Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Извинете ме за невежеството, но съм нов във Форума и не знам къде и как да си задам въпроса. Може ли някой да ми обясни как да си включа круиз-контрола на Шкода Октавия 2

Публикувано
Публикувано (Редактирано)

Предполагам, че щом питам, автомобилът ти е оборудван с тази функция (и съответните превключватели).

От горната страна на лоста, с който се превключват дългите светлини и мигачите, има един допълнителен превключвател с три положения - ON, CANCEL, OFF. Преместваш го на ON. На челната страна на превклювателя за мигачите има един двойнодействащ бутон с означение RES/+ и SET/-, с който увеличаваш или съответнo намаляваш скоростта, или възстановяваш последно зададената скорост.

Редактирано от Илко Такев
Публикувано

Май аз съм си индианец :) Пуснах го с ON, после натисках SET и нищо не стана. После натисках RES/+ и SET/- и пак нищо не стана. Пробвах ги в различни комбинации и нищо не става. Дали не е прецакан круза? А не трябва ли някаква лампа да свети на километража че круза е включен. М/у не съм в България. Задълвжително ли трябва да съм на 5-та за да го включа?

Публикувано (Редактирано)

Скоростта ти трябва да е над 20 или 30 km/h (при октавия 3 е 20 km/h, за Октавия 2 не съм сигурен). Няма значение на коя предавка караш. На таблото излиза зелена индикация - символ на километраж със стрелка за зададена скорост.

Редактирано от Илко Такев
Публикувано

аха.... на мен такъв знак не ми излиза.... странното е че на диагностиката вчера не показа никаква грешка там ....

Публикувано

Явно има някакъв проблем . . .

Публикувано

Колега , трябва да си над 40км/ч (поне моя е така на Окт 1 ) и след като си достигнал желаната скорост вкл. на ON и задържаш RES /+  (горното на двойнодействащия) ...  

Публикувано

Отивам да пробвам ама най-вероятно има някакъв проблем понеже не светва никаква лампа когато си на позиция ON :( . Дали има някакво реле изгоряло, бушон ли.....? 

Публикувано

Започни с проверка на предпазителите (бушоните) първо.

Публикувано

До сега рових но не можах да намеря кой е бушона на круза 

Публикувано

не светва никаква лампа когато си на позиция ON :(

Няма и да светне. Светва когато натиснеш страничния бутон.

Публикувано

ако държиш спирачка или съединител,дори и леко също няма да се включи. 

Публикувано

Няма и да светне. Светва когато натиснеш страничния бутон.

Брат, не иска да тръгне.... натисках .... протърках го .... не иска.... накрая ще сложа една тухла на гаста и да свършвам с тоя "КУРЗ" контрол .... един ми каза, че ако са ми различни гумите(задните и предните) няма да иска да тръгне ама на Кипърски майстори нямам много вяра :( .... Но и гумите са ми ОК-еднакви са. Значи с риск да прозвуча много прост – Карам и включвам ON, достигам да кажем 70 км/ч, на 5-та скорост и натискам SET/- отпускам газта и нищо, скоростта пада. 

Публикувано

Бостане, засили колата, в момента в който пуснеш педала за газта и си преместиш крака, натисни СЕТ. Не натискай СЕТ докато още държиш крак върху газта. Автопилота подържа скорост, докато не приложиш действие върху някой от педалите.

Публикувано

Няма значение дали газта е натисната в момента на натискане на бутона. Колегата да ходи някъде на диагностика.

Публикувано

Абсолютно няма значение дали кракът е върху газта или не - темпоматът се включва. Колата е за диагностика и оправяне на проблема.

Публикувано

колега, опитай със задържане на бутона on плътно наляво (при задържане колата ускорява, без да натискаш педала на газта) - при мен това работи, с бутоните + / - имам проблем - трябва да ги задържа силно и задълго, за да сработят. индикация на таблото липсва. темпоматът е монтиран в ЕТ и е оригинален, но явно има проблем с монтажа...

Публикувано

Може да не е активиран темпомата, щом и грешки не записва...

Публикувано

... индикация на таблото липсва. темпоматът е монтиран в ЕТ и е оригинален, но явно има проблем с монтажа...

Не мисля, че е проблем с монтaжa, при мен всичко си рaботи коректно, но лaмпa нa тaблото пaк нямa ;) Aз също предлaгaм нa колегaтa дa пробвa директно със зaдържaне нa +, докaто aвтомобилa зaпочне дa ускорявa без дa е нaтиснaт педaлa нa гaзтa :)

Поздрaви!

Публикувано

Не мисля, че е проблем с монтaжa, при мен всичко си рaботи коректно, но лaмпa нa тaблото пaк нямa ;)Aз също предлaгaм нa колегaтa дa пробвa директно със зaдържaне нa +, докaто aвтомобилa зaпочне дa ускорявa без дa е нaтиснaт педaлa нa гaзтa :)

Поздрaви!

Именно ;)  , ако пак няма ефект , явно наистина е проблем с темпомата :sorry:

Публикувано

Може да не е активиран темпомата, щом и грешки не записва...

:doubleup:

Публикувано

Тия дни ще я закача за някой компютър за да разбера какво се случва. Благодаря на всички за оказаната помощ. Ще пиша ако има някакви промени.

• 4 седмици по-късно...
Публикувано

Колега Bostan, откри ли проблема!? Напиши какво се случи,защото така ще помогнеш и на други (пр. аз имам абсолютно същата болка като твоята)... в края на краищата форума е за това, за да обменяме опит, идеи и да споделяме решаването на възникнали проблеми!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.