителя на елементарни частици в Церн :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото укротителя на  ускорилите елементарни частици, в другите (европейски) градове, с "реални" действия - тука е застанал зад някоя къща да снима в гръб с камера за хиляди евро.

Редактирано от stanley
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В София има само един ускорител на елементарни частици! Който апропо за малко да бастисат. След като отвориха мола там, говореше се, че ще взривяват тунела за да се обяви ЛНР (люлинска народна република). Пълна автономия, щото като има мол вече и друго не им трябва, нал тъй?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера карам по Тракия посока Бургас... Всичко точно, с октавията съм, карам си и след разклона за Чирпан както си говоря по телефона (на говорител), ама съм натоварен до горе, колата подскочи, ударих си главата в тавана и ми се отвориха и 2те жабки. Пътя пропаднал, на новата "Бойкова" отсечка, около 15-20см надолу, а като дължина 5-8м. В дясна лента само. Майката, сестрата, жената и тн на тия завършени идиоти, строители! Карах си леко, все пак говорех по телефон, натоварен с инструменти догоре. Колата беше и клекнала от тежеста. Резултатът е счупена кора, въздушен спойлер, извади се леко един маркуч на турбопътищата и болки в кръста, вече 2ри ден (имам си дискова херния). Няма такава изродска държава! Звъння на 112 и госпожата ми се цупи, че не съм спрял на място... Да не съм луд на магистрала в БГ да спря в аварийна лента й казвам, преди няколко години познат го смаза ТИР докато сменя гума, заради дупка около Ст. загора, аз на магистрала не спирам! Жената културно ме свърза с КАТ Бургас. Господина на телефона ме изслуша и каза, радвай се, че си ОК, демек здрав, не си първия за това пропадане, ама няма кой да го оправи. Нали имаш каско, ще се оправиш! Пак викам майки, сестри и жени на всички тия келеши. Карайте внимателно там, колеги!

https://www.dnevnik.bg/skorost/2018/09/23/3315493_zaradi_neravnosti_se_vuvejda_ogranichenie_ot_90_kmch/?ref=home_mainStory

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, аз съм бил няколко пъти в Швейцария и всеки път установявам, че там не е за мен. Държава в която могат да ти забранят да се къпеш и да ходиш до тоалетна след 22h не може да ми е пример ;) Иначе там са се вманиачили в темата колела и е съвсем нормално да искат да го вкарат в конституцията/законите/и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, аз съм бил няколко пъти в Швейцария и всеки път установявам, че там не е за мен. Държава в която могат да ти забранят да се къпеш и да ходиш до тоалетна след 22h не може да ми е пример ;) Иначе там са се вманиачили в темата колела и е съвсем нормално да искат да го вкарат в конституцията/законите/и т.н.

e как точно ти забраняват да се къпиш след 22?? Нали си у вас? Или на хотел ?! Отде знаят кога се къпиш?

Ами то нали преди и след секс винаги има къпане бре :D  няма секс ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за другаде съм чувал. В Германия също ме бяха предупредили роднините, ако се къпя да не е след 10, че можело да се оплачат и да ми дойдат на свиждане ченгетата. Модерен свят, ко дъ прайш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси, аз съм прекарал бая време и в двете държави и такова нещо с къпането за сефте чувам??? Нарушавал съм закона от незнание...

А пък сходенето до тоалетна пък съвсем лудо бе. То това си е физиология, то трябва с памперси да спят :)

Не ми се вярва да има подобни забрани или са някакви частни случаи в някакви кооперации с изкукуригали старчоци.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си ходи до тоалетната, ама не пускай водата, че тогава се вдига шум :)

Разбирам ги. Аз за разлика от вас не живея в къща, а в блок. Много си мразя съседите, които си настройват пералните на отложен старт за да работят на нощна тарифа и центрофугата се включва в 4 сутринта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами така е, ама това си е част от удоволствието да живееш в едно голямо семейство. Знаеш кой, кога пикае, къпе се, ебе... и се пере :)

Аз се стремя да не обръщам внимание на подобни неща. Особенно от как съм с малки деца и се налага например да включа прахосмукачката посред нощ за да смуча сополи... Търпят ме съседите и аз ги търпя. Е виж ако зачестят купоните ставам раздразнителен, но на нормалната човещинка гледам да не обръщам внимание. Някак си трябва да се научим да живеем заедно иначе, то не е живот, а постоянна война.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко е чувството всеки път като ги изкарам от чекмеджето, дори и само за да й сваля акумулатора :-)))))))

post-1399-0-50417700-1537714993_thumb.jpg

Редактирано от Alexandar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес попаднах случайно на една мини сбирка на ход/рад род-и и мъсъл-и.

За капак се появи и един TVR. Никога не бях виждал на живо.

post-12942-0-85583200-1537739379_thumb.jpeg

post-12942-0-32892400-1537739412_thumb.jpeg

post-12942-0-40069500-1537739454_thumb.jpeg

post-12942-0-39731400-1537739500_thumb.jpeg

post-12942-0-45433500-1537739522_thumb.jpeg

post-12942-0-50076400-1537739547_thumb.jpeg

post-12942-0-74979000-1537739637_thumb.jpeg

post-12942-0-79748400-1537739666_thumb.jpeg

post-12942-0-89219800-1537739692_thumb.jpeg

post-12942-0-53298800-1537739728_thumb.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

e как точно ти забраняват да се къпиш след 22?? Нали си у вас? Или на хотел ?! Отде знаят кога се къпиш?

Ами то нали преди и след секс винаги има къпане бре  :D  няма секс ли?

Чувало се. Събира се входа, гласуват и решават, че в тази сграда къпането след 22h е забранено. Пускането на водата в тоалетната също. За перални и сие направо забрави. 

Освен това може и кантона да гласува и да наложат същите ограничения за целия кантон. 

Баси, аз съм прекарал бая време и в двете държави и такова нещо с къпането за сефте чувам??? Нарушавал съм закона от незнание...

А пък сходенето до тоалетна пък съвсем лудо бе. То това си е физиология, то трябва с памперси да спят  :)

Не ми се вярва да има подобни забрани или са някакви частни случаи в някакви кооперации с изкукуригали старчоци.

За Германия не знам, но в Швейцария кумата живее точно в такава кооперация и вече е имала посещение от полицията за къпане след 22h. Та беше тегаво като и бяхме на гости, че след разходка 4мата докато минем през банята и то станало 22h ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.