Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Японче от Плевен

desislav stanev

Recommended Posts

айдеее, ЧНГ! Движиш ли я? Все някоя задномоторка трябва да се движи и зимата :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, __smirnoff__ написа:

айдеее, ЧНГ! Движиш ли я? Все някоя задномоторка трябва да се движи и зимата :D

Движа я, но ми се иска да споделя някои неща с вас, за да взема най-правилно решение.

Преди четири години заживях перманентно на село. Тук и работя.

Имам гараж тук и Шкодата седеше в него.

Обаче, селският живот не ми оставяше време за нея - постоянно имам друга, по-належаща работа..

..И това неминуемо рефлектира върху нея - в един период не бях я карал около година и когато накрая се наканих, останах без спирачки. Помпа.

Имах комплекти с нови, оригинални гумички. Разглобих и ги смених, но не се получи...

Стоя така още половин година, преди да купя нова помпа от Симеоновско.

Аайде още половин година нямаше кой да я монтира..

Сега, за работата ми - свързана е с обикаляне на селското землище - черен път с гори покрай него. 

Ползвах един Голф 3 за тая цел, като с него ходех и до града 3-4 пъти месечно. Голфът започна да се предава, най-вече купето, което реши съдбата му да се "прероди"...

Взех "нова" кола съвсем скоро, но тя е хубавичка и не мога да я карам по черните пътища...

Много мислих и реших - ще ползвам Шкодата за работа. Вместо да ми седи в гаража и да не я поглеждам, ще я карам из горите.

Тя има нужните височина и проходимост за целта.

Речено - сторено. Монтирах новата помпа, обезвъздуших и ...

отново "в боя". Перфектна, както винаги!

Сега, чувствам необходимост да споделя с вас тези неща, дали съм взел правилното решение?

Ще се радвам да споделите вашите виждания!

Поздрави!

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, __smirnoff__ написа:

Все някоя задномоторка трябва да се движи и зимата

Добре, че има кой да ви отсрами😁

IMG_7710.thumb.jpeg.2787bbf92edb94116ce1c7f207a3f0d5.jpeg

Преди 1 час, desislav stanev написа:

Сега, чувствам необходимост да споделя с вас тези неща, дали съм взел правилното решение?

Аз не виждам голям проблем, така или иначе ако седи в гаража без да се пипне 10 години, ще почне да се съсипва. Що да не се кара, ако внимаваш и си я пазиш🙂

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Rosen Raychev написа:

IMG_7710.thumb.jpeg.2787bbf92edb94116ce1c7f207a3f0d5.jpeg

Аз не виждам голям проблем..

..Що да не се кара..

Благодаря за мнението!

Хареса ми снимката ти, време е да покажем на градските и селските "паркетници" какво е истинска проходимост..😀

IMG_20250114_132426.thumb.jpg.cc6daf558a80f97e6ee921f4f86b7402.jpgIMG_20250114_132406_1.thumb.jpg.e75e256851a6bc8eb0f2ad077ca8879a.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, desislav stanev написа:

Ч.Н.Г.

.......

Ще се радвам да споделите вашите виждания!

Поздрави!

Поздрави и ЧНГ, Десиславе! Живи и здрави и приятни моменти с любимото хоби! 🎼 🔊

Всеки с приоритетите си. ;) Според мен си взел правилно решение. Подходяща е за целта. Важното е колата да ти върши работа. А тази ще ти служи още доста време, защото е здрава, запазена ... просто няма какво да се развали. Кола с елементарна поддръжка.

На 15.09.2020 г. at 16:09, rsk написа:

Тази страхотна, бяла японка е набор с моята, а и на Жоро по спомен също беше 1990-та...
Бихте ли споделили номерата на купетата, за да видим дали са близки серии.
Моята бежова 120-ка е с буква "L" и цифри 3816515.

На 15.09.2020 г. at 19:47, desislav stanev написа:

номерът е 3811594

На 15.09.2020 г. at 21:25, joro-120L написа:

моята е ... L 3816673

Преди 10 часа, Rosen Raychev написа:

Вместо да се правиш на интересен, да беше си попълнил номер на рама за статистиката и да видим коя е най-новата от последните 5 степенни 120, 90та година, викам аз. ;)

Роска, аз като съм карал 120ка на сняг, ти не си бил роден. Ама сняг да видиш. Като танк е.

На предния капак имаш повече, отколкото на пътя.

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, ние с Роската rsk се запознахме миналата година на Дракона и още тогава ми щракна номера за статистиката, ето го и за вас: L3806674

В Пловдив знам за още две 120ки с 5 степенни кутии, но не мога да кажа коя година точно са. Едната е бяла в не лошо състояние и живее на последната спирка на рейсовете в Смирненски, а другата е сива изоставена да се разлага от години отстрани на надлеза на асеновградско🙂

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Rosen Raychev написа:

L3806674

Дъртанян си. Може би е 89-та.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, joro-120L написа:

Дъртанян си. Може би е 89-та.

Нормално е да е поо-далечна от вашите като номерация, понеже е купувана в Германия. Принципно годината би следвало да е 10тия знак - L, което е кода за 1990:
skodavin.thumb.jpg.e5c857721e2b427e5081e8533150dd49.jpg

Линк към сайта, на който му е интересно: https://www.auto-vin-decoder.com/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Rosen Raychev написа:

10тия знак - L, което е кода за 1990

Да, Роска. Знам го това с буквите. Колите ни са 1990та г. Буквата определя.

Номер на рама го приемам за пореден номер или номер по ред на производство. Тоест, колкото е по-голяма цифрата е по-късно произведена. Може да ми е грешна логика. Не знам и колко коли излизат на ден от завода.

Може и тази поредност да включва всичко, което се произвежда в завода и да няма дублиране на номера. По него време се произвеждат 120, 135, 136, Фаворит... Доколкото си спомням, за всички години от 120 са произведени около милион бройки, а тук номерацията започва с 3 ... ...

Моята е купена на 25.01.1990г. Това не означава, че на този ден е внесена.

Докато я сглобят и изкарат от завода, после на влака за Бг.... Даже си мисля, че и моята може да е 89та г.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Rosen Raychev написа:

Принципно годината би следвало да е 10тия знак - L, което е кода за 1990:

Само да допълня за разшифроването на номера. TMB12MOOLL ...

12 е Шкода 120. МВ предполагам е Млада Болеслав, защото имат и завод в Квасини, където са сглобявали Рапид.

п.п. Тази теория с МВто не издържа май, защото и номера на Супърба започва с ТМВ, а е произведен в Квасини.

Има и още една буква след това. Може би е тя. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колите са, за да се карат и да носят удоволствие! По-добре да се возиш в нея вместо да седи в гаража. 

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

Само да допълня за разшифроването на номера. TMB12MOOLL ...

12 е Шкода 120. МВ предполагам е Млада Болеслав, защото имат и завод в Квасини, където са сглобявали Рапид.

п.п. Тази теория с МВто не издържа май, защото и номера на Супърба започва с ТМВ, а е произведен в Квасини.

Има и още една буква след това. Може би е тя. :)

А може би ТМВ означава Завод Млада Болеслав .. поне така каза гугъл - завод -> továrna

П.П. Между другото Формана ми е с 10 -та буква О и произведен октомври 1992 , а е внесен декември 1992 от Чехия .. та ако ги броя правилно L отговаря на 1989.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм, Гена. Сигурно завода МВ е "корабът майка", а Квасини е филиал. Може следваща буква, след ТМВ да казва това. Ако изобщо са въвели в номера да се знае, че е произведен в Квасини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето как се тълкуват номерата според Цедрих .. т.е. дали е в Млада Болеслав или Квасини няма значение , всичко е на Шкода.

Untitled.jpgUntitled1.thumb.jpg.96572bdc7a83cb585a4f99223c0095b8.jpg

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, The Best Forman написа:

Между другото Формана ми е с 10 -та буква О и произведен октомври 1992 , а е внесен декември 1992 от Чехия .. та ако ги броя правилно L отговаря на 1989.

Този декодер какво каза? https://www.auto-vin-decoder.com/

Аз проверих моята и годината е 1990. Ама това го знам отпреди 15 г. :)

/защо започват от 80та и какво става преди 80та, не мога да кажа/

На 3.02.2010 г. at 0:38, txl написа:

A=1980

B=1981

C=1982

D=1983

E=1984

F=1985

G=1986

H=1987

J=1988

K=1989

L=1990

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.П. Между другото Формана ми е с 10 -та буква О и произведен октомври 1992 , а е внесен декември 1992 от Чехия .. та ако ги броя правилно L отговаря на 1989.

При мене 10-та буква R,която отговаря за 1994 и първа регистрация началото на февруари 1994 г. От България! Това значи че е купен има- няма месец след като е произведен ако съм разбрал правилно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

Този декодер какво каза? https://www.auto-vin-decoder.com/

Аз проверих моята и годината е 1990. Ама това го знам отпреди 15 г. :)

/защо започват от 80та и какво става преди 80та, не мога да кажа/

Или аз не мога да броя , или тоз декодер е сбъркан - J е десетата според моите десет пръста .. а може да е въведен преди 1980 VIN номера знам ли :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, The Best Forman написа:

Или аз не мога да броя , или тоз декодер е сбъркан - J е десетата според моите десет пръста ..

А нулата броиш ли? Като година.

преди 11 минути, The Best Forman написа:

.. а може да е въведен преди 1980 VIN номера знам ли :)

Или е свършила азбуката и започват отначало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, joro-120L написа:

А нулата броиш ли? Като година.

Или е свършила азбуката и започват отначало.

И да я броя и да не я броя L се явява 12 , а О 15 .. според един материал в нета от 1970 - 1979 използват цифри от 1-9 , 1980-2000 започват с букви и т.н. .. май е въпрос Шкода от кога са започнали да ползват VIN.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

И да я броя и да не я броя L се явява 12 , а О 15 .. според един материал в нета от 1970 - 1979 използват цифри от 1-9 , 1980-2000 започват с букви и т.н. .. май е въпрос Шкода от кога са започнали да ползват VIN.

Да, ама в немската азбука L е десета буква, а О е тринайста.

Мисля, че чехите са доста по-свързани с германците, отколкото с ингилизите.

Ооо, объркал съм, 12-та е L, сори!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да я броя и да не я броя L се явява 12 , а О 15 ..

Горе в моя цитат е 11-та по ред. Липсва буквата I от списъка.

Оцапахме темата. Ако модератор прецени, може да премести спама тук:

п.п. По спомен, линка който съм дал в тази тема е за букви и години, но за съжаление не се отваря. И сигурно са били само за задномоторни, защото са до 90та година. От там нататък не знам колко още букви са "изяли". Т.е. може и да не се търси закономерност в реда на латинската азбука.

http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=90 ... и по-долу @txl коригира данните от този линк.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.