Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Имиджът на Шкода: 2014

PUF-PAF

Recommended Posts

Докато Фолксваген спъват развитието на Шкода, въпросът с имиджа ще си стои. Няма как да е иначе, защото Шкода вече не решава самостоятелно. Възходът на Шкода и разпространението й на западните и азиатските пазари се случват именно като част от концерна. Малко значение за днешните пазари има имиджът отпреди 60 години или този по времето на "соцпериода".

От друга страна не мога да си представя как Шкода биха си извоювали обратно свободата. Чешката държава да изкупи обратно акциите на ВАГ????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 85
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• The Best Forman

6

• PUF-PAF

6

• bega4kata

6

• Стоян

5

Най-много писали в темата

Отделно, че на съвременния пазар, имиджа на Шкода се дължи именно на това, че е "евтиния" VAG.

Аз мисля, го казах и преди - ако Шкода не беше VAG, 90% от сегашните ползватели на Шкода, щяха да карат..... VAG. Аз в това число.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цецо, май май си прав. Аз преди октавията съм карал само една 120, но пък два голфа. За мен примерно октавия 1 е по-добрата голф 4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нека да го кажем по друг начин, ако Рено бяха купили Шкода (вместо Дачия), нещата щяха да са доста по-различни. За Шкода е по-здравословно да има имиджа на по-евтиният голф :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според тези две статии в Аутобилд, имиджът на Шкода ще се повиши. (прегледайте сравнителните таблици в края на статиите)

http://www.autobild.de/artikel/vw-passat-skoda-octavia-test-3797771.html

http://www.autobild.de/artikel/bmw-3er-skoda-octavia-test-5091176.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А чували ли сте приказки като:" Ей ти как можа да дадеш 30 бона за Шкода аз за тези пари щях да си взема такова БМВ,Мерцедес или Ауди"

През всичките години, в които карам коли с марка Шкода (от 2007г. насам), перманентно слушам реплики от сорта на "За тия пари можеше да си купиш еб*ти бавареца". Коментарите станаха особено ожесточени, когато купих сегашната си кола - на старо и на цена доста над средната, на която вървят бившите БМВ-та, Ауди-та и Мерцедеси, които тукашните търгаши пробутват с етикет "уникат". А след като споделих, че следващата ми кола ще бъде нова Шкода, един от близките ми приятели ме застреля с "Ти си луд! Толкова пари за тая имитация на VW... "

Има някакво негативно отношение към Шкода (нищо чудно типичната българска комплексарщина и желанието да демонстрираме "статус" всячески да играят роля за това), обаче... лично мен това не ме вълнува никак. Отлични коли, на добра цена. Не мисля, че нещо друго на пазара бие Шкода като съотношение цена / качество.

Някой по-напред беше споменал за негов познат с гола като пушка BMW 3 серия за 70k. Имам същия пример в офиса - 3-ка с двулитров дизел, без почти никакви екстри, с рефлекторни фарове. Колегата ми даде над 70 000 за нея. Паркирана до Octavia RS за 20k по-малко на друг мой колега, изглежда нелепо тази кола от "премиум" марка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво им се връзвате на разни комплексари. Айде до цената да спират да плещят, но и по пътищата, като ги изпревари Шкода и почват едни стойки и форсирания, да те изпреварят и после пак връщат газта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... като ги изпревари Шкода и почват едни стойки и форсирания, да те изпреварят и после пак връщат газта.

Ивчо, връщат щот' харчи много, бре... Аз не връщам, даже чух от клиенти, че ми е излязло име - по магистралата, ако ми се газирал така някой, винаги съм го бил изяждал, без да връщам газта доста дълго време... Мани-мани...

За 70 ”бонбона” през 2015та... и пред мен да светят рефлекторни фарове в ”премиум” марка... по-добре Дачия, да не ме е яд.

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина си натискат, като ги изпревари Шкода. Наскоро бях с един приятел в колата и беше станало дума точно за това. Решихме да си направим един експеримент.... ей така за спорта. :fiu:  На светофар изравнен с келеш в ''шукаритетна'' кола. С бърз старт -  2-ма от 3-ма ми се вързаха на акъла.   :banger_2: Естествено за да ги предизвикаш, малко преди да светне зелено трябва да си поиграеш мъничко с газта.... много бързо палят тогава! :)

Редактирано от Mahorec
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 70 ”бонбона” през 2015та... и пред мен да светят рефлекторни фарове в ”премиум” марка... по-добре Дачия, да не ме е яд.

Абсурдна покупка. Аз все още не мога да повярвам, че само заради логото на капака някой би предпочел много, много базово BMW пред натъпкана догоре с благинки (и въпреки това) значително по-евтина и отлично направена Шкода. А за капак репликата "Ама е BMW, вие ги карайте тия чешки кошове". :D

Иначе е факт това, че разни състезатели с немски премиум коли, на които след 500 - 600k километра пробег им е останала само емблемата, полудяват, когато ги изпревари някой "чешки кош". Ако човек е в настроение, е забавно да ги прескача по няколко пъти с лекота и да гледа как се газират. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.