Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

здравейте колеги,понеже ще ми се наложи да сменям акумулатора,и не знам какъв да си избера.

по скоро ме интересува колко ампера да е,иначе нямам възможност за скъпи неща :eusa_naughty:

колата ми е ОК 1 2000 115 коня бензин

сегашния незнам колко е понеже не пише на него но е с 2 дръжки и на едно място ми казаха че бил 74 амп.

и някой хора ми казват че съм нямал нужда от чак толкова голям акумулатор...и затова реших да попитам тук  :D/

благодаря предварително

Публикувано (Редактирано)

Ами бензин си. Наиситна няма нужда от 74Аh. Аз бих сложил нещо около 60Ah. Гледай да е читав като марка и производство, това е важното.

Редактирано от Цецо75
Публикувано

74 Ач е много, като за тоя двигател.

Тъй че дори и 55 Ач - ще ти свършат съвсем прилична работа.

Пък вече ако имаш повече електронни джунджурии на борда - избери 60 Ач.

Но 74 - е прекалено мощен, тежък, и естествено, скъп.

И наистина, гледай да е читав като марка и година на производство - както казва колегата.

Примерно, АС Делко, Ексайд, Бош..... Това са марките.

А конкретно Ексайд - хем са много добри, хем и не кой знае колко скъпи! :doubleup:

Колега привет,

Не знам какво разбираш под скъп акумулатор, но за мен най-добрите са на Делко.

Преди години, когато си купувах за Вектрата този ампераж (мисля е повече от подходящ за твоя мотор) струваше малко под 150лв. Карал съм го 3 пълни години ( зима и лято), като преживя и едно забравяне на фарове от над 4 часа. Никога не съм има проблем с него, а собственика на колата след мен предполагам също...

Акумулаторите на Монбат също са много достойни, макар някой хора да хейтват българската продукция. Вектрата ми преди Делкото беше с Монбат който също беше на 3 + години. Цените там са малко по ниски и мисля, че около 100 лв. ще си вземеш приличен!

Само за информация, в момента на Октавията съм със такова Делко, мотора ми е 1.8 125к.с. Както казаха и момчетата по-нагоре, хубавото в случая е, че бензина не е кой знае каква претенция=)

Поздрави!

Редактирано от pepino
Публикувано

благодаря за добрите отговори колеги ... информацията ми е напълно достатъчна и полезна

Поздрави

Публикувано

Здравей колега, и аз преди известно време смених акомулатора :) Спрях се на Varta Silver серията, като самата батерия е 63Ah... Като пари.... аз го взех за 150, а в нета може да се намери за до 170 макс, като повечето фирми дори предлагат доставка, монтаж и замерване на място :)

Здравей, колега. Аз съм с Berga Power block вече 4 години зима и лято и все едно е още нов. Просто съм изключително доволен.

Поздрави.

Редактирано от pepino
Публикувано

Извинявам се на модератора за предишния ми пост.

Бях пуснал линк към търговски сайт без да се усетя, че ще е реклама.

Просто исках да помогна на колегата.

Взимам си бележка. :sorry:

Публикувано

Здравейте и от мен. Въпреки, че зимата мина и температурите се покачиха, аз трябва да сменям акумулатор. Skoda Octavia 1,9TDI 110. Кой е оптималният вариант за мен (волтаж, капацитет, стартов ток, ляв или десен +).

Публикувано

Волтаж - хайде сега, не ми казвай, че Шкодата ти е със 6 волтова инсталация! :D

Капацитет - от порядъка на 62-70 Ач.

И лично аз избирам акумулатор със същите размери - а не нещо по-голямо, и съответно с много по-голям капацитет - защото много държа на пластмасовата кутия, която го прикрива.

Най-малкото - защото не го цапа водата и калта.

И при това положение - капацитетът е тоя.

По-големия - ако имаш повече електронни гъзарии в колата.

А по-малкия - ако колата ти е по-гола.

Ляв или десен - сегашният ти какъв е? Ориентирай се по него, и купувай такъв.

Иначе за марка - горе са посочени няколко, и която и да избереш, няма да сбъркаш.

Конкретно аз съм взел Ексайд - сив, тип Премиум, 64 Ач, с по-висок стартов ток, 640 А - което е добър избор за дизел.

Иначе старият ми беше Варта, стандартен, 61 Ач, със 540 А стартов ток.

Както виждаш - разликата е сериозна в полза на Ексайда. :doubleup:

ами погледни този, който искаш да сменяш, колега и вероятно сам ще си отговориш на всички въпроси.

п.п. ако е "волтажа" е различен от 12V, ша си единствената в света бройка :P

п.п.п. колегата ме е изпреварил, ама само да вметна нещо - 70 Аh ша малеят, особено при ниски температури. гледай да е поне 90 Ah и 700 А стартов ток.

Редактирано от joro_kem
Публикувано

Благодаря за съветите. Колата е 2-ра ръка и не знам дали да вярвам на акумулатора, който се предаде след 2 месеца експлоатация. А и няма как да погледна под капака, защото колата е в сервиз да проверят дали няма проблем с ел. инсталацията.

Публикувано

Аз си поръчах акумулатор от един сайт 77Ah марка Formula за 93лв. Сега остава да видим колко ще "изкара"!

• 2 месеци по-късно...
Публикувано

На Шкода Фелиция два пъти купувах Монбат от най-скъпия модел към момента на закупуването, изкарваха максимум 3 г. и умираха тотално. Повече няма да си купя. На Шкода Фабия оригиналния(някъква марка Acuma) ми изкара повече от 7г. и вече взе да пада. Миналата седмица поразпитах и си взех AC delko. Ще видим как ще се държи.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.