Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Съвет за евтини амортисьори

velizarsv

Recommended Posts

Здравейте съмишленици,

Карам Octavia 1 комби 2001г. 2.0AQY, без 4x4 и колата си е за 4 амортисьора - при последния ремонт в Трансексперт ми казаха че един преден и един заден са изпуснали, а и колата действително люшка доста.

Въпросът ми е, тъй като нямам пари за KAYABA, SACHS, MONROE и др известни, има ли някой опит и впечатления от нисък клас фирми за амортисьори, нещо което му е оставило сравнително добро впечатление за цената. За момента се колебая между Starline и ATEC..

Starline (Чешки) ми дават до 3г. гаранция и 4бр за 160-170лв

ATEC (Немски) 1г. гаранция и 4бр. за 200-210лв

Също мислите ли че има смисъл да разчитам на гаранцията, някой наясно ли е при какви случаи може да се признае?

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление, ще напиша, че на старта ми кола ги смених и 4-те последователно с Монрое. Предните около 200 лв, задните 150 лв и след около 2 год. (колкото им бе гаранията) колата пак започна да вози като лодка през вълни :)

Та моят опит е колкото трае гаранцията, толкова работеха. След това, заминаха. Но също така да се знае, че бях навъртял доволно километри по прекрасните ни пътища. Така, че все пак Монрое не са лош избор...

Редактирано от setfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си е на късмет при евтините амортисьори и един може да е много доволен, друг много недоволен. Имайки предвид това, аз бих взел тези с по-голямата гаранция. С гаранцията не би трябвало да имаш проблем ако ги купиш от сервиза, в който ще ти ги монтират.

Другия вариант е да ги смениш поетапно с по-качествени. Аз така направих. Първо смених задните, защото бяха по-зле, по-късно смених и предните. Докато улегнат, усещането беше малко странно, но след няма и месец, всичко си дойде на мястото.

Редактирано от axel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите, вероятно ще са Старлайн заради гаранцията. Забравих да спомена че Старлайн са маслени, ATEC са газови, нз при тези цени колко би имало разлика във возията или здравината..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мойта сложих задни марка ALKO газови някакви немски. Четох колкото и положителни, толкова и отрицателни мнения за тях. Засега около 1000 км. се държат добре. При мен изборът беше Старлайн и Каяба. Като каябата беше на 120 лв. броя с отстъпката. Отзад заради това 4х4 са малко по-различни и нямах голям избор. Цената за ALKO ми беше 50 лв. броя, с отстъпката естествено.

Редактирано от stan4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много фирми вносители има. Гаранция дават, но после рядко приемат рекламация - оправдават се с монтажа и др.под.

:eusa_liar:

Питай Евгени от Трансексперт и ще ти обясни подробно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мойта сложих задни марка ALKO газови някакви немски.

Тия би трябвало да са бразилски.

Монро отдавна не са мерило за качество,аз бих заложил на Каяба.

АТЕС не е немска марка,продават комплекти за предници на Пасат В5/5.5 които са пълни боклуци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретно за каяба, преди 2год имаше дефектна голяма партида, много субаристи се наиграха, разправии за гаранционна смяна, пък не искаха труда да платят. Аз за късмет бях взел 1год по-рано каяби и нямах проблем. Малко е на късмет бройката.

Съсед мой днес ми каза, че е разработил схема с други момчета за 30% отстъпка в Евро 07(каза ми, че за да седи такава голяма, трябва да се поръчват части често и ме помоли да споделям с хора..., колко ще е сериозен, не знам). Ако мога да съм ти полезен като ви свържа с него кажи, но няма да имаш фактура(остава за него).

Може би ще е добра идея Юли да уреди такава(разбира се за членовете на клуба) - много хора, ако пазаруват през клуба, мисля, че ще е постижимо.

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за 30% отстъпка в Евро 07

Само 30%?

Че аз ползвам такава в магазин за части,който не е верига.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само 30%?

30% си е дистрибуторска отстъпка. Колко повече да дадат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30% си е дистрибуторска отстъпка. Колко повече да дадат?

Тех-Ко дават 40%,при сериозни обороти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само 30%?

30% но от колко... Евро 07 са вносител - магазинчетата пазаруват оттях и после ти продават...

Имам я и в техко 35% ми е, но е през на приятел фирмата и не си взимам ДДСто... Та не я ползвам. Той е хитър и освен ДДСто и 5% далавера за него :д

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30% но от колко...

От достатъчно.

Ценя си парите колега,сравнявал съм с Елит Кар и Ауто Хелп,Ауто Хит,Тех-Ко.Пича ми дава най-добра цена.

От "Левчето" не пазарувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От достатъчно.

Ценя си парите колега,сравнявал съм с Елит Кар и Ауто Хелп,Ауто Хит,Тех-Ко.Пича ми дава най-добра цена.

От "Левчето" не пазарувам.

Ок, докарай 18% в ЕТ на части и 40% на труда... Защо го обърна на мерене(шанс нямаш..., дори и за служители е по-малка)? Човека каза, че е в затруднение и затова му предложих тази отстъпка. Без да те познавам веднага ти казвам, че за 2дена ще имам същата или по-голяма от твоята където поискаш! Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с надценките на авточастите е ненормална работа. Представям си за какви стотинки ги купуват, щом могат да си позволят такива отстъпки.  :censored:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пазарувам от където ми падне, стига цената да ме устройва, без никакви отстъпки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чесно казано тези старлайн са от olx обява и ми предлагат монтаж за 80лв и 3г гаранция за к-т 4бр. 160лв, а може и закс 4бр 270лв 2г гаранция.. на сиомеоновско някъде са и на другите места ми се вижда по скъпо. Ако не изпържат нещо там де, аз ще трябва да взема и макферсони др неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бягай от маслените... За другите искай сертификат за произход, да не са бесното менте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не мисля че евтин газов амортисьор е по-добре от евтин маслен, но ще го имам в предвид за произхода. Оказа се че обявата от olx, която гледам е от магазин АутоТим - http://autotim.bg/. Има ли някой отзиви за тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Монрое не са ли оригиналните за о1 и са 2ни газови, преди 12год сменях в ЕТ на о1 предни и имам такъв спомен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

провери bilstein вносител са манимпекс в пъти по-качествени са от посочените от теб марки,а цената им не не много висока

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чух за bilstein, но поради някаква причина цената е същата като на sachs и kayaba - 100лв парчето, звънах в манимпекс. А се пак разликата между 160лв 4бр и 400лв е 2.5 пъти, но реално по нашите пътища дали ще изкарат 2 пъти и половина повече също е съмнително, стига тези да не са пластмасови или някакъв пълен боклук, затова ми е интересно има ли някой опит с такива фирми..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.