Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Седалката на малката е на задната седалка, в ляво. Подкрепям всички изказани мения против закрепянето на детската седалка на средното място и мога да допълня, че когато е в някой от двата края на задната седалка е по-комфортно за възрастния, който седи до нея (при мен основата на детската седалка е доста широка и си заема място като за възрастен), особено на дълъг път. Иначе сенниците не издържат много време на мястото си, за това реших въпроса кардинално - няма сенници.

Редактирано от kokarosta
  • Отговори 379
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Илко Такев

49

• nikigorgo

25

• Lachezar

24

• carrot

19

Най-много писали в темата

Публикувано

Аз дълго време го държах в средата, за да я виждам по-добре и да ми е по-достъпна, ако трябва да се обръщам нещо. Не виждам какво ви притеснява в захващането - ако седалката е без isofix, то няма разлика къде я слагаш...т.е. коланите са си едни и същи на всяко от трите места отзад. Наистина както беше писал някой горе по-неудобно за родителя е слагането и ваденето на детето.

Сега вече като са две децата това в средата не работи, защото като са едно до друго столчетата по-гплямото дете бъзика/тормози бебето...затова в двата края или едно до друго само, ако има и възрастен отзад.

Публикувано

...

... Седалката там е по-вдигната и столчето се клати. Не стои толкова сигурно, колкото на другите две места. Освен това се губи задният подлакътник, който ние много използваме...

Естествено, на задната седалка обикновено има три места, всяко с колан и те могат да се позлват за целта ;)

Публикувано

По мое време нямаше такива екстри, като бебешки седалки - става въпрос за дъщерята, а не за моето детство ;)

Ако искате го приемете като съвет:

Монтирайте бебешката седалка отзад в дясно. Там е най-безопасно, без да се съобразявате от преминаващи автомобили при отваряне на вратата и "маневриране" с детето.

Публикувано

По мое време нямаше такива екстри, като бебешки седалки - става въпрос за дъщерята, а не за моето детство ;)

Ако искате го приемете като съвет:

Монтирайте бебешката седалка отзад в дясно. Там е най-безопасно, без да се съобразявате от преминаващи автомобили при отваряне на вратата и "маневриране" с детето.

Подкрепям!

Само да допълня - доказано е, че отзад, вдясно, е най-безопасното място! Извън това, че средното място е по-неудобно за слагане и вадене на детето, помислете какво би станало, ако камък или друг предмет удари предното стъкло - ако детето е в средата, парчетата стъкло/предмета биха го ударили директно, а зад седалките е защитено и шанса да бъде ударено е почти нулев...

Публикувано

Моето столче се закрепва на три точки от колана и на средното място губя едната опорна точка.

Доказано е, е най- опасното място е предно дясно, а най- безопасно- задно дясно. В аудито имам бегове точно до столчето и малко ме притеснява- имам и бег- завеса, който е ОК, но този в облегалката на задната седалка все си мисля, че ако недай боже се наложи да се отвори, може повече да навреди отколкото да помогне и ми се въртят идеи да го шунтирам със съпротивление. Какво мислите?

Бега е в най- външната част на облегалката отзад, в ляво на колана:

10626597_10152310708718616_3059386907463

Публикувано

Детското столче не разчита на беговете. Дори и да се отворят (отзад са само завеси) нямат контакт със столчето и детето (стига то да не се откачи).

Публикувано

Работата е, че имам и в задните облегалки, които се падат точо на граничната зона между столчето и седалката. Тези бегове ме притесняват.

ама те пак са завеси, или по-скоро малки балони. На седаните са там, при комбитата са там или в колонката м/у задната врата и задното стъкло.

Като се отворят ти се удряш в тях, а не те в теб. Малки са щото се предполага, че трябва да си с колан. Детското столче е статично, не мърда от място и бега не го достига (ако някой не вкара вратата в купето де, ама тогава пак по-добре с него отколкото без).

пример: http://media.caspianmedia.com/image/5fba403b1526ee53385cfa66161cc000.jpg/crop:614x300:27:36

Редактирано от superba
Публикувано

Ясно, няма да закачам нищо там :)

• 7 месеци по-късно...
Публикувано

Днес поръчах детското огледало. Исках да го поръчам още с автомобила, но го бяха спряли. Преди седмица го видях в супершкода за 25 евро и мислех да го поръчам. Днес реших да проверя в ЕТ и бях приятно изненадан. Цена 36лв. и доставка 2 седмици. Поръчва се по код за Фабия 3, защото за Октавия е изчерпано, но ме увериха, че са еднакви. Като дойде ще пиша.

Публикувано

Оо Драго, чакам да го видя :) Писна ми само да се повдигам или дори обръщам в движение, за да видя какво се случва отзад...

Днес поръчах детското огледало. Исках да го поръчам още с автомобила, но го бяха спряли. Преди седмица го видях в супершкода за 25 евро и мислех да го поръчам. Днес реших да проверя в ЕТ и бях приятно изненадан. Цена 36лв. и доставка 2 седмици. Поръчва се по код за Фабия 3, защото за Октавия е изчерпано, но ме увериха, че са еднакви. Като дойде ще пиша.

Абсолютно еднакво е за всички Шкоди. Имам едно вкъщи, купено от Супершкода за fhman. Не очаквайте кой знае колко от него - огледалото е с много голяма кривина, за да има по-голям обхват, и доста отдалечава обектите. Но все пак върши работа и пасва идеално на интериора. Аз използвам това от снимката. Номер за поръчка във VW - 000 072 549 A, цена 38 лв.

post-10951-0-77550400-1435726639_thumb.jpg

Редактирано от Илко Такев
Публикувано

Павка, ако огледалото е със закрепване като това дадено на снимките в Супершкода, при теб май няма да стане заради панорамния покрив - not for cars with sunroof control panel in the main front windscreen

Може да видиш тук: http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA-III/Octavia-III-Additional-interior-CHILD-MIRROR-original-Skoda-Autoas-product-BEIGE

Предполагам при теб е точно така.

Иначе в каталога на Октавия 3 закрепването е различно и на снимката е монтирано точно на автомобил с въпросния панел.

Явно това е разликата между модела за Октавия и Фабия, който се предлага в момента.

Илко, кривината е наистина голяма (може би излишно голяма) и се вижда на снимката от каталога, но може би е донякъде добре, защото предполагам цялата задна седалка ще може да се вижда и от дясната предна седалка. С огледалото на VW вижда ли се цялата задна седалка от шофьорското място? За мен това е важно, защото скоро чакаме второ дете.

Драго, виждам, че си и в Пловдив, ако искаш ми звънни, за да го видиш на живо, преди да е пристигнало твоето. Номерът ми е 0886777750.

Ето малко снимки от моята кола:

post-10951-0-75989300-1435777336_thumb.jpg

post-10951-0-05526900-1435777348_thumb.jpg

post-10951-0-13239400-1435777361_thumb.jpg

post-10951-0-32704600-1435777372_thumb.jpg

post-10951-0-65983200-1435777382_thumb.jpg

Публикувано

Илко, мерси за снимките. В Пловдив ще съм другата събота и неделя и при възможност ще звънна да се видим и запознаем.

Публикувано

Илко, и на мен ми харесва как стои, ама мисля да си го прибирам вече заедно с останалите джуджавки. :) Довечера късно кацам в София и в петък сутрин ще се чуем. Не ми се иска да ви развалям уговорката с колегата, ама в понеделник пътувам за Варна и мислех да ми ги пуснеш по Еконт до Велинград. Много ми се искаше да се видим и да си взема лично нещата, така го бях планувал, но жената е направила график и съм безсилен :unsure: А можеше и клубна среща да заформим :BangHead:  В петък като се чуем ще се разберем. 

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Взех огледалото, но все още не съм го сложил. Леко съм разочарован от качеството. Не е със стъкло, а е пластмаса с някакво покритие, което се драска изключително лесно при забърсване. Освен това се вижда по-мътно, като в лека мъгла. Друг недостатък, е че прилепва плътно между тавана и огледалото за обратно виждане. Ако шофьорът е по- висок от мен (1.84) може да не успее да си нагласи огледалото. Иначе ще върши работа. Кривината е доста голяма и цялата задна седалка се вижда и от двете предни седалки.

Илко, огледалото от VW със стъкло ли е?

Публикувано

Всичко което е написал колегата го потвърждавам. Предполагам не е стъкло за да се докара кривината. Ще попитам стъклари, дали могат да изработят огледало с такава кривина, но се съмнявам. Като изключим леко мътната "карина" аз съм доволен. За моя ръст (1.80) е ок. По-високите предполагам си свалят и седалката по-надолу. От предните две седалки се вижда почти всичко на задната. Опитах да направя снимки на това което се вижда в огледалцето, но понеже е леко мътно и не се получава. Който ще поръчва е добре да види, ако може, първо на друг колега. Може и да не му хареса.

Взех огледалото, но все още не съм го сложил. Леко съм разочарован от качеството. Не е със стъкло, а е пластмаса с някакво покритие, което се драска изключително лесно при забърсване. Освен това се вижда по-мътно, като в лека мъгла. Друг недостатък, е че прилепва плътно между тавана и огледалото за обратно виждане. Ако шофьорът е по- висок от мен (1.84) може да не успее да си нагласи огледалото. Иначе ще върши работа. Кривината е доста голяма и цялата задна седалка се вижда и от двете предни седалки.

Илко, огледалото от VW със стъкло ли е?

Изглежда ми, че е стъкло. Според мен се вижда по-ясно от това на Шкода, но пък обхватът му е по-малък. Обади ми се, за да го видиш първо, ако си решил да поръчваш.

Най-накрая намерих време да монтирам спойлера на петата врата.

post-10951-0-19247200-1437372280_thumb.jpeg

post-10951-0-59007600-1437372287_thumb.jpeg

post-10951-0-38253300-1437372295_thumb.jpeg

post-10951-0-79467800-1437372304_thumb.jpeg

Илко, супер е станало!!! Ефирно... яко е!

Поздрави

Редактирано от shaft
Публикувано

В крайна сметка реших да го сложа и ефектът е повече от положителен. Спойлерът е много малък и дискретен, но промени съвсем облика на задницата. При мен с широките гуми 225 mm задницата изглежда още по масивна. Въпреки че, заради тъмносивия цвят си мисля, че леко се губи. При по-светлите цветове ще се откроява още по-добре.

Публикувано

.....

Илко , супер е станал. Поздравления.

Това беше единственото нещо което неуспях да направя на мойта ... засега :P

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.