Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравей те !Решихме да си сменим семейния автомобил и се ориентирахме към Шкода Румстер.Ходих да гледам една във Варна на външен вид перфектна запали от 4оборот.Абе с една дума влюбих се ,обаче като  погледнах отдолу какво да видя дълбока корозия по задния мост и амортисьорите, както бе ръждясало и задното гърне .Колата е 1,4 80к.с 2007 на 67000км внос от северна Италия.Интересуваме да ли това е нормално за този автомобил.единственото нещо което ме разколеба е тази ръжда отдолу иначе купето е перфектно.ето и самата обява

http://www.cars.bg/c633145

Публикувано

Не се притеснявай. Това са носещи части и са от дебело желязо. Ръждата е повърхностна. Не е дълбока.

Гърнето е консуматив и не би трябвало да те спре, ако всичко друго ти харесва. Аз вече 8г. карам с ръждясало гърне и не ще да се пробие. :)

Публикувано (Редактирано)

По снимките тоя Румстър ми изглежда на много хил. километри и едва ли ръждата (което е доста странно....) е най-големия и проблем. Едва ли автосалоните във Варна е правилното място за закупуване на автомобил втора ръка......(гледката е страшна - особено на живо)

Редактирано от Gerdjikov
Публикувано

Здравей те !Решихме да си сменим семейния автомобил и се ориентирахме към Шкода Румстер.Ходих да гледам една във Варна на външен вид перфектна запали от 4оборот.Абе с една дума влюбих се ,обаче като  погледнах отдолу какво да видя дълбока корозия по задния мост и амортисьорите, както бе ръждясало и задното гърне .Колата е 1,4 80к.с 2007 на 67000км внос от северна Италия.Интересуваме да ли това е нормално за този автомобил.единственото нещо което ме разколеба е тази ръжда отдолу иначе купето е перфектно.ето и самата обява

http://www.cars.bg/c633145

Не ми прилича това да са реалните километри на тази кола.....

Макар че конкретно за ръждата - това показва неподдържан автомобил. Или показва, че автомобилът почти не е мит, след като е бил каран през зимата - какъвто е случаят и със моя.

Защото какво се оказа - че и моята Октавия е доста ръждясала отпред - железните части точно около фаровете и зад процепите на бронята, пред радиатора - та се наложи да се свали бронята, да се почисти и да се боядиса всичкото, и после бронята пак да се монтира.

Ламарините пред радиатора - бая бяха пожълтяли!

Някой дето ми беше казвал - абе ръждясват тия Шкоди! Пък аз не му вярвах..... Обаче се оказа, че е наистина така - но не по носещите части, а там, където е плискала водата и са удряли камъчетата, а и където е пестено от изолация.

Иначе дъното - е в доста добро състояние.

Та - моят опит е този, до момента.

Публикувано

Стиви, дъното тръгва винаги от вътре т.е. под мокета. На канал колкото и да го гледаш все ще е перфектно.

Това за твоя информация. Не казвам, че твоето е лошо. Колата ти е нова.

Как пък разбрахте, че е на много километри? Волана пък и скоростния лост ми изглеждат доста запазени, като се има предвид колко лесно се захабява волана. Иначе търговеца е послъгал малко, Румстъра няма климатроник (дори и врътката за температурата я няма), няма ел. огледала и няма ESP. 

Редактирано от valezar
Публикувано

Румстъра няма климатроник (дори и врътката за температурата я няма), няма ел. огледала и няма ESP. 

:doubleup: И копче за ASR(редовно по обявите бъркат ASR с ESP) не виждам, вероятно и такъв също няма.  :sorry:

Относно захабяването на волана - ако покажа моя, на под 90к км, ще решите, че съм го влачил зад колата по маршрута София-Варна-София...няколко пъти. Наистина много бързо се съсипват, не знам защо.

При нормална експлоатация знам как изглежда волан на Румстър на 67к ... Лявата му част, където най-често се държи е достатъчно захабена, за да не е това реалния пробег на автомобила. Като гледам детайлно кожите по и около ск. лост, припадналите елементчета и нежно сортирани на мястото на кафе чашката , странните нюанси на салона и педала на съединителя, луфта в лявата част между маската и бронята иииии...... спирам да гледам......  :D

Редактирано от Gerdjikov
Публикувано

Благодаря ви за съветите.Ще търсим нещо по читаво от това.между другото 150-160 000 много ли са за модела

Публикувано

Благодаря ви за съветите.Ще търсим нещо по читаво от това.между другото 150-160 000 много ли са за модела

Ако всичко останало е наред - не. Кола от каране се не плаши, а от лоша експлоатация.

Публикувано

Аз пък не знам защо изобщо ги гледате тези километри дето ги пише по обявите. 95% от тях са с връщани километражи. Аз бих повярвал, че колата е на реалните си км само, ако е от първи собственик и има пълна серв. история. Иначе този пробег нищо не е за този модел, стига колата да е обслужвана на време.

Публикувано

...............между другото 150-160 000 много ли са за модела

тези км - точно за смяна на съединител+маховик = до 2 хил. лв. в ЕТ

Публикувано

Този модел не е с демпферен маховик и ремонта е доста по-евтин.

Публикувано

При нормална експлоатация знам как изглежда волан на Румстър на 67к ... Лявата му част, където най-често се държи е достатъчно захабена, за да не е това реалния пробег на автомобила. Като гледам детайлно кожите по и около ск. лост, припадналите елементчета и нежно сортирани на мястото на кафе чашката , странните нюанси на салона и педала на съединителя, луфта в лявата част между маската и бронята иииии...... спирам да гледам......  :D

Колега, все пак не купуваш нова кола. Има много по-важни неща, които трябва да се погледнат.

Публикувано

Вярно е! Просто обеснявам какво съм видял и това, че аз съм педант в това отношение и наистина спирам да я гледам, то не означава, че това е най-важното, но е важна част от играта. Все пак като шофирам предпочитам да съм в купето :)

Публикувано

Моят волан започна да се рони още на 60 000 км. Едва издържах до 70 000 и му сложих една естествена кожа и заприлича на заводско тапициран геврек. Между другото скоростният ми лост е в пъти по-захабен от този на снимката, а колата ми е само на 82 000 км. Виждам, че стана въпрос за смяна на важни части и километри, за да не отварям нова тема, някой може ли да ми каже на колко километра да сменям ангренаж, а също и пистов ремък, и двата са оригинални. Благодаря!

Публикувано

Скоростния лост на Шурето,се обели ,ама хубаво се обели,още преди да стане на 10 000км. А моя ще е като чисто нов и на 200 000. Зависи много,не е гаранция,че като е захабен волана или скоростния лост ,колата е на много км. Но обратното е гаранция че е на малко :)  Освен ако не са сменяни.

Моят волан започна да се рони още на 60 000 км. Едва издържах до 70 000 и му сложих една естествена кожа и заприлича на заводско тапициран геврек. Между другото скоростният ми лост е в пъти по-захабен от този на снимката, а колата ми е само на 82 000 км. Виждам, че стана въпрос за смяна на важни части и километри, за да не отварям нова тема, някой може ли да ми каже на колко километра да сменям ангренаж, а също и пистов ремък, и двата са оригинални. Благодаря!

И при мен вече воланът се е пооронил тук-таме, най-вече отдясно, а и хромираната лайстна на скоростния лост с надпис DSG - отпред се е обелила, та трябва да я сменявам. А колата едва е прехвърлила 84000 реални км.....

А за вноса от северна Италия - тия думи като чуя, и ме втриса, защото три коли имах внесени оттам - два Фиата и една Алфа 33.

И колко пари набутах в тях, та да ги оправя - не е истина!

Редактирано от stivi797
Публикувано

Напълно нормален пробег за 5 годишна кола. Ако наистина е първи собственик ще е страхотно. Ако имаш възможност да я погледнеш, направи го. Още повече, че можеш да се обърнеш за помощ (компетентно мнение) от колега на място в СоФия.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.