Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Superb 3 - Представяне и новини за модела

bega4kata

Recommended Posts

Супърб на цената на пасат. Така си го обясняваме. :)

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 218
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• shaft

27

• Samo

17

• simichoil

13

• igeorgiev82

13

Най-много писали в темата

От премиерата досега съм видял само един Супърб седан по улиците.С нови Пасати е пълно.

Как си го обяснявате?

Когато карах тестов пасат - Еуратек все още нямаха цени за Супърб 3- ето още едно логично обяснение.... Просто е прекалено нова колата.

Друго е, че няма налични бройки ако пожелае човек да си купи - има по 1-2. Супърб-а е кола която всеки иска при купуването да си я направи по собствен вкус и желание - а тук отиваме на 120 работни дни чакане....поне при мен е толкова в договора !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супърб на цената на пасат. Така си го обясняваме. :)

Поздрави

Май това е най точното обяснение. Един колега се двоумеше, но като излезе ценовата листа, установи, че разликата при бензиновите  е доста малка (2-3к лева). И аз бих взел пасата при толкова малка разлика.

Също така и големите дървета в Еуратек  не предразполагат много към покупка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато карах тестов пасат - Еуратек все още нямаха цени за Супърб 3- ето още едно логично обяснение.... Просто е прекалено нова колата.

Друго е, че няма налични бройки ако пожелае човек да си купи - има по 1-2. Супърб-а е кола която всеки иска при купуването да си я направи по собствен вкус и желание - а тук отиваме на 120 работни дни чакане....поне при мен е толкова в договора !!!

+1

120те работни дни са си :fool: . При мен минаха 40 и още няма дата....

Малко си е изнервящо още повече че са пуснали Business & Edition link на цена много близка и по евтина от style а с повече екстри. Чудя се дали да не звънна и да проверя дали нещо не може да се направи по въпроса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1

120те работни дни са си :fool: . При мен минаха 40 и още няма дата....

Малко си е изнервящо още повече че са пуснали Business & Edition link на цена много близка и по евтина от style а с повече екстри. Чудя се дали да не звънна и да проверя дали нещо не може да се направи по въпроса

Дата и при нас няма....Обяснението е, че поръчката се забавя ако колата е :

- Дизел

- Автомат

- 4х4

А при нас са и трите на едно :) Иначе бензинови коли пристигат доста по-бързо ....

Редактирано от simichoil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

- Дизел

- Автомат

- 4х4

А при нас са и трите на едно :)

:PDT_Armataz_07:

Леко чакане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

- Дизел

- Автомат

- 4х4

А при нас са и трите на едно :) Иначе бензинови коли пристигат доста по-бързо ....

На мен ми казаха, че заради 220в в конзолата и заради бялата алкатнара ще се забави :tell_me: , за дизела не са го повдигали на въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли въпросните 120 работни дни как се броят, по нашия календар или по календара на чехите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По Григорианският календар :)

http://www.timeanddate.com/date/workdays.html- приложение за пресмятане

http://www.convertunits.com/dates/daysfromnow/120- друго приложение

http://www.workingdays.us/- с възможност за избиране на страната

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Хмм.

Струва ми се че шкода умишлено се мотат с производството именно на дизеловите модели на супърб.

Преди няколко дни пристигна (служебен) бензинов супърб, поръчан почти по едно и също време с това което съм си поръчал, и въпросните 230v си ги има в конзолата...

Не знам защо ми се струва че умишлено забавят дизелите, дали заради "аферата с дизелите" или заради фирмата майка за да може да дръпне с продажбите....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм.

Струва ми се че шкода умишлено се мотат с производството именно на дизеловите модели на супърб.

Преди няколко дни пристигна (служебен) бензинов супърб, поръчан почти по едно и също време с това което съм си поръчал, и въпросните 230v си ги има в конзолата...

Не знам защо ми се струва че умишлено забавят дизелите, дали заради "аферата с дизелите" или заради фирмата майка за да може да дръпне с продажбите....

Сигурно защото броят дните По Григорианският календар.

Eто тука има и линкове за да си броиш дните от договора  :banger_2: 

По Григорианският календар :)

http://www.timeanddate.com/date/workdays.html- приложение за пресмятане

http://www.convertunits.com/dates/daysfromnow/120- друго приложение

http://www.workingdays.us/- с възможност за избиране на страната

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тотално не си разбрал какво коментирам. Това което си написал е абсолютно безсмислено и шегата никак не ти се е получила....

Да повторя:

Става дима че от дилъра обвиняват липсата/забавяне на доставката на въпросния dc-ac конвертор за по дългите срокове за производство, а в същото време излизат коли от конвейра с тази супер дефицитни част струваща 10 евро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно те разбрах, яд те е, че все още не ти е пристигнала колата, която е поръчана почти по едно и също време с въпросната служебна, и това че Е.Т. се оправдават с това, че Шкода имали проблем с дизеловите двигатели, 4х4, въпросната конзола за 220v, панорамния  покрив, бежовия кожен салон, по принцип не трябва да те грее много какви проблеми има завода производител, имаш си договор за доставка, като не ти се чака 120 дена да си взел налична такава, но след като си подписал договор със срок на доставка за 120 работни дни, и 20 дена ако случайно не дойде автомобила до 120-я ден, можеш да се откажеш от направената поръчка и да си закупиш друг който ще ти дойде за вчера, а не да се бъзикаш по какви календари се броели дните. Аз обичам да се спазват сроковете, затова ме интересува как се броят 120 работни дни, вярно е, че договора е сключен в  България и би трябвало да се броят 120 работни дни по нашия календар, но никъде не е упоменато, и тъй като автомобила се произвежда в друга държава с други традиции, да не се окаже, че трябва да чакам още някои друг месец, видиш ли ти ама те в Чехия почиват повече време и се броят по работните дни по техния календар. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... Аз обичам да се спазват сроковете, затова ме интересува как се броят 120 работни дни, вярно е, че договора е сключен в  България и би трябвало да се броят 120 работни дни по нашия календар, но никъде не е упоменато, и тъй като автомобила се произвежда в друга държава с други традиции, да не се окаже, че трябва да чакам още някои друг месец, видиш ли ти ама те в Чехия почиват повече време и се броят по работните дни по техния календар. 

Дори и от обща култура предвид че и ние и те ( чехите ) използваме григорианският календар, който е признат за международен светски календар би трябвало да означава че там също празнуват Коледа, както и всички други значими християнски празници. От друга страна дори и да не вземете под внимание календара, все пак би трябвало да ви е ясно че и там се празнува нова година и че 1. януари 2016 както за тях, така и за нас е ден петък, респективно 31 е четвъртък....Отделно седмицата има 7 дни(факт ;) макар че за повечето хора им се ще да свърши най късно в сряда) и че обикновено събота и неделя са почивни. Дори и да допуснем че там в завода може да работят в събота което е малко вероятно защото официалният работен ден е 40 часа на седмица (5 дни по 8 часа) нещата не се променят. Дори бих казал че това би било плюс за нас чакащите, защото 120те дни биха минали малко по бързо.

Вземайки под внимание официални празници като 3. март например не би променило ситуацията много. Т.е. нещата са + 1 или 2 и то при условие че за същия период там в Чехия нямат техен официален такъв.

От всичко казано до тук чисто логично излиза че разликата ще е не повече от 2-3 дни! С уточнението все пак за периода на отчитане да са пълни 120 дни, а не от началото на месец септември до края на същия месец където например имахме малко повече неработни дни.

Така че "трябва да чакам още някои друг месец" е доста далеч от истината що се отнася до работните дни, НО за съжаление предвид някои допълнителни точки в договора като вметнатото за 30те работни дни забавяне може да се окаже и истина. Тогава сам можете да се възползвате от предложението си "като не ти се чака 120 дена да си взел налична такава, но след като си подписал договор със срок на доставка за 120 работни дни, и 20 дена ако случайно не дойде автомобила до 120-я ден, можеш да се откажеш от направената поръчка и да си закупиш друг който ще ти дойде за вчера"

И да, в този случай ако 120 работни дни не дойде возилото и мен ще ме е яд че съм оставил 10% (който за L&K дори са повече от това което аз съм дал), без лихва и без да си получил кола. 

Принципно по закон - 120 дни се броят в страната на сключване на договора.

А ако си бяхте направили труда да отворите някои от линковете и да проверите това за което питате щяхте да получите отговор на вашият въпрос и без да е нужен целия този офтопик.

България

KepGWFF.png

Чехия

dG0GTFt.png

П.П.Тъй като и двамата сме от един и съши край надявам се знаете какво точно означава "бъзикам" от кой език идва , и какъв е превода ѝ.

П.П.2 Извинявам се за ужасния офтопик който няма нищо общо с темата "Представяне и новини за модела"

Редактирано от Samo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако решиш може да продължим спора само на лично, не казвам, че не е вярно това което Вие сте написал, но не съответства на моето запитване, защото ако исках да се ровичкам из една камара сайтове щях да го направя, затова е форума за да си помагаме но Вие решихте да дадете някакви калкулатори за разни календари

П.П. Извинявам се на модераторите за Офтопика, ако решат могат да ми изтрият мненията, нямам нищо против.

П.П. Весели празници на всички съфорумци

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Малко неофициална информация от Шкода УК,

Колите които са се поръчват в момента с панорамен покрив може да имат забавяне в производството (6-8 месеца време за производство).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според http://www.skoda.co.uk/news/new-superb-means-business-as-skoda-announces-se-business-trim-level

За Супърб3 MY 2016 Ще бъде достъпна следната опция

Phone box (+ wireless charging)*

* Available from week 22, 2016

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеци по-късно...

Вече се виждат доста С3-ки, но тези джанти 17-ки направо ми бодът очите Супърба си е за 18-ки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече се виждат доста С3-ки, но тези джанти 17-ки направо ми бодът очите Супърба си е за 18-ки.

Не съм съгласен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.